Kategori: Kogebøger

Pasta med passion

Pasta med passion 

Perlerække af pragtfulde pastaretter !

Anmeldelse af Nønne Lønne Votborg

Titel: Pasta med passion
Forfatter: Susanne Engelstoft Rasmussen
Forlag: Gyldendal


Rundrejse i pastaens vidunderlige verden
Med en oprigtig følelse af forfatterens kærlighed og passion til de italienske pastaretter, lever Susanne Engelstoft Rasmussens nye bog ”Pasta med passion” til fulde op til sit navn. At pasta er en mangfoldig verden fuld af vidt forskellige retter i smag, konsistens, udtryk, prisklasse og forudsætninger til kok og køkken, viser Susanne Engelstoft Rasmussen også.
”Pasta med passion” er en rejse ind i verden af skønne pastaretter, der for mange vel nok har det med let at blive lidt ensartede og slidte i udtrykket. Med tiden kører vi nemt i den faste gænge af få sikre pastaretter, men med ”Pasta med passion”, er der garanti for at repertoiret bliver udvidet i en fart. Bogen vrimler med nye lækre fristelser side om side med klassiker, vi selvfølgelig også må lave.

Italienske rødder og en holdningens dame!
Madskribenten Susanne Engelstoft Rasmussen har med en italiensk født mor gode kort på hånden, og sørger da også for at videreformidle et bredt udvalg af klassiske og pastaretter til både hverdag og fest. Her er så at sige alverdens afarter af pastaretter, men med en klar rød tråd. Vi har nemlig med en særlig madskribent at gøre! Susanne Engelstoft Rasmussen plæderer for det etiske køb og valg indenfor både fisk og kød. At forfatteren tydeligt sværger til at bruge sin holdning og foretage aktive valg som forbruger, er befriende at se. En øget fokus på forbrugerens mulighed for at hjælpe dyr, medmennesker og miljø er en tendens, jeg håber vi fremover vil komme til at se i kogebøger. Susanne Engelstoft Rasmussens madlavning er overordnet karakteriseret ved det autentiske, enkle og grønne køkken med brug af gode råvarer. Her og der er der dog brugt en hel del smør og fløde, så derfor kunne ernæringsberegninger – eller vejledninger have være fornuftige.

Indbydende og appetitlig
”Pasta med passion” er smukt fotograferet af Anders Schønnemann. Ud over de mere gængse opskrifter med forskellige pastatyper med og ude fisk, skaldyr, kød og grøntsager, byder bogen også på et afsnit om pastadej. Her får du en introduktion til særlige specialiteter som späetzle, knöfple og gnocci. Alle opskrifter er yderst enkelt og overskueligt sat, op med en fin læsbarhed samt en flot og finish. I bogens pastaleksikon kan du læse om særlige ingredienser og specielle teknikker m.m. Alt i alt er ”Pasta med passion” en dejlig gave til os, der ynder at spise pasta på alverdens måder. Den emmer af god madkvalitet og nytænkning. Simpelthen ren gudespise!


© Nønne Lønne Votborg 2011 for KvindeGuiden.dk
Bestil online

Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^