Kategori: Kogebøger

Kendte top-madfolk laver restemad

Kendte top-madfolk laver restemad 

Forbrugerbevægelsen lancerer i dag på forlaget Gyldendal bogen ”Stop spild af mad -

en kogebog med mere”, hvori top-kokke giver opskrifter på lækre reste-retter ...

Forfatter: Selina Juul
Forlag: Gyldendal


Stop Spild Af Mad – Danmarks største forbrugerbevægelse mod madspild – offentliggør mandag reste-kogebogen ”Stop spild af mad - en kogebog med mere”. Heri giver en række danske top-madfolk deres bud på lækker mad fremstillet af gode madrester.

Kendte laver restemad
Francis Cardenau, Katrine Klinken, Camilla Plum, Thomas Rode Andersen og Suhrs Madakademiet har alle bidraget ulønnet og frivilligt til den gode sag. Bogen rammer en tendens, hvori danskerne ifølge Danmarks Statistik smider mindre mad ud end for tre år siden. I gennemsnit køber hver husstand 109 kg mindre mad end for tre år siden. Ikke desto mindre svarer danskeres madspild stadig til 16 mia. kr. om året – vel at mærke frisk og spiselig mad. Reste-kogebogen appellerer til ansvarlighed og lægger afstand til brug-og-smid-væk kulturen.
"Vores reste-kogebog indeholder alt fra praktiske råd, madplaner og omfattende facts om madspild til lækre reste-retter både i gourmet- og hverdags-klassen. Reste-kogebogen er lidt en milepæl i Stop Spild Af Mad, som de sidste tre år har sat fokus på madspild. Nu er vi ikke kun en hjemmeside eller en Facebook gruppe – nu har vi udgivet en fysisk bog, som er et grundigt værktøj i kampen mod madspild," siger Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad og idékvinde og primus motor bag kogebogen.

Sådan sparer du 10.000
En gennemsnitsfamilie kan spare op til 10.000 kr. om året ved at mindske deres madspild. Og ikke mindst i lyset af finanskrisen og stigende fødevarepriser kan sådanne beløb finde bedre anvendelse end på bunden af en skraldespand.
”Vi håber, at bogen vil inspirere danskerne til at anvende deres friske madrester til nye lækre madretter og til kun at købe det ind, de også spiser – frem for at smide god, spiselig mad ud. Med bogen får man en række konkrete værktøjer til indsatsen mod madspild. Bogen indeholder en række lettilgængelige opskrifter på restemad – retter for en hver smag og til et hvert fagligt niveau. Vi tager hele turen fra tips til indkøbssedlen og besøget i supermarkedet over grundreglerne i køkkenet, videre til det danske køkken og ender ude alverdens køkkener og absolut top-gastronomi. Der er retter fra hele verden, til enhver pengepung og selvfølgelig også til alle de gode madrester, vi alle er vant til at have til overs i hverdagen,” lover Selina Juul.
Bogen er indrettet, så man i et register kan slå op på de rester, man ønsker at lave en ny ret af. I bogen er der også gode råd om forebyggelse af madspild fra 22 nuværende og tidligere danske toppolitikere – deriblandt Henrik Høegh, Poul Nyrup Rasmussen, Frank Jensen, Bertel Haarder, Helge Adam Møller, Gitte Seeberg, Ida Auken og Dan Jørgensen.
”Vi har oplevet massiv interesse for reste-kogebogen. Allerede for fire måneder siden begyndte vi at modtage mails fra folk, som ville Stop Spild Af Mad lidt stolte af, at landets største forlag, Gyldendal, samt førende danske madpersonligheder har troet på projektet og derved blåstempler vores organisation og vores sag. Vi vil bruge bogen som afsæt til de næste skridt i kampen mod madspild. Emnet er stort, og vi er kun lige begyndt. Vi håber på at kunne udgive en reste-kogebog nr. 2, da vi allerede har 12 top-madnavne, som har vist interesse i at medvirke," slutter Selina Juul.
Den andel af et evt. overskud på bogen, som tilfalder forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad vil 100 % gå til yderligere informationsarbejder.


Links ..:


Bestil online

Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Vild - Naturen ind i køkkenet, Thomas Laursen

Til alle, der nyder at samle og bruge ingredienser fra den vilde naturs spisekammer, har en af landets absolutte pionerer indenfor moderne dansk vildmad skrevet en formidabel guide.

Thomas Laursen har hele sit liv været betaget af den danske natur og har gennem årene tilegnet sig en enorm viden om…

Læs mere
Holms Mad, af Claus Julius Holm

Med 'Holms mad' kommer den folkekære kok, Claus Holm, med sin måske mest personlige kogebog til dato. Her får fans ikke kun opskrifterne på al den skønne hverdags- og gæstemad, der har været med til at gøre ham kendt, bogen åbner også en dør ind til Holms eget køkkenbibliotek med opskrifter på…

Læs mere
Sund junkfood, af Katrine Tuborgh

Til dig der er glad for junkfood, men gerne vil gøre en indsats i køkkenet for at få den sundeste af slagsen, har kogebogsforfatter og madfotograf Katrine Tuborgh skrevet en inspirerende og indbydende bog.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i…

Læs mere
Plantemad af Mia Gardum

Har du lyst til mere grønt i din mad? Overvejer du måske at blive vegetar eller veganer? Måske bare nogle af ugens dage? Så er opskriftsamlingen 'Plantemad', der er skrevet af den passionerede blogger, grøntsagsentusiast og skribent, Mia Gardum, lige noget for dig!

Læs mere
Blomsterbergs Bedste, af Mette Blomsterberg

Mette Blomsterberg er kagedronningen over dem alle. Konditoren, som har fået hele Danmark til at bage. Hun står bag intet mindre end seks kage- og dessertbøger og nyder samtidig stor popularitet på tv, hvor hun lige nu er aktuel som den hårde, men også retfærdige, søde og sjove dommer, når folk…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Den andalusiske drøm

I 'Den andalusiske drøm' kommer du med på en fantastisk rejse til Andalusien, hvor kogebogsforfatter og madskribent Tina Scheftelowitz udlever sine drømme med god mad og livsnyderi. Og der er mange dejlige historier, at fortælle, for Tina er nemlig flyttet med sin mand Lasse Theifoldt til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^