Kategori: Kogebøger

Tøsekogeboge party edition

Tøsekogeboge party edition 

”Tøsekogebogen – partyedition” er en frisk og fræk kogebog, med mange gode bud på en festlig aften ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Tøsekogeboge party edition
Forfatter: Patrick Bachmann
Forlag: Politikens Forlag



Tøsekogebogen: Vi vil ha´ Girl power på menuen!
Tøsekogebogen af Patrick Bachmanns blev så stor en succes, at forfatteren nu har lavet “Tøsekogebogen – partyedition”, hvor vi slår os løs med nem og dejlig partymad. Lad det være sagt med det samme: den er bestemt lækker, men personligt kommer jeg aldrig helt i feststemning. Det er som om, der i mit pigeunivers serveres lidt lettere og sundere mad, end den Patrick Bachmanns byder på. Kort og godt: der mangler flere grønne retter og mere feminin energi!

Østrogenmangel
De tøser jeg kender, vil hellere have en eksotisk aften end en hel masse Afterparty og Dagen-efter-tømmer- mad med alskens tunge retter i form af frikadeller med kartoffelsalat og hotdogs. Vi er ikke til Oktoberfest med sauerkraut og pølser eller paneret wienersnitzel, som bogen også byder på. Come on: en tøsekogebog med den slags. Her dømmer vi østrogenmangel en masse!

Ærlig talt så ville jeg hellere se nogle flere temafester, og synes måske også at Patrick Bachmanns burde gøre meget mere ud af netop disse med drinks, forret, hovedret og dessert eller bygge en menu op på anden vis. Det halter her!

Lad os feste meget mere!
Idéen med ”Tøsekogebogen – partyedition” ér super fin, og vi er da også mange, der godt kan bruge en guide til hurtig gæste- og festmad. Lad os endelig feste meget mere og komme hinanden mere ved uden al for mange dikkedarer. Vi kan såmænd godt trænge til at geare forventningsniveauet ned og glæde os over at less is more! Der kan laves meget lækker mad på kort tid, og dét viser ”Tøsekogebogen – partyedition” mange steder. Så der er både grund til glæde og masser af undskyldninger for at invitere til party.

Aparte partys
Desværre virker det som om Patrick Bachmann hopper lidt hurtigt hen over flere emner og vælger den hurtige løsning. Jeg personligt ville hellere have et rigtigt teaparty end bogens version med et twist, hvor vi spiser grønne sandwich med guacamole i stedet for den klassiske agurkesandwich, får tunge scones uden flødeskum til syltetøjet og drikker de mest besynderlige thedrikke jeg længe har set. Det holder bare ikke!

Til gengæld elsker jeg Coktailparty, Pink Party, Dinner Party og Sommerfest! Her emmer det af energi og madglæde. Lutter flot og fristende mad. Et sammenskudsgilde er perfekt af at medtage, men så må forfatteren også komme med praktiske anvisninger omkring service, pakning, transport og opvarmning m.m. Og så havde jeg gerne set en dejlig picnic, hvor tøserne rigtig kunne få lov at løbe rundt med bare fødder i det friske grønne græs – eller måske en herlig strandfest med fantastisk mad og drikke!

Tjekket tøsekogebog
”Tøsekogebogen – partyedition” er en frisk og fræk kogebog, med mange gode bud på en festlig aften. Her er tjekket mad til dig, der gerne vil være moderne, men også kitschet mormor-mad, der lægger tungt i maven. Al maden er enkel at tilberede og ingredienserne er vist på et oversigtsbillede, der gør det let at få styr på. Hver ret har en kode og du kan sende en SMS for at modtage ingrediensliste, opskrift og instruktionsvideo på din mobil. Prisen er 4 kr. inkl. alm. sms-takst. Ganske sejt!
Bestil online

Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Vild - Naturen ind i køkkenet, Thomas Laursen

Til alle, der nyder at samle og bruge ingredienser fra den vilde naturs spisekammer, har en af landets absolutte pionerer indenfor moderne dansk vildmad skrevet en formidabel guide.

Thomas Laursen har hele sit liv været betaget af den danske natur og har gennem årene tilegnet sig en enorm viden om…

Læs mere
Holms Mad, af Claus Julius Holm

Med 'Holms mad' kommer den folkekære kok, Claus Holm, med sin måske mest personlige kogebog til dato. Her får fans ikke kun opskrifterne på al den skønne hverdags- og gæstemad, der har været med til at gøre ham kendt, bogen åbner også en dør ind til Holms eget køkkenbibliotek med opskrifter på…

Læs mere
Sund junkfood, af Katrine Tuborgh

Til dig der er glad for junkfood, men gerne vil gøre en indsats i køkkenet for at få den sundeste af slagsen, har kogebogsforfatter og madfotograf Katrine Tuborgh skrevet en inspirerende og indbydende bog.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i…

Læs mere
Plantemad af Mia Gardum

Har du lyst til mere grønt i din mad? Overvejer du måske at blive vegetar eller veganer? Måske bare nogle af ugens dage? Så er opskriftsamlingen 'Plantemad', der er skrevet af den passionerede blogger, grøntsagsentusiast og skribent, Mia Gardum, lige noget for dig!

Læs mere
Blomsterbergs Bedste, af Mette Blomsterberg

Mette Blomsterberg er kagedronningen over dem alle. Konditoren, som har fået hele Danmark til at bage. Hun står bag intet mindre end seks kage- og dessertbøger og nyder samtidig stor popularitet på tv, hvor hun lige nu er aktuel som den hårde, men også retfærdige, søde og sjove dommer, når folk…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Den andalusiske drøm

I 'Den andalusiske drøm' kommer du med på en fantastisk rejse til Andalusien, hvor kogebogsforfatter og madskribent Tina Scheftelowitz udlever sine drømme med god mad og livsnyderi. Og der er mange dejlige historier, at fortælle, for Tina er nemlig flyttet med sin mand Lasse Theifoldt til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^