Kategori: Kogebøger

Grønne proteiner

Grønne proteiner 

Lær at lave vellykket, skøn og sund mad med proteinrige bønner, linser, ærter og sojaprodukterne tofu og tempeh ...

Titel: Grønne proteiner. Spis skøn mad - styrk sundheden og miljøet
Forfatter: Lisbeth Tordendahl
Sideantal: 183
Forlag: Olivia
Anmeldt: Nønne Lønne Votborg




Spis skøn mad - styrk sundheden og miljøet
I en tid med fokus på miljø og sundhed rammer Lisbeth Tordendahl med Grønne Proteiner fuldstændigt plet! Bag ved de grønne proteiner gemmer sig de mest attraktive og vel nok også mest oversete fødevarer, der findes - nemlig bælgfrugter. At tilegne en hel bog på omkring 200 sider til bælgfrugterne er en god idé, for der findes næppe den fødevare, der er mere ernæringsrigtig, billig og god i et køkken.

Grønne proteiner giver dig svaret på, hvorfor bælgfrugterne er et sundt, sikkert og fornuftigt valg, når det gælder dine proteiner. Samtidigt øser Lisbeth Tordendahl ud af en perlerække af lækre, opfindsomme og spændende opskrifter, hvor du kan bruge bælgfrugter eller et af de to sojaprodukter, der i disse år vinder mere og mere frem: tofu og tempeh. Men allerførst får novicerne vejledning omkring tilberedning, anvendelse og opbevaring af de forskellige bælgfrugter og sojaprodukter, så forudsætningerne for en succes er tilstede. På den måde må bogen betegnes som værende en fin grundbog!

Opskriftsdelen fordeler sig på supper, varme retter, salater og kolde retter samt det afsluttende afsnit postejer, patéer, pirogger og tærter. Lisbeth Tordendahl har tydeligvis været hele verden rundt på sin kulinariske inspirations rundrejse, og det er der kommet et væld af liflige retter ud af. Styrken ved denne bog er imidlertid de mange fantastiske grønne retter, der på fantastisk vis viser, hvordan bælgfrugter og især sojaprodukterne kan erstatte kødet i velkendte retter, således at vegetarer og andre, der gerne vil vælge kødet fra, kan spise noget tilsvarende. Det er blandt mange vegetarer en akilleshæl, hvorvidt man skal lave pseudoretter, men det er på ingen måde det, Lisbeth Tordendahl gør sig til talsmand for eller bringer i spil. Blot er det som læser og ikke-kødspiser (spiser dog fisk) dejligt at se opskrifter som fx tempeh-kebab, tofu-bøffer med kapers og ris-linse-deller.

Grønne Proteiner er et flot bidrag til bestræbelserne på at skrue ned på kødforbruget på en fornuftig måde, hvor proteinbehovet bliver sikret af de bælgfrugter, som vegetarer verden over har ernæret sig ved i årtusinder.

Opskrifterne kan bruges som supplement til - eller erstatning for kød. Tiltrængt nyt til livsnydere og alle, der ønsker en sund og bæredygtig livsstil.
Bestil online

Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^