Kategori: Kogebøger

Mit lykkelige køkken

Mit lykkelige køkken  

Et festfyrværkeri af madglæde med Nikolaj Kirk ! Igennem bogen oplever vi, hvordan madkultur binder bro mellem mennesker og kontinenter. Det hele er ledsaget af eventyrlige billeder af forfatteren selv, der matcher perfekt ...

Anmeldt af Nønne Lønne Votborg


Titel: Mit lykkelige køkken
Forfatter: Nikolaj Kirk


Kogemand med meninger
Hele verden rundt på i en kogebog! Ikke mindre end dét er destinationen og menuen, når Nikolaj Kirk byder læserne indenfor i endnu en flot opsat kogebog. Globetrotteren, kokken og madentusiasten har rejst land og rige rundt, med det sigte at smage sig vej til forskellige madkulture at formidle den gode smagsoplevelse til os i det kolde nord. Først og fremmest skal vi lære om respekt for råvarerne og forstå at kvalitet koster. Nikolaj Kirk er talsmand for at god mad forudsætter råvarer og mad lavet med kærlighed. Den slags tager tid. Og tid koster som bekendt penge. Ikke mindst når man bor i Danmark. For vi skal holde os til de lokale råvarer.

Fristelser fra fjerne himmelstrøg lokker madglæden frem
At spise lokalt er lidt af en udfordring, når kogebogen ”Mit lykkelige køkken” byder på eksotiske opskrifter, der fordrer ingredienser vi ikke har i Danmark. Det endog i større stil. Det er da også bogens dilemma og paradoks. At ville favne hele verden og samtidig være ambassadør for den gode smag alias økologi og bæredygtighed med især danske varer. Men ser man bag om Nikolaj Kirk kulørte og multietniske ”Mit lykkelige køkken”, giver det måske god mening. At vi må forstå hvad god smag er, før vi kan overgive os til at prioritere rigtigt i hverdagen og få madglæden tilbage i køkkenet og omkring spisebordene. Sådan som kogemanden selv sprudler af ægte vellyst udi alt, hvad har med mad og smag at gøre. Mad fra fjerne himmelstrøg har til alle tider fået vores tænder til løbe i vand og pirret lysten til selv at lege i køkkenet. Når Nikolaj Kirk griber fat og bruger dette virkemiddel for at virke til vores madglæde og skabertrang udi køkkenet, er det ikke bare godt, det er genialt. Vi elsker det jo!

Eventyrligt!
”Mit lykkelige køkken” er ikke bare en kulinarisk rundrejse til alverdens lande, vi sjældent møder i kogebøgerne. Med veloplagt pen beretter Nikolaj Kirk om sine møder med mennesker og mad. Igennem bogen oplever vi, hvordan madkultur binder bro mellem mennesker og kontinenter. Det hele er ledsaget af eventyrlige billeder af forfatteren selv, der matcher perfekt. Som bruger af bogen er det dog en kende svært, at forholde sig til flere af ingredienserne og hvordan de tilvejebringes i praksis. Måske kunne Nikolaj Kirk her og der også have foreslået alternative ingredienser?! Allermest savner jeg muligheden for i registeret at slå op på forskellige emner: forret, hovedret, dessert, salater, supper, kager, vegetarretter, fisk osv. Qua det meget mangelfulde register, der kun fortæller hvilke retter der findes under hvert land, er det umuligt at finde noget som helst bestemt uden at bladre bogen igennem fra ende til anden. Det i sig selv er imidlertid en udsøgt fornøjelse og skærper i dén grad vores alle sammens madglæde. Køkkenet kalder pludseligt. Lad os så komme ud til gryderne i en fart!

Bestil online

Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der…

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller…

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske…

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Friske spirer – en guide til spiring

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin…

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen…

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^