Kategori: Kogebøger

Rodet puslespilskogebog af Gordon Ramsay

Rodet puslespilskogebog af Gordon Ramsay  

"Gordon Ramsay fejler fælt", skriver KvindeGuidens anmelder om Gordon Ramsay´s "Middag med muligheder" ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Middag med muligheder
Forfatter: Gordon Ramsay
Forlag: Lindhardt og Ringhof



Middagsmosaik med Mr. Ramsay
Under titlen ”Middag med mulighed”, og ved hjælp af et tredelt design af sin nye kogebog, har Gordon Ramsay mikset en middagsmosaik med mad fra mange lande verden over. Lad det være sagt med det samme: Jeg er ikke udelt begejstret for resultatet. Gordon Ramsay byder på 52 forslag til tre retters middage, men hensigten med kogebogen er også at læseren selv skal bladre rundt og sammensætte på kryds og tværs. Tilsyneladende uden nogen form for sammenhæng og rød tråd.

Fin hensigt
Som udgangspunkt er det alle tiders at give læseren bedre muligheder for at lege med sammensætningen af gæstemiddagen. At lave mad er i allerhøjeste grad en kreativitetsproces, og som sådan er det også et spørgsmål om at være fantasifuld, når der skal laves en middag til næste gæstebud. Derfor hilser jeg da også ideen om, at læseren anspores til at mikse og matche i højere grad, vha. bogens tredeling af siderne og spiralryggen, velkommen. Min kritik går på, at Gordon Ramsay intet sted fortæller, hvordan man sammensætter en menu. Det sker hverken i et særskilt afsnit med tip til planlægning af gæstemiddag eller undervejs, hvor det ville være naturligt at oplyse hvad de forskellige retter passer til. Selv i almindelige kogebøger ser vi ofte en note om, hvilke ting der med fordel kan serveres sammen og hvad man skal være opmærksom på. Gordon Ramsay fejler fælt, ved ikke at formidle de gængse tip til menuplanlægning i en bog som denne!

156 opskrifter og en bog fuld af umuligheder!
På billedsiden oplever jeg kvaliteten som svingende og mindre god. Måske fordi maden i sig selv er trist, mørk og farveløs? Jeg savner klart flere grøntsager i maden. Qua det faktum at bogen er splittet op i tre dele på tværs, bliver billederne forholdsvis små og til tider uskarpe. Også opskriftsdelen er formidlet mindre vellykket pga. formatet. Teksten er presset uhensigtsmæssig meget sammen, og bliver derfor vanskelig at læse. Ikke mindst hvis bogen kommer i brug i et køkken. Stikordsregisteret lader desværre også meget tilbage. Jeg kan eksempelvis ikke slå op på velkendte diæter som vegetar (vegetarisk), diabetes, (sukkersyge) eller fedtfattigt. Dog findes én enkel vegetarisk sommermiddag, der dukker op hvis jeg kigger i oversigt over middage foran i bogen. Gordon Ramsay har især ladet sig inspirere af årets gang og de forskellige lande han har besøgt. Jeg savner bla. nemme middage og billige middage.

Sjusk fra stjernekokken
Gordon Ramsay er kendt som en af Storbritanniens allerbedste kokke. I årenes løb er det blevet til mange og ofte særdeles gode kogebøger af Ramsay. Denne hører desværre ikke til blandt kandidaterne til Michelinstjernerne. Faktisk er jeg lige ved at tro, den er skrevet af en fra Hell´s Kitchen. Begejstringen udebliver!
Bestil online

Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Vild - Naturen ind i køkkenet, Thomas Laursen

Til alle, der nyder at samle og bruge ingredienser fra den vilde naturs spisekammer, har en af landets absolutte pionerer indenfor moderne dansk vildmad skrevet en formidabel guide.

Thomas Laursen har hele sit liv været betaget af den danske natur og har gennem årene tilegnet sig en enorm viden om…

Læs mere
Holms Mad, af Claus Julius Holm

Med 'Holms mad' kommer den folkekære kok, Claus Holm, med sin måske mest personlige kogebog til dato. Her får fans ikke kun opskrifterne på al den skønne hverdags- og gæstemad, der har været med til at gøre ham kendt, bogen åbner også en dør ind til Holms eget køkkenbibliotek med opskrifter på…

Læs mere
Sund junkfood, af Katrine Tuborgh

Til dig der er glad for junkfood, men gerne vil gøre en indsats i køkkenet for at få den sundeste af slagsen, har kogebogsforfatter og madfotograf Katrine Tuborgh skrevet en inspirerende og indbydende bog.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i…

Læs mere
Plantemad af Mia Gardum

Har du lyst til mere grønt i din mad? Overvejer du måske at blive vegetar eller veganer? Måske bare nogle af ugens dage? Så er opskriftsamlingen 'Plantemad', der er skrevet af den passionerede blogger, grøntsagsentusiast og skribent, Mia Gardum, lige noget for dig!

Læs mere
Blomsterbergs Bedste, af Mette Blomsterberg

Mette Blomsterberg er kagedronningen over dem alle. Konditoren, som har fået hele Danmark til at bage. Hun står bag intet mindre end seks kage- og dessertbøger og nyder samtidig stor popularitet på tv, hvor hun lige nu er aktuel som den hårde, men også retfærdige, søde og sjove dommer, når folk…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Den andalusiske drøm

I 'Den andalusiske drøm' kommer du med på en fantastisk rejse til Andalusien, hvor kogebogsforfatter og madskribent Tina Scheftelowitz udlever sine drømme med god mad og livsnyderi. Og der er mange dejlige historier, at fortælle, for Tina er nemlig flyttet med sin mand Lasse Theifoldt til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^