Kategori: Kogebøger

Mit lykkelige køkken

Mit lykkelige køkken  

Et festfyrværkeri af madglæde med Nikolaj Kirk ! Igennem bogen oplever vi, hvordan madkultur binder bro mellem mennesker og kontinenter. Det hele er ledsaget af eventyrlige billeder af forfatteren selv, der matcher perfekt ...

Anmeldt af Nønne Lønne Votborg


Titel: Mit lykkelige køkken
Forfatter: Nikolaj Kirk


Kogemand med meninger
Hele verden rundt på i en kogebog! Ikke mindre end dét er destinationen og menuen, når Nikolaj Kirk byder læserne indenfor i endnu en flot opsat kogebog. Globetrotteren, kokken og madentusiasten har rejst land og rige rundt, med det sigte at smage sig vej til forskellige madkulture at formidle den gode smagsoplevelse til os i det kolde nord. Først og fremmest skal vi lære om respekt for råvarerne og forstå at kvalitet koster. Nikolaj Kirk er talsmand for at god mad forudsætter råvarer og mad lavet med kærlighed. Den slags tager tid. Og tid koster som bekendt penge. Ikke mindst når man bor i Danmark. For vi skal holde os til de lokale råvarer.

Fristelser fra fjerne himmelstrøg lokker madglæden frem
At spise lokalt er lidt af en udfordring, når kogebogen ”Mit lykkelige køkken” byder på eksotiske opskrifter, der fordrer ingredienser vi ikke har i Danmark. Det endog i større stil. Det er da også bogens dilemma og paradoks. At ville favne hele verden og samtidig være ambassadør for den gode smag alias økologi og bæredygtighed med især danske varer. Men ser man bag om Nikolaj Kirk kulørte og multietniske ”Mit lykkelige køkken”, giver det måske god mening. At vi må forstå hvad god smag er, før vi kan overgive os til at prioritere rigtigt i hverdagen og få madglæden tilbage i køkkenet og omkring spisebordene. Sådan som kogemanden selv sprudler af ægte vellyst udi alt, hvad har med mad og smag at gøre. Mad fra fjerne himmelstrøg har til alle tider fået vores tænder til løbe i vand og pirret lysten til selv at lege i køkkenet. Når Nikolaj Kirk griber fat og bruger dette virkemiddel for at virke til vores madglæde og skabertrang udi køkkenet, er det ikke bare godt, det er genialt. Vi elsker det jo!

Eventyrligt!
”Mit lykkelige køkken” er ikke bare en kulinarisk rundrejse til alverdens lande, vi sjældent møder i kogebøgerne. Med veloplagt pen beretter Nikolaj Kirk om sine møder med mennesker og mad. Igennem bogen oplever vi, hvordan madkultur binder bro mellem mennesker og kontinenter. Det hele er ledsaget af eventyrlige billeder af forfatteren selv, der matcher perfekt. Som bruger af bogen er det dog en kende svært, at forholde sig til flere af ingredienserne og hvordan de tilvejebringes i praksis. Måske kunne Nikolaj Kirk her og der også have foreslået alternative ingredienser?! Allermest savner jeg muligheden for i registeret at slå op på forskellige emner: forret, hovedret, dessert, salater, supper, kager, vegetarretter, fisk osv. Qua det meget mangelfulde register, der kun fortæller hvilke retter der findes under hvert land, er det umuligt at finde noget som helst bestemt uden at bladre bogen igennem fra ende til anden. Det i sig selv er imidlertid en udsøgt fornøjelse og skærper i dén grad vores alle sammens madglæde. Køkkenet kalder pludseligt. Lad os så komme ud til gryderne i en fart!

Bestil online

Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Vild - Naturen ind i køkkenet, Thomas Laursen

Til alle, der nyder at samle og bruge ingredienser fra den vilde naturs spisekammer, har en af landets absolutte pionerer indenfor moderne dansk vildmad skrevet en formidabel guide.

Thomas Laursen har hele sit liv været betaget af den danske natur og har gennem årene tilegnet sig en enorm viden om…

Læs mere
Holms Mad, af Claus Julius Holm

Med 'Holms mad' kommer den folkekære kok, Claus Holm, med sin måske mest personlige kogebog til dato. Her får fans ikke kun opskrifterne på al den skønne hverdags- og gæstemad, der har været med til at gøre ham kendt, bogen åbner også en dør ind til Holms eget køkkenbibliotek med opskrifter på…

Læs mere
Sund junkfood, af Katrine Tuborgh

Til dig der er glad for junkfood, men gerne vil gøre en indsats i køkkenet for at få den sundeste af slagsen, har kogebogsforfatter og madfotograf Katrine Tuborgh skrevet en inspirerende og indbydende bog.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i…

Læs mere
Plantemad af Mia Gardum

Har du lyst til mere grønt i din mad? Overvejer du måske at blive vegetar eller veganer? Måske bare nogle af ugens dage? Så er opskriftsamlingen 'Plantemad', der er skrevet af den passionerede blogger, grøntsagsentusiast og skribent, Mia Gardum, lige noget for dig!

Læs mere
Blomsterbergs Bedste, af Mette Blomsterberg

Mette Blomsterberg er kagedronningen over dem alle. Konditoren, som har fået hele Danmark til at bage. Hun står bag intet mindre end seks kage- og dessertbøger og nyder samtidig stor popularitet på tv, hvor hun lige nu er aktuel som den hårde, men også retfærdige, søde og sjove dommer, når folk…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Den andalusiske drøm

I 'Den andalusiske drøm' kommer du med på en fantastisk rejse til Andalusien, hvor kogebogsforfatter og madskribent Tina Scheftelowitz udlever sine drømme med god mad og livsnyderi. Og der er mange dejlige historier, at fortælle, for Tina er nemlig flyttet med sin mand Lasse Theifoldt til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^