Kategori: Kogebøger

Økologiske fodspor på køkkenbordet

Økologiske fodspor på køkkenbordet 

Lise Faurschou Hastrup evner på fornemmeste vis, at gøre det enkelt og ligetil at leve og agere grønt, etisk og oven i købet lækkert ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Økologiske fodspor på køkkenbordet - sundhed, mijø og klima i én mundfuld
Forfatter: Lise Faurschou Hastrup
Forlag: Tritla


Grøn mad til glæde for dig og vor jord!
At købe ind og lave mad med tanke for hvad der er godt for klode, medmennesker, dyreliv og én selv kan være en stor mundfuld. Med ”Økologiske fodspor på køkkenbordet: Sundhed, miljø og klima i én mundfuld” er der imidlertid ingen grund til at få maden i den gale hals. Udfordringen kan synes stor og kompliceret, men Lise Faurschou Hastrup evner på fornemmeste vis, at gøre det enkelt og ligetil at leve og agere grønt, etisk og oven i købet lækkert med sin nye bog!

En udsøgt – klimavenlig –fornøjelse
Lad det være sagt med det samme: ”Økologiske fodspor på køkkenbordet” er en fuldstændig fremragende bog til alle, der gerne vil have et enkelt og håndgribeligt værktøj til hverdagens grønne indkøb og madlavning! Med bogen her i hånden bliver der ryddet op i myter og præsenteret fup og fakta omkring økologi og konventionel fødevareproduktion, så det bliver krystalklart for læseren, at det ér vigtigt at vælge grønt. Bogen her er først og fremmest en brugshåndbog, der hjælper med sin nemme indgang til kost og klima for til slut at overøse os med mere end 100 vidunderlige vegetariske opskrifter.

Mad med samvittighed og sanselighed
I det vegetariske køkken, hvor Lise Faurschou Hastrup står for bordenden, møder vi sæsonens grøntsager i det, der kunne minde om Det Nordiske Køkken goes total green. Opskrifterne er rige på ingredienser fra naturens spisekammer og kodeordet synes at være enkelhed. Less is more!
Vi møder mad der både smager, mætter og tilfredsstiller os æstetisk med sin smukke farver og tiltalende dufte. Med de gode råd Lise Faurschou Hastrup øser af, er det muligt at leve økologisk for samme pris som mange lever på en konventionel kost. Besparelserne opnås b. la. ved at holde sig til årstidens råvare, udnytte resterne kreativt og effektivt takket være ugeplaner og være mere nøjsom.

Vælg fødevare med lavest mulig klimaaftryk
Vegetarisk mad er som udgangspunk altid meget mere klimavenligt end almindelig kødrig kost. Især oksekød er en voldsom miljøbelastning og bidrager med masser af CO2. Blandt de vegetabilske fødevare er specielt kartoflen en fortrinlig ernæringskilde, der udleder ganske lidt CO2 samlet set fra jord til bord. Ris derimod belaster klimaet meget mere ved sin tilblivelse. Såvel kødspiserer som vegetarer kan mindske deres CO2udledning ved at vælge fødevare med et lavere klimaaftryk. Men vegetaren er altså milevidt foran kødspiseren i den mindst klimabelastende levevis, så her er god inspiration at få.

Usædvanlig og unik bog!
”Økologiske fodspor på køkkenbordet” handler om et essentielt emne, og bogen er en fin anledning til at stoppe op og reflektere over forbrug versus klima & miljø. Vores haltende madkultur kan vise sig at være nøglen til en bedre miljø- og klimapolitik. Som små brikker kan vi starte med hver især at tune ind på økologien og det vegetariske måltid, når vi beslutter os for at løfte overlæggeren for det, vi kalder madkultur. Herfra kan vi rejse videre til en øget bevidsthed om økologi og biodynamisk produktion. Lise Faurschou Hastrup gør en imponerende indsats for, at alt det kan blive virkelighed!


Bestil online

Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^