Kategori: Kogebøger

Kendte top-madfolk laver restemad

Kendte top-madfolk laver restemad 

Forbrugerbevægelsen lancerer i dag på forlaget Gyldendal bogen ”Stop spild af mad -

en kogebog med mere”, hvori top-kokke giver opskrifter på lækre reste-retter ...

Forfatter: Selina Juul
Forlag: Gyldendal


Stop Spild Af Mad – Danmarks største forbrugerbevægelse mod madspild – offentliggør mandag reste-kogebogen ”Stop spild af mad - en kogebog med mere”. Heri giver en række danske top-madfolk deres bud på lækker mad fremstillet af gode madrester.

Kendte laver restemad
Francis Cardenau, Katrine Klinken, Camilla Plum, Thomas Rode Andersen og Suhrs Madakademiet har alle bidraget ulønnet og frivilligt til den gode sag. Bogen rammer en tendens, hvori danskerne ifølge Danmarks Statistik smider mindre mad ud end for tre år siden. I gennemsnit køber hver husstand 109 kg mindre mad end for tre år siden. Ikke desto mindre svarer danskeres madspild stadig til 16 mia. kr. om året – vel at mærke frisk og spiselig mad. Reste-kogebogen appellerer til ansvarlighed og lægger afstand til brug-og-smid-væk kulturen.
"Vores reste-kogebog indeholder alt fra praktiske råd, madplaner og omfattende facts om madspild til lækre reste-retter både i gourmet- og hverdags-klassen. Reste-kogebogen er lidt en milepæl i Stop Spild Af Mad, som de sidste tre år har sat fokus på madspild. Nu er vi ikke kun en hjemmeside eller en Facebook gruppe – nu har vi udgivet en fysisk bog, som er et grundigt værktøj i kampen mod madspild," siger Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad og idékvinde og primus motor bag kogebogen.

Sådan sparer du 10.000
En gennemsnitsfamilie kan spare op til 10.000 kr. om året ved at mindske deres madspild. Og ikke mindst i lyset af finanskrisen og stigende fødevarepriser kan sådanne beløb finde bedre anvendelse end på bunden af en skraldespand.
”Vi håber, at bogen vil inspirere danskerne til at anvende deres friske madrester til nye lækre madretter og til kun at købe det ind, de også spiser – frem for at smide god, spiselig mad ud. Med bogen får man en række konkrete værktøjer til indsatsen mod madspild. Bogen indeholder en række lettilgængelige opskrifter på restemad – retter for en hver smag og til et hvert fagligt niveau. Vi tager hele turen fra tips til indkøbssedlen og besøget i supermarkedet over grundreglerne i køkkenet, videre til det danske køkken og ender ude alverdens køkkener og absolut top-gastronomi. Der er retter fra hele verden, til enhver pengepung og selvfølgelig også til alle de gode madrester, vi alle er vant til at have til overs i hverdagen,” lover Selina Juul.
Bogen er indrettet, så man i et register kan slå op på de rester, man ønsker at lave en ny ret af. I bogen er der også gode råd om forebyggelse af madspild fra 22 nuværende og tidligere danske toppolitikere – deriblandt Henrik Høegh, Poul Nyrup Rasmussen, Frank Jensen, Bertel Haarder, Helge Adam Møller, Gitte Seeberg, Ida Auken og Dan Jørgensen.
”Vi har oplevet massiv interesse for reste-kogebogen. Allerede for fire måneder siden begyndte vi at modtage mails fra folk, som ville Stop Spild Af Mad lidt stolte af, at landets største forlag, Gyldendal, samt førende danske madpersonligheder har troet på projektet og derved blåstempler vores organisation og vores sag. Vi vil bruge bogen som afsæt til de næste skridt i kampen mod madspild. Emnet er stort, og vi er kun lige begyndt. Vi håber på at kunne udgive en reste-kogebog nr. 2, da vi allerede har 12 top-madnavne, som har vist interesse i at medvirke," slutter Selina Juul.
Den andel af et evt. overskud på bogen, som tilfalder forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad vil 100 % gå til yderligere informationsarbejder.


Links ..:


Bestil online

Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der…

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller…

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske…

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Friske spirer – en guide til spiring

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin…

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen…

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^