Kategori: Kogebøger

Mit lykkelige køkken

Mit lykkelige køkken  

Et festfyrværkeri af madglæde med Nikolaj Kirk ! Igennem bogen oplever vi, hvordan madkultur binder bro mellem mennesker og kontinenter. Det hele er ledsaget af eventyrlige billeder af forfatteren selv, der matcher perfekt ...

Anmeldt af Nønne Lønne Votborg


Titel: Mit lykkelige køkken
Forfatter: Nikolaj Kirk


Kogemand med meninger
Hele verden rundt på i en kogebog! Ikke mindre end dét er destinationen og menuen, når Nikolaj Kirk byder læserne indenfor i endnu en flot opsat kogebog. Globetrotteren, kokken og madentusiasten har rejst land og rige rundt, med det sigte at smage sig vej til forskellige madkulture at formidle den gode smagsoplevelse til os i det kolde nord. Først og fremmest skal vi lære om respekt for råvarerne og forstå at kvalitet koster. Nikolaj Kirk er talsmand for at god mad forudsætter råvarer og mad lavet med kærlighed. Den slags tager tid. Og tid koster som bekendt penge. Ikke mindst når man bor i Danmark. For vi skal holde os til de lokale råvarer.

Fristelser fra fjerne himmelstrøg lokker madglæden frem
At spise lokalt er lidt af en udfordring, når kogebogen ”Mit lykkelige køkken” byder på eksotiske opskrifter, der fordrer ingredienser vi ikke har i Danmark. Det endog i større stil. Det er da også bogens dilemma og paradoks. At ville favne hele verden og samtidig være ambassadør for den gode smag alias økologi og bæredygtighed med især danske varer. Men ser man bag om Nikolaj Kirk kulørte og multietniske ”Mit lykkelige køkken”, giver det måske god mening. At vi må forstå hvad god smag er, før vi kan overgive os til at prioritere rigtigt i hverdagen og få madglæden tilbage i køkkenet og omkring spisebordene. Sådan som kogemanden selv sprudler af ægte vellyst udi alt, hvad har med mad og smag at gøre. Mad fra fjerne himmelstrøg har til alle tider fået vores tænder til løbe i vand og pirret lysten til selv at lege i køkkenet. Når Nikolaj Kirk griber fat og bruger dette virkemiddel for at virke til vores madglæde og skabertrang udi køkkenet, er det ikke bare godt, det er genialt. Vi elsker det jo!

Eventyrligt!
”Mit lykkelige køkken” er ikke bare en kulinarisk rundrejse til alverdens lande, vi sjældent møder i kogebøgerne. Med veloplagt pen beretter Nikolaj Kirk om sine møder med mennesker og mad. Igennem bogen oplever vi, hvordan madkultur binder bro mellem mennesker og kontinenter. Det hele er ledsaget af eventyrlige billeder af forfatteren selv, der matcher perfekt. Som bruger af bogen er det dog en kende svært, at forholde sig til flere af ingredienserne og hvordan de tilvejebringes i praksis. Måske kunne Nikolaj Kirk her og der også have foreslået alternative ingredienser?! Allermest savner jeg muligheden for i registeret at slå op på forskellige emner: forret, hovedret, dessert, salater, supper, kager, vegetarretter, fisk osv. Qua det meget mangelfulde register, der kun fortæller hvilke retter der findes under hvert land, er det umuligt at finde noget som helst bestemt uden at bladre bogen igennem fra ende til anden. Det i sig selv er imidlertid en udsøgt fornøjelse og skærper i dén grad vores alle sammens madglæde. Køkkenet kalder pludseligt. Lad os så komme ud til gryderne i en fart!

Bestil online

Det peruanske køkken

Det peruanske køkken er festligt, smagfuldt, elegant og farverigt. Med bogen "Ceviche - det peruanske køkken" præsenteres 100 lækre og simple opskrifter, som med garanti får mundvandet til at løbe hjemme i de danske køkkener.

Læs mere
Uimodståeligt asiatisk

Der er noget helt unikt over Asiens smagseksplosioner, hvor den rette balance af sødt, salt, surt og stærkt finder sammen i sitrende, skønne kombinationer. Den populære kok, Bill Granger, har elsket det asiatiske køkken, siden han var barn, og samler med bogen 'Uimodståeligt asiatisk' alle de…

Læs mere
Lakrids i maden
Lakrids i maden

I 'Lakrids i maden' har Johan Bulöw samlet intet mindre end 72 opskrifter, så du i eget køkken kan eksperimentere med både det søde og det salte lakrids.

Læs mere
Camilla & krydderierne

’Abracadabra – 1001 ret fra Camillas krydrede køkken’ er en fortryllende rejse gennem krydderiernes univers og verdens mange madkulturer, fortalt af Camilla Plum. Og der er meget at fortælle. 350 tætskrevne sider fyldt med krydderiernes historie, fakta om smag og egenskaber samt masser af tips til…

Læs mere
Dragsholm Slot
Dragsholm Slot

Bogen 'Dragsholm Slot' fortæller filosofien bag slottets restauranter og anmelderroste gourmetmad – fra fjord til jord til bord – og øser ud af vidunderlige opskrifter ...

Læs mere
Mørbradgryde
Mørbradgryde

En rigtig skøn efterårsret: Mørbradgryde med svampe og linser. Opskriften er fra Pia Andreassens nye, roste kogebog "Protein".

Læs mere
Heibergs søde tand
Heibergs søde tand

Morten Heiberg giver dig sine allerbedste desserter til både hverdag og fest, så du har et kæmpe udvalg af de mest delikate lækkerier både når det gælder desserttype og sværhedsgrad.

Læs mere
Liv og glade dage
Liv og glade dage

Der er hygge og masser af inspiration til liv og glade dage i Nicoline Olsen nye skønne bog Liv og glade dage - Opskrifter og kreative ideer til børnefamilier ...

Læs mere
Få gratis kogebog med kartoffelopskrifter

Økologiske kartoffelavlere har udgivet en fin øko-kogebog med kartoffelopskrifter af Anne Hjernøe og fakta om alle de gode fordelene, der er ved økologiske kartofler. Download gratis bogen her !

Læs mere
Kram i madkassen

Går du også op i at lave gode madpakker, og har du brug for frisk inspiration til at få nogle nye, nemme, sunde og velsmagende indslag i kassen? Så er denne bog lige noget for dig!

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^