Kategori: Kogebøger

Gratis klimakogebog

Gratis klimakogebog 

Download den lille lækre klimakogebog med 12 velsmagende og sunde retter kreeret af kendte danske kokke bla. fra restaurant Noma ...

Af skribent Nønne Lønne Votborg

Kendte og ovenud dygtige kokke fra restaurant Noma, Meyers Madhus, det danske kokkelandshold samt Danmarks sølvvinder ved VM for kokke i 2007, Rasmus Kofoed, har været i køkkenet for at lave mad på den klimavenlige måde. Kogebogen, der er kommet ud af de klimarigtige anstrengelser, hedder ”Klima på bordet”, og udgivet af Fødevareministeriet.

Klimamad med kolorit og kærlighed
Kokkene har fået frit slag, og det er der da også kommet 12 spændende og fantasifulde retter ud af. Retterne i ”Klima på bordet” viser, at det er alt andet end kedeligt og trist at spise klimarigtigt. Her er dækket op til moderne, stilfuld og elegant mad lavet med årstidens grøntsager og skånsomt tilberedt. Sundt og godt! Idéen er, at opskrifterne påvirker jorden med en mindre udledning af CO2 end den mad, vi normalt tilbereder og spiser.
For at klæde os forbrugere godt på til selv at skrue ned for CO2 udledningen, når vi laver mad, indeholder ”Klima på bordet” ud over opskrifterne da også oplysninger om udledning af CO2 i fødevareproduktionen, oversigt over almindelige fødevarers såkaldte klimaaftryk og nogle nyttige tips om det at spise klimarigtigt.

”Klimaaftryk”
Det nye ord, vi nok kommer til at møde tit og ofte, er ”klimaaftryk”. Ordet er et mål for hvor lidt eller meget CO2 – altså drivhusgas, der bliver udledt i forbindelse med produktion af de forskellige fødevarer. Al produktion af mad indebærer udledning af drivhusgas. Vi kalder den udledning af drivhusgas, der sker, når maden produceres, for fødevarens klimaaftryk.
Der er meget stor forskel på de forskellige fødevarers klimaaftryk. Især kød, smør og ost har meget store klimaaftryk. Frilandsgrønsager, kartofler og kornprodukter har derimod de mindste klimaaftryk.

”Klima på bordet” er klar på nettet. Du skal bare klikke ind på: Bestil online

Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^