Kategori: Kogebøger

Moderne italienske retter

Moderne italienske retter 

Italienske Sandra Pugliese, der bor i Danmark og har firmaet ”da Sandra”, inviterer i sin nye kogebog ”Moderne italienske retter” på udsøgt italiensk mad ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Italiano – fantastico?!
Hvem elsker ikke italiensk?! Specielt når det er let og lækkert med massevis af grønt og gode sager, der ikke sætter sig på sidebenene. Italienske Sandra Pugliese, der bor i Danmark og har firmaet ”da Sandra”, inviterer i sin nye kogebog ”Moderne italienske retter” på udsøgt italiensk mad.

Italiensk jf. 10 råd fra Sundhedsrevolutionen
Konceptet for Sandra Puglieses italienske køkken er især kendetegnet af enkelthed og et minimum af kulhydrater i opskrifterne. Normalvis finder vi netop meget mel og hurtige kulhydrater i de typiske italienske retter som pasta, brød, pizza og risotto. Sandra Pugliese fortæller, at hun selv dårligt tåler de hvide kulhydrater og foretrækker rå grøntsager dér, hvor vi almindeligvis serverer nykogt pasta og ris. I ”Moderne italienske retter” er risen skiftet ud med perlebyg i en række dejlige bud på Orzotto, der står i stedet for risotto. Pastaen er konsekvent fuldkornspasta eller blot de omtalte rå grøntsager, mens pandekager laves med soja- eller rismæsk samt kastanjemel og speltmel. Speltmelet går igen i de få brødopskrifter vi får med på vejen.

Sund italiensk mad
I klassisk italiensk stil begynder Sandra Puglieses ”Moderne italienske retter” med et stort udvalg af antipasti og andre småretter. Her får vi en minestrone med næste rå grøntsager, skønne crostini-variationer, en buket af dejlige grøntsagsretter og en enkel farverig ret med røde linser og grøntsager.
Aftenmenuen omfatter mestendels kødretter som fx en række forskellige kyllingeretter, fiskevarianter og enkelte mørke kødretter. Tilbehøret gør Sandra Pugliese mindre ud af, da hun foretrækker rå grøntsager og flere steder får vi ikke oplyst hvad, der vil være godt at servere til hovedretterne.

Mangler smagen af Italien!
”Moderne italienske retter” adskiller sig markant fra de italienske kogebøger vi kender. Her er det italiensk a la Sundhedsrevolutionens devise om mindre sukker, mere fuldkorn, flere bælgfrugter, frø, nødder og fokus på gode proteiner samt rige mængder af frugt og grønt. På sin vis interessant og lækkert, men måske ikke just indbegrebet af italiensk smag, stemning og madglæde! Til hverdag vil jeg gerne bruge ”Moderne italienske retter”indimellem, men til weekend og gæstebud, vil jeg så absolut foretrække at finde den gode hvide pasta frem og virkelig nyde dét, der for mig er Italieno Fantastico!

Hvorfor give afkald på sanseligheden?
I vores iver på at ville det sunde og rigtige, bliver der ofte foretaget mange valg og fravalg. I ”Moderne italienske retter” synes jeg personligt, at der går lidt for meget af den italienske stemning og atmosfære, når den ellers så lækre tomatsauce serveres på rå broccoli frem for pasta! Det ér og bliver en tand for spartansk og trist. Lad os for Guds skyld ikke dræbe sanseligheden, der kendetegner det italienske køkken, med sundhedsdogmer og nypuritanske idéer om skønhed og sundhed. Måske kunne vi nå længere med gamle dyder som mådehold og sund fornuft, både når vi tilbereder maden og spiser?!

