Kategori: Kogebøger

Frelsket i det søde liv

Frelsket i det søde liv 

Mundvandet løber og lækkerierne er mange, ligesom Mette Blomsterberg i dén grad udvælger de allerbedste ingredienser til de søde sager, hun guider os kyndigt igennem ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Forelsket i det søde liv
Forfatter: Mette Blomsterberg
Forlag: Lindhardt og Ringhof



Kærlighed til kager og konditori!
Fra ganske ung har Mette Blomsterberg haft en passion for kager. Tidligt kom hun i mesterlære som konditor og i dag er hun meget mere end ordinær konditor. I ”Forelsket i det søde liv” demonstrere Mette Blomsterberg til fulde, at hun er både kunstner og håndværker, der kan sit kram. Jo, hun blomstrer dér i Glyptoteket, hvor smukke planter i Vinterhaven udgør den perfekte scene for et konditori af allerhøjeste klasse. Kvalitet, kreativitet og kunnen er nøgleord for kunstneren, der inspirer os alle til at brænde for det, vi gør og elske smagen af det sublime.

Syndigt men smagfuldt sødt
I ”Forelsket i det søde liv” får vi alle de dejlige opskrifter fra de seneste tv-udsendelser. Mundvandet løber og lækkerierne er mange, ligesom Mette Blomsterberg i dén grad udvælger de allerbedste ingredienser til de søde sager, hun guider os kyndigt igennem. Det ér syndige fristelser med meget sukker, chokolade, smør og fløde, men her gælder devisen om hellere lidt men godt. Så husk det og und så jer selv kærligheden til lidt kager og desserter i ny og næ. Livet er en gave, og der er næppe noget bedre end at unde sig selv en sød lille kage eller forkæle familie og gode venner med en af de mange fristelser fra ”Forelsket i det søde liv”.

Ren fryd og forkælelse …
”Forelsket i det søde liv” er en flot og fornem bog, der hylder konditorfaget. Her er avancerede desserter og kager til festlige lejligheder, men også mere uprætentiøse søde oplevelser, som børn og voksne med en sød tand vil elske når der skal hygges. Min eneste anke er, at jeg gerne så nærbillederne suppleret med billeder taget på afstand, så det blive nemmere at få en idé om hvordan kagerne ser ud. Eksempelvis kunne min datter ikke overbevises om at en Sarah Bernhardt er en lille lækker mundfuld, eftersom der er zoomet så meget ind, at det næste ikke er muligt at se andet end mørk chokolade!

Passion til det søde liv
Skulle jeg bemærke andet, så finder jeg det ikke helt på sin plads at fylde sin bog med anprisninger af sit eget værd på den måde som Mette Blomsterberg gør på s. 118 – 119, hvor fire nære personer i hendes liv: mor, kolleger, chefer og ægtefælle skriver lange roser og tak. Dét er uvant at se i en bog og ligner lidt en art forelskelse i sig selv, eller også er jeg en spids anmelder, der er præget af den triste Jantelov og endnu ikke har fået spist nok af den søde kage?! Jeg er i hvert fald heler ikke i tvivl om, at Mette Blomsterberg ér en passioneret konditor med oprigtig kærlighed til kager og konditori!

Se også ...Bestil online

Det peruanske køkken

Det peruanske køkken er festligt, smagfuldt, elegant og farverigt. Med bogen "Ceviche - det peruanske køkken" præsenteres 100 lækre og simple opskrifter, som med garanti får mundvandet til at løbe hjemme i de danske køkkener.

Læs mere
Uimodståeligt asiatisk

Der er noget helt unikt over Asiens smagseksplosioner, hvor den rette balance af sødt, salt, surt og stærkt finder sammen i sitrende, skønne kombinationer. Den populære kok, Bill Granger, har elsket det asiatiske køkken, siden han var barn, og samler med bogen 'Uimodståeligt asiatisk' alle de…

Læs mere
Lakrids i maden
Lakrids i maden

I 'Lakrids i maden' har Johan Bulöw samlet intet mindre end 72 opskrifter, så du i eget køkken kan eksperimentere med både det søde og det salte lakrids.

Læs mere
Camilla & krydderierne

’Abracadabra – 1001 ret fra Camillas krydrede køkken’ er en fortryllende rejse gennem krydderiernes univers og verdens mange madkulturer, fortalt af Camilla Plum. Og der er meget at fortælle. 350 tætskrevne sider fyldt med krydderiernes historie, fakta om smag og egenskaber samt masser af tips til…

Læs mere
Dragsholm Slot
Dragsholm Slot

Bogen 'Dragsholm Slot' fortæller filosofien bag slottets restauranter og anmelderroste gourmetmad – fra fjord til jord til bord – og øser ud af vidunderlige opskrifter ...

Læs mere
Mørbradgryde
Mørbradgryde

En rigtig skøn efterårsret: Mørbradgryde med svampe og linser. Opskriften er fra Pia Andreassens nye, roste kogebog "Protein".

Læs mere
Heibergs søde tand
Heibergs søde tand

Morten Heiberg giver dig sine allerbedste desserter til både hverdag og fest, så du har et kæmpe udvalg af de mest delikate lækkerier både når det gælder desserttype og sværhedsgrad.

Læs mere
Liv og glade dage
Liv og glade dage

Der er hygge og masser af inspiration til liv og glade dage i Nicoline Olsen nye skønne bog Liv og glade dage - Opskrifter og kreative ideer til børnefamilier ...

Læs mere
Få gratis kogebog med kartoffelopskrifter

Økologiske kartoffelavlere har udgivet en fin øko-kogebog med kartoffelopskrifter af Anne Hjernøe og fakta om alle de gode fordelene, der er ved økologiske kartofler. Download gratis bogen her !

Læs mere
Kram i madkassen

Går du også op i at lave gode madpakker, og har du brug for frisk inspiration til at få nogle nye, nemme, sunde og velsmagende indslag i kassen? Så er denne bog lige noget for dig!

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^