Kategori: Kogebøger

Smukt italiensk madeventyr

Smukt italiensk madeventyr 

"Cucina Italiana” er en kogebog, der bringer det italienske køkken hjem til dig, på en æstetisk, interessant og frydefuld måde", skriver vores anmelder ...

Anmeldelse af Nønne Lønne Votborg

Titel: Cucina Italiana
Forfatter: Andreas og Thomas Harder
Forlag: Gyldendal


Vi elsker italiensk!
Italiensk mad er populært på de danske spiseborde. Vi ynder om noget at gæste spisesteder, der serverer mad fra støvlelandet. ”Cucina Italiana” er endnu en kogebog, der bringer det italienske køkken hjem til dig, men vel at mærke på en æstetisk, interessant og frydefuld måde. Brødrene Andreas og Thomas Harder har et passioneret forhold til det italienske, hvor deres mors familie kommer fra. Netop den uspolerede kærlighed til det italienske køkken, gør deres ”Cucina Italiana” til lidt over det det sædvanlige.

Italiensk madlavning i mange farver
”Cucina Italiana” giver os det autentiske italienske køkken med hele opskriftsrepertoire. Her er opskrifter på alt fra antipasti til at indlede måltidet med til de kendte pasta- og pizzaretter. Hvad der er særligt for bogen, er imidlertid de mange charmerende retter fra de velkendte risotto, gnocchi til lidt mere ukendte retter af vildsvine-, hare-, okse-, lamme-, svine- og kalvekød i forskellige braiserede, grillede og langtidsstegte udgaver. Bogen byder selvsagt også på opskrifter med fjerkræ og grøntsager men ikke mange. Vi kan også glæde os over forskellige supper, bagværk og frugtdesserter. Ganske utraditionelt, byder brødrene Andreas og Thomas Harder tilmed på et par opskrifter på likør, som prikken over i´et.

En kulinarisk rundrejse i støvlelandet
Originaliteten er stor, og det samme er bogen i enhver henseende. Dens opskrifter har stor spændvidde men med hovedvægt på Toscana, Rom, Friuli og ikke mindst Sardinien, som er brødrenes hjemmebane. Maden er rustik, enkel og ligetil. Måske er det derfor at Andreas og Thomas Harder har valgt, at opskrifterne er vejledende, og at man selv må tilpasse mængderne, sådan som jeg oplevede at der var brug for. Flere af opskrifterne er bragt før af brødrene hver især, hvilket er hver at bemærke. ”Cucina Italiana” bliver til noget ekstraordinært qua sit omfang og de store smukke illustrationer. Den vil kandidere til at ligge fremme som coffee table book i mangen et køkken. En fryd for øjet og ganen ikke mindst! Historierne og anekdoterne deri fortæller om det italienske køkkens mangfoldighed og landets skønne madkultur. Bedst af alt er dog, at den vil blive brugt til at lave masser af mad med sjæl!


© Nønne Lønne Votborg 2011 for KvindeGuiden.dk.

Bestil online

Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^