Kategori: Kogebøger

Mit lykkelige køkken

Mit lykkelige køkken  

Et festfyrværkeri af madglæde med Nikolaj Kirk ! Igennem bogen oplever vi, hvordan madkultur binder bro mellem mennesker og kontinenter. Det hele er ledsaget af eventyrlige billeder af forfatteren selv, der matcher perfekt ...

Anmeldt af Nønne Lønne Votborg


Titel: Mit lykkelige køkken
Forfatter: Nikolaj Kirk


Kogemand med meninger
Hele verden rundt på i en kogebog! Ikke mindre end dét er destinationen og menuen, når Nikolaj Kirk byder læserne indenfor i endnu en flot opsat kogebog. Globetrotteren, kokken og madentusiasten har rejst land og rige rundt, med det sigte at smage sig vej til forskellige madkulture at formidle den gode smagsoplevelse til os i det kolde nord. Først og fremmest skal vi lære om respekt for råvarerne og forstå at kvalitet koster. Nikolaj Kirk er talsmand for at god mad forudsætter råvarer og mad lavet med kærlighed. Den slags tager tid. Og tid koster som bekendt penge. Ikke mindst når man bor i Danmark. For vi skal holde os til de lokale råvarer.

Fristelser fra fjerne himmelstrøg lokker madglæden frem
At spise lokalt er lidt af en udfordring, når kogebogen ”Mit lykkelige køkken” byder på eksotiske opskrifter, der fordrer ingredienser vi ikke har i Danmark. Det endog i større stil. Det er da også bogens dilemma og paradoks. At ville favne hele verden og samtidig være ambassadør for den gode smag alias økologi og bæredygtighed med især danske varer. Men ser man bag om Nikolaj Kirk kulørte og multietniske ”Mit lykkelige køkken”, giver det måske god mening. At vi må forstå hvad god smag er, før vi kan overgive os til at prioritere rigtigt i hverdagen og få madglæden tilbage i køkkenet og omkring spisebordene. Sådan som kogemanden selv sprudler af ægte vellyst udi alt, hvad har med mad og smag at gøre. Mad fra fjerne himmelstrøg har til alle tider fået vores tænder til løbe i vand og pirret lysten til selv at lege i køkkenet. Når Nikolaj Kirk griber fat og bruger dette virkemiddel for at virke til vores madglæde og skabertrang udi køkkenet, er det ikke bare godt, det er genialt. Vi elsker det jo!

Eventyrligt!
”Mit lykkelige køkken” er ikke bare en kulinarisk rundrejse til alverdens lande, vi sjældent møder i kogebøgerne. Med veloplagt pen beretter Nikolaj Kirk om sine møder med mennesker og mad. Igennem bogen oplever vi, hvordan madkultur binder bro mellem mennesker og kontinenter. Det hele er ledsaget af eventyrlige billeder af forfatteren selv, der matcher perfekt. Som bruger af bogen er det dog en kende svært, at forholde sig til flere af ingredienserne og hvordan de tilvejebringes i praksis. Måske kunne Nikolaj Kirk her og der også have foreslået alternative ingredienser?! Allermest savner jeg muligheden for i registeret at slå op på forskellige emner: forret, hovedret, dessert, salater, supper, kager, vegetarretter, fisk osv. Qua det meget mangelfulde register, der kun fortæller hvilke retter der findes under hvert land, er det umuligt at finde noget som helst bestemt uden at bladre bogen igennem fra ende til anden. Det i sig selv er imidlertid en udsøgt fornøjelse og skærper i dén grad vores alle sammens madglæde. Køkkenet kalder pludseligt. Lad os så komme ud til gryderne i en fart!

Bestil online

Når livet er en fest
Når livet er en fest

Festfyrværkeri af skønne opskrifter til næste fest ...

Læs mere
Over åben ild
Over åben ild

Opskrifter på lækre og supernemme retter, der egner sig til at blive tilberedt på bål eller grill. Lige fra stegt kød og grønsager til supper, brød og søde sager.

Læs mere
Madplaner med mangler!
Madplaner med mangler!

Det er mere end ærgerligt, at en bog med så gode intentioner og massevis af skøn, sund og sansemættet mad snubler allerede før den kommer fra start ...

Læs mere
Kartofler på bordet
Kartofler på bordet

Er der noget vi danskere kan blive rørende enige om, så er det at nyde de nye danske kartofler ...

Læs mere
Franske oste
Franske oste

anmeldelse: *****Her kommer man hele vejen rundt om produkterne fra verdens største og mest varierede osteland. Eneste minus er, at bogen ikke kommer inklusive smagsprøver fra de mange beskrevne oste ...

Læs mere
Grove løjer - Åbn døren til sunde vaner med anne ravn!
Grove løjer - Åbn døren til sunde vaner med anne ravn!

Praktisk håndbog, der hjælper travle familier til at få en sundere livsstil på en enkelt og overskuelig måde ...

Læs mere
Kendte top-madfolk laver restemad
Kendte top-madfolk laver restemad

Forbrugerbevægelsen lancerer i dag på forlaget Gyldendal bogen ”Stop spild af mad -

en kogebog med mere”, hvori top-kokke giver opskrifter på lækre reste-retter ...

Læs mere
Blomsterbergs søde sager
Blomsterbergs søde sager

Sødmefulde fristelser fra fru Blomsterberg ...

Læs mere
Noma - Tid og sted i det nordiske køkken
Noma - Tid og sted i det nordiske køkken

Bogen om verdens bedste restaurant – om gastronomien, historien og manden bag det hele, køkkenchefen René Redzepi ....

Læs mere
Nye funky favoritter
Nye funky favoritter

Glad mad til hverdag og gæst af Charlotte Guéniau og Carsten Kyster ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^