Kategori: Kogebøger

Mellemøstlige køkkener på nørrebro

Mellemøstlige køkkener på nørrebro 

Med ”Mellemøstlige køkkener på Nørrebro” kommer 1001 nats eventyr meget tættere på og bliver for en stund lidt mere levendegjort i mit lille hjem, skriver vores anmelder begejstret ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Votborg

Titel: Mellemøstlige køkkener på Nørrebro
Forfatter: Udvalgt og redigeret af Hanne Holm
Forlag: Klematis


Dejlig duft af 1001 nat
Mødet med ”Mellemøstlige køkkener på Nørrebro” kan kort beskrives som lyksaligt og drømmende. Lyksaligt fordi Hanne Holm her præsenterer retter fra Mellemøsten, der i den grad bidrager til min kulinariske lykke. Drømmende fordi læsningen sender mig af sted på en drømmerejse til steder i Mellemøsten jeg har besøgt, og steder jeg kun har besøgt i 1001nats eventyr og andre fantastiske bøger, der levende fortæller om kulturen og menneskene i Mellemøsten. Forjættende og fantastisk!

Eventyrligt godt!
Med ”Mellemøstlige køkkener på Nørrebro” kommer 1001 nats eventyr meget tættere på og bliver for en stund lidt mere levendegjort i mit lille hjem. Krydderier, flotte farver og nye kombinationer af råvarer gør at det hele fremtræder så fantastisk flot og magisk at jeg kun kan glæde mig! Jo, det på en gang simple, men dog overdådige giver et dejligt resultat. Kogebogen er suppleret af de dejligste billeder og fine trin-for-trin billeder, der viser instruktion til de retter der kræver nye teknikker.

En duft af ”jeg ved ikke hvad”
Landende i Mellemøsten byder på mange supper, salater og snacks, ligesom de er kendt for særlige ingredienser som især kikærter, sesampastaen tahin (tahina), bulgur (knækket hvede), masser af citroner og couscous (semuljegryn) men også visse tørrede bønner. Dertil kommer en perlerække af skønne krydderier og krydderurter etc. der giver maden dens karakteristiske duft og smag: gurkemeje, safran, sumak, harissa (chilisovs), oregano, blomstervand, orangevand, spidskommen, koriander m.v. Lutter fine smage og flotte farver fanger mit blik og minder mig om al det, som Mellemøsten har at byde på når vi har sat os til bords. Det kan kun anbefales, om end vi som danskere nok vil synes at bogens retter er til den fede side, men lidt kan der godt skæres ned uden at den unikke smag bliver tabt.

God mad gør glad – uanset hudfarve
Tidligere har Hanne Holm primært bevæget sig i det asiatiske køkken og skrevet smagfulde kogebøger herom, men nu rejser vi med hende ved roret til ”Mellemøstlige køkkener på Nørrebro” og oplever hvordan de forskellige køkkener tilsammen spiller sød musik. Kogebogen afsluttes af portrætter af de forskellige bidragsydere fra Nørrebro, der har haft opskrifterne med sig til Danmark og i forbindelse med bogens tilblivelse har lært fra sig. Og mon ikke portrætterne i bogen – og mødet med danskere på madlavningskurser med indvandrerne som undervisere - kan være med til at vise, at vi trods alt ikke er så forskellige på tværs af kulturer og landeskel. Jeg mener blot: vi ved jo alle hvordan god mad smager!


Bestil online

Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^