Kategori: Kogebøger

Når livet er en fest

Når livet er en fest 

Festfyrværkeri af skønne opskrifter til næste fest ...

Anmeldelse af Nønne Lønne Votborg

Titel: Når livet er en fest - Mad til gæster
Forfatter: Marie Melchior
Forlag: Gyldendal



Spontan madglæde på tryk
”Når livet er en fest” er en sansemættet bombardement af smagfulde opskrifter til sammenkomster af enhver art. Stilen er et miks mellem det franske bondekøkken, mormors moderne danske og masser af solskin som krydderi! Det dufter af Middelhav og minder om Mormor! Sundt, spændende og simpelthen så festligt, som vi med rette kan forvente. Uden en hel masse dikkedarer, så vi kan holde fest spontant. Det er en bog, der indfrier forventningerne og kun har ét problem: vi vil have mere af den gode mad!

Livets madmosaik
For det er begrænsningens svære kunst, der vanskeliggør manøvren for Marie Melchior. Sprudlende og veloplagt beretter hun om sin barndom, der både bød på forældrenes finere madlavning og bedsteforældrenes ”mormormad”, årene i Belgien som voksen og sit arbejde som professionel kogekone i ”Maries Køkken” efterfølgende. Alt sammen noget der har sat sine spor på den mad, vi sammen kan nyde i ”Når livet er en fest”. Men bogen kan næsten ikke rumme det hele, og ender da også med at må klippe en hæl og hukke en tå for at få det hele til at gå op. Således må vi nøjes med bare to stykker natmad – en opskrift på leverpostej og rugbrød – og jeg synes ærlig talt, det ville være bedre at undlade afsnittet. Vi er nok nogle, der havde sat næsen op efter flere ”gå hjem”-forslag og ”skrub af”-fristelser.

Uformelt og overkommeligt
Marie Melchior har sans for at gøre festen lækker, let og ligetil med sine idéer og opskrifter. Festerne er uformelle, og stemningen frisk ligesom Marie Melchiors idéer til selskabelige arrangementer vi kan invitere til: brunch, søndagsfrokost, kagebord, den store fest, coktailparty, grillfest, picnic, høstfest, tapas og Decemberkomsammen. Der er meget at se til for den travle vært og værtinde! Men også for ivrige Marie Melchior, der øser ud af gode råd og tips men ikke helt når i mål. Anekdoterne og den vigtige vejledning flyder sammen og det synes jeg er uheldigt. Som læser bliver det svært at holde fast i, hvad der væsentligt. I mine øjne er største fejl, at forfatteren i farten glemmer alt om hygiejneråd. Dét duer ikke, når man inviterer gæster.

Begivenhedsrig fest
Til gengæld emmer ”Når livet er en fest” af fornyelse, flotte detaljer og finesser, som får musikken til at spille i samme sekund maden når bordet. Marie Melchior er en dygtig kogekone, med den der uvurderlige evne til at kombinere husmoderligheden med tidens hotteste madtrends! Hvor er det velgjort og herligt at blive inviteret med til festen. Jeg hejser flaget!
Bestil online

Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^