Kategori: Kogebøger

Mit lykkelige køkken

Mit lykkelige køkken  

Et festfyrværkeri af madglæde med Nikolaj Kirk ! Igennem bogen oplever vi, hvordan madkultur binder bro mellem mennesker og kontinenter. Det hele er ledsaget af eventyrlige billeder af forfatteren selv, der matcher perfekt ...

Anmeldt af Nønne Lønne Votborg


Titel: Mit lykkelige køkken
Forfatter: Nikolaj Kirk


Kogemand med meninger
Hele verden rundt på i en kogebog! Ikke mindre end dét er destinationen og menuen, når Nikolaj Kirk byder læserne indenfor i endnu en flot opsat kogebog. Globetrotteren, kokken og madentusiasten har rejst land og rige rundt, med det sigte at smage sig vej til forskellige madkulture at formidle den gode smagsoplevelse til os i det kolde nord. Først og fremmest skal vi lære om respekt for råvarerne og forstå at kvalitet koster. Nikolaj Kirk er talsmand for at god mad forudsætter råvarer og mad lavet med kærlighed. Den slags tager tid. Og tid koster som bekendt penge. Ikke mindst når man bor i Danmark. For vi skal holde os til de lokale råvarer.

Fristelser fra fjerne himmelstrøg lokker madglæden frem
At spise lokalt er lidt af en udfordring, når kogebogen ”Mit lykkelige køkken” byder på eksotiske opskrifter, der fordrer ingredienser vi ikke har i Danmark. Det endog i større stil. Det er da også bogens dilemma og paradoks. At ville favne hele verden og samtidig være ambassadør for den gode smag alias økologi og bæredygtighed med især danske varer. Men ser man bag om Nikolaj Kirk kulørte og multietniske ”Mit lykkelige køkken”, giver det måske god mening. At vi må forstå hvad god smag er, før vi kan overgive os til at prioritere rigtigt i hverdagen og få madglæden tilbage i køkkenet og omkring spisebordene. Sådan som kogemanden selv sprudler af ægte vellyst udi alt, hvad har med mad og smag at gøre. Mad fra fjerne himmelstrøg har til alle tider fået vores tænder til løbe i vand og pirret lysten til selv at lege i køkkenet. Når Nikolaj Kirk griber fat og bruger dette virkemiddel for at virke til vores madglæde og skabertrang udi køkkenet, er det ikke bare godt, det er genialt. Vi elsker det jo!

Eventyrligt!
”Mit lykkelige køkken” er ikke bare en kulinarisk rundrejse til alverdens lande, vi sjældent møder i kogebøgerne. Med veloplagt pen beretter Nikolaj Kirk om sine møder med mennesker og mad. Igennem bogen oplever vi, hvordan madkultur binder bro mellem mennesker og kontinenter. Det hele er ledsaget af eventyrlige billeder af forfatteren selv, der matcher perfekt. Som bruger af bogen er det dog en kende svært, at forholde sig til flere af ingredienserne og hvordan de tilvejebringes i praksis. Måske kunne Nikolaj Kirk her og der også have foreslået alternative ingredienser?! Allermest savner jeg muligheden for i registeret at slå op på forskellige emner: forret, hovedret, dessert, salater, supper, kager, vegetarretter, fisk osv. Qua det meget mangelfulde register, der kun fortæller hvilke retter der findes under hvert land, er det umuligt at finde noget som helst bestemt uden at bladre bogen igennem fra ende til anden. Det i sig selv er imidlertid en udsøgt fornøjelse og skærper i dén grad vores alle sammens madglæde. Køkkenet kalder pludseligt. Lad os så komme ud til gryderne i en fart!

Bestil online

Fokus på korn
Fokus på korn

Ny opskriftsamling fra Samvirke sætter fokus på korn. Opskrifterne, der er udviklet af Mia Irene Kristensen, er nemme at gå til og har samtidig fået små, lækre kulinariske tvists, som giver helt nye smagsoplevelser.

Læs mere
Smagen af moderne Mexico
Smagen af moderne Mexico

Sprøde tacos, varme quesadillas, stærke salsaer. Mexicansk mad er store smagsoplevelser, og ikke svært at tilberede. Ny bog om mexikansk mad hitter !

Læs mere
Lêlês grønne køkken

Til dig der elsker grønt og sundt, kan Anh Lê´s 'LêLês grønne køkken' være den helt store inspirationskilde til masser af velsmagende retter fra det vietnamesiske køkken.

Læs mere
Fremtidens brød
Fremtidens brød

Alt om de gamle kornsorter spelt, emmer og enkorn ...

Læs mere
Bagelyst, af Annemette Voss
Bagelyst, af Annemette Voss

Bagelyst er, udover opskrifter på 60 skønne kager, fuld af kagedronningens bedste bagetips og -tricks ..

Læs mere
Sunde Søde Sager
Sunde Søde Sager

Med Ditte Ingemanns lækre bog "Sunde Søde Sager" får du mere end 70 opskrifter på kager, tærter, is og desserter - alle uden sukker og hvedemel ...

Læs mere
Karolines tapas, picnic & brunch

Her er bogen til dig, der gerne vil diske op med lækkerier, tapas eller brunch, når familie og venner kigger forbi. Det er en bog fuld af både praktiske tips og nemme opskrifter på smagfulde småretter og appetizers, lækkerier til picnickurven og brunchen.

Læs mere
Grillbar, af Louisa Lorang
Grillbar, af Louisa Lorang

Der findes ikke den lækkerbisken, der ikke er grillbar. Bliv inspireret og udvid dit grill-repertoire med Louisa Lorangs nye grillbog ...

Læs mere
Bag glutenfrit
Bag glutenfrit

Karin Moberg og Oscar Måleviks "Bag glutenfrit" er en seriøs bagebog, som også giver lyst til at bage glutenfrit. Med sanselige og smukke billeder af Stefan Wettainen.

Læs mere
Biblen for alle hjemmebagere
Biblen for alle hjemmebagere

Mere end 500 opskrifter på al slags bagværk, samt tips om bageteknik og råvare ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^