Kategori: Kogebøger

Mellemøstlige køkkener på nørrebro

Mellemøstlige køkkener på nørrebro 

Med ”Mellemøstlige køkkener på Nørrebro” kommer 1001 nats eventyr meget tættere på og bliver for en stund lidt mere levendegjort i mit lille hjem, skriver vores anmelder begejstret ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Votborg

Titel: Mellemøstlige køkkener på Nørrebro
Forfatter: Udvalgt og redigeret af Hanne Holm
Forlag: Klematis


Dejlig duft af 1001 nat
Mødet med ”Mellemøstlige køkkener på Nørrebro” kan kort beskrives som lyksaligt og drømmende. Lyksaligt fordi Hanne Holm her præsenterer retter fra Mellemøsten, der i den grad bidrager til min kulinariske lykke. Drømmende fordi læsningen sender mig af sted på en drømmerejse til steder i Mellemøsten jeg har besøgt, og steder jeg kun har besøgt i 1001nats eventyr og andre fantastiske bøger, der levende fortæller om kulturen og menneskene i Mellemøsten. Forjættende og fantastisk!

Eventyrligt godt!
Med ”Mellemøstlige køkkener på Nørrebro” kommer 1001 nats eventyr meget tættere på og bliver for en stund lidt mere levendegjort i mit lille hjem. Krydderier, flotte farver og nye kombinationer af råvarer gør at det hele fremtræder så fantastisk flot og magisk at jeg kun kan glæde mig! Jo, det på en gang simple, men dog overdådige giver et dejligt resultat. Kogebogen er suppleret af de dejligste billeder og fine trin-for-trin billeder, der viser instruktion til de retter der kræver nye teknikker.

En duft af ”jeg ved ikke hvad”
Landende i Mellemøsten byder på mange supper, salater og snacks, ligesom de er kendt for særlige ingredienser som især kikærter, sesampastaen tahin (tahina), bulgur (knækket hvede), masser af citroner og couscous (semuljegryn) men også visse tørrede bønner. Dertil kommer en perlerække af skønne krydderier og krydderurter etc. der giver maden dens karakteristiske duft og smag: gurkemeje, safran, sumak, harissa (chilisovs), oregano, blomstervand, orangevand, spidskommen, koriander m.v. Lutter fine smage og flotte farver fanger mit blik og minder mig om al det, som Mellemøsten har at byde på når vi har sat os til bords. Det kan kun anbefales, om end vi som danskere nok vil synes at bogens retter er til den fede side, men lidt kan der godt skæres ned uden at den unikke smag bliver tabt.

God mad gør glad – uanset hudfarve
Tidligere har Hanne Holm primært bevæget sig i det asiatiske køkken og skrevet smagfulde kogebøger herom, men nu rejser vi med hende ved roret til ”Mellemøstlige køkkener på Nørrebro” og oplever hvordan de forskellige køkkener tilsammen spiller sød musik. Kogebogen afsluttes af portrætter af de forskellige bidragsydere fra Nørrebro, der har haft opskrifterne med sig til Danmark og i forbindelse med bogens tilblivelse har lært fra sig. Og mon ikke portrætterne i bogen – og mødet med danskere på madlavningskurser med indvandrerne som undervisere - kan være med til at vise, at vi trods alt ikke er så forskellige på tværs af kulturer og landeskel. Jeg mener blot: vi ved jo alle hvordan god mad smager!


Bestil online

Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der…

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller…

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske…

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Friske spirer – en guide til spiring

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin…

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen…

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^