Kategori: Kogebøger

Pasta med passion

Pasta med passion 

Perlerække af pragtfulde pastaretter !

Anmeldelse af Nønne Lønne Votborg

Titel: Pasta med passion
Forfatter: Susanne Engelstoft Rasmussen
Forlag: Gyldendal


Rundrejse i pastaens vidunderlige verden
Med en oprigtig følelse af forfatterens kærlighed og passion til de italienske pastaretter, lever Susanne Engelstoft Rasmussens nye bog ”Pasta med passion” til fulde op til sit navn. At pasta er en mangfoldig verden fuld af vidt forskellige retter i smag, konsistens, udtryk, prisklasse og forudsætninger til kok og køkken, viser Susanne Engelstoft Rasmussen også.
”Pasta med passion” er en rejse ind i verden af skønne pastaretter, der for mange vel nok har det med let at blive lidt ensartede og slidte i udtrykket. Med tiden kører vi nemt i den faste gænge af få sikre pastaretter, men med ”Pasta med passion”, er der garanti for at repertoiret bliver udvidet i en fart. Bogen vrimler med nye lækre fristelser side om side med klassiker, vi selvfølgelig også må lave.

Italienske rødder og en holdningens dame!
Madskribenten Susanne Engelstoft Rasmussen har med en italiensk født mor gode kort på hånden, og sørger da også for at videreformidle et bredt udvalg af klassiske og pastaretter til både hverdag og fest. Her er så at sige alverdens afarter af pastaretter, men med en klar rød tråd. Vi har nemlig med en særlig madskribent at gøre! Susanne Engelstoft Rasmussen plæderer for det etiske køb og valg indenfor både fisk og kød. At forfatteren tydeligt sværger til at bruge sin holdning og foretage aktive valg som forbruger, er befriende at se. En øget fokus på forbrugerens mulighed for at hjælpe dyr, medmennesker og miljø er en tendens, jeg håber vi fremover vil komme til at se i kogebøger. Susanne Engelstoft Rasmussens madlavning er overordnet karakteriseret ved det autentiske, enkle og grønne køkken med brug af gode råvarer. Her og der er der dog brugt en hel del smør og fløde, så derfor kunne ernæringsberegninger – eller vejledninger have være fornuftige.

Indbydende og appetitlig
”Pasta med passion” er smukt fotograferet af Anders Schønnemann. Ud over de mere gængse opskrifter med forskellige pastatyper med og ude fisk, skaldyr, kød og grøntsager, byder bogen også på et afsnit om pastadej. Her får du en introduktion til særlige specialiteter som späetzle, knöfple og gnocci. Alle opskrifter er yderst enkelt og overskueligt sat, op med en fin læsbarhed samt en flot og finish. I bogens pastaleksikon kan du læse om særlige ingredienser og specielle teknikker m.m. Alt i alt er ”Pasta med passion” en dejlig gave til os, der ynder at spise pasta på alverdens måder. Den emmer af god madkvalitet og nytænkning. Simpelthen ren gudespise!


© Nønne Lønne Votborg 2011 for KvindeGuiden.dk
Bestil online

Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^