Upassende modelbilleder i overtal
”Moderne italienske retter” bærer tydelig præg af forfatterens personlige fokusering på det ydre; skønhed og æstetik. Sandra Pugliese optræder på et hav af billeder i sin nye kogebog. Igen og igen kan vi kaste blikket på den mørke slanke og sunde italiensk udseende kvinde. Antallet af billeder overstiger det rimelige for en kogebog, og jeg kan ikke lade være med at blive irriteret over billeder af Sandra Pugliese i en lille sort underkjole – og intet andet. På samme måde forstår jeg ikke hvorfor Sandra Puglieses skjorte er åbnet både for oven og forneden på et andet billede. Alt i alt føler jeg at Sandra Pugliese burde overveje en modelkarriere. Hun har så afgjort udseendet til det, og jeg føler absolut ingen fornøjelse ved at hun optræder overalt i sin kogebog upåagtet sin store skønhed. Det minder mig al for meget om en vis engelsk kvindelig kogebogsforfatter ved navn Nigella Lawson!

Interessant og okay
Min begejstring kan synes lille, men faktisk ér ”Moderne italienske retter” et forfriskende bud på et mere grønt og let italiensk køkken. Jeg nyder især afsnittet Sødt og det afsluttende afsnit Drikkevarer, drinks og snacks, men har også flere favoritter blandt Antipasti. Derimod vil et italiensk køkken uden pasta, pizza, gnoccis og masser af brød aldrig få point hos mig. Det er i mine øjne en stor selvmodsigelse! Heldigvis er vi forskellige. Sandra Pugliese gør sig uden tvivl stor umage, og ”Moderne italienske retter” er da også en hel igennem interessant italiensk kogebog!

Titel: Moderne italienske retter - Sundt, sanselig og uimodståeligt

Forfatter: Sandra Pugliese
Sideantal: 208
Forlag: Poitiken
Bestil online

Fokus på korn
Fokus på korn

Ny opskriftsamling fra Samvirke sætter fokus på korn. Opskrifterne, der er udviklet af Mia Irene Kristensen, er nemme at gå til og har samtidig fået små, lækre kulinariske tvists, som giver helt nye smagsoplevelser.

Læs mere
Smagen af moderne Mexico
Smagen af moderne Mexico

Sprøde tacos, varme quesadillas, stærke salsaer. Mexicansk mad er store smagsoplevelser, og ikke svært at tilberede. Ny bog om mexikansk mad hitter !

Læs mere
Lêlês grønne køkken

Til dig der elsker grønt og sundt, kan Anh Lê´s 'LêLês grønne køkken' være den helt store inspirationskilde til masser af velsmagende retter fra det vietnamesiske køkken.

Læs mere
Fremtidens brød
Fremtidens brød

Alt om de gamle kornsorter spelt, emmer og enkorn ...

Læs mere
Bagelyst, af Annemette Voss
Bagelyst, af Annemette Voss

Bagelyst er, udover opskrifter på 60 skønne kager, fuld af kagedronningens bedste bagetips og -tricks ..

Læs mere
Sunde Søde Sager
Sunde Søde Sager

Med Ditte Ingemanns lækre bog "Sunde Søde Sager" får du mere end 70 opskrifter på kager, tærter, is og desserter - alle uden sukker og hvedemel ...

Læs mere
Karolines tapas, picnic & brunch

Her er bogen til dig, der gerne vil diske op med lækkerier, tapas eller brunch, når familie og venner kigger forbi. Det er en bog fuld af både praktiske tips og nemme opskrifter på smagfulde småretter og appetizers, lækkerier til picnickurven og brunchen.

Læs mere
Grillbar, af Louisa Lorang
Grillbar, af Louisa Lorang

Der findes ikke den lækkerbisken, der ikke er grillbar. Bliv inspireret og udvid dit grill-repertoire med Louisa Lorangs nye grillbog ...

Læs mere
Bag glutenfrit
Bag glutenfrit

Karin Moberg og Oscar Måleviks "Bag glutenfrit" er en seriøs bagebog, som også giver lyst til at bage glutenfrit. Med sanselige og smukke billeder af Stefan Wettainen.

Læs mere
Biblen for alle hjemmebagere
Biblen for alle hjemmebagere

Mere end 500 opskrifter på al slags bagværk, samt tips om bageteknik og råvare ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^