Kategori: Kogebøger

Frelsket i det søde liv

Frelsket i det søde liv 

Mundvandet løber og lækkerierne er mange, ligesom Mette Blomsterberg i dén grad udvælger de allerbedste ingredienser til de søde sager, hun guider os kyndigt igennem ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Forelsket i det søde liv
Forfatter: Mette Blomsterberg
Forlag: Lindhardt og Ringhof



Kærlighed til kager og konditori!
Fra ganske ung har Mette Blomsterberg haft en passion for kager. Tidligt kom hun i mesterlære som konditor og i dag er hun meget mere end ordinær konditor. I ”Forelsket i det søde liv” demonstrere Mette Blomsterberg til fulde, at hun er både kunstner og håndværker, der kan sit kram. Jo, hun blomstrer dér i Glyptoteket, hvor smukke planter i Vinterhaven udgør den perfekte scene for et konditori af allerhøjeste klasse. Kvalitet, kreativitet og kunnen er nøgleord for kunstneren, der inspirer os alle til at brænde for det, vi gør og elske smagen af det sublime.

Syndigt men smagfuldt sødt
I ”Forelsket i det søde liv” får vi alle de dejlige opskrifter fra de seneste tv-udsendelser. Mundvandet løber og lækkerierne er mange, ligesom Mette Blomsterberg i dén grad udvælger de allerbedste ingredienser til de søde sager, hun guider os kyndigt igennem. Det ér syndige fristelser med meget sukker, chokolade, smør og fløde, men her gælder devisen om hellere lidt men godt. Så husk det og und så jer selv kærligheden til lidt kager og desserter i ny og næ. Livet er en gave, og der er næppe noget bedre end at unde sig selv en sød lille kage eller forkæle familie og gode venner med en af de mange fristelser fra ”Forelsket i det søde liv”.

Ren fryd og forkælelse …
”Forelsket i det søde liv” er en flot og fornem bog, der hylder konditorfaget. Her er avancerede desserter og kager til festlige lejligheder, men også mere uprætentiøse søde oplevelser, som børn og voksne med en sød tand vil elske når der skal hygges. Min eneste anke er, at jeg gerne så nærbillederne suppleret med billeder taget på afstand, så det blive nemmere at få en idé om hvordan kagerne ser ud. Eksempelvis kunne min datter ikke overbevises om at en Sarah Bernhardt er en lille lækker mundfuld, eftersom der er zoomet så meget ind, at det næste ikke er muligt at se andet end mørk chokolade!

Passion til det søde liv
Skulle jeg bemærke andet, så finder jeg det ikke helt på sin plads at fylde sin bog med anprisninger af sit eget værd på den måde som Mette Blomsterberg gør på s. 118 – 119, hvor fire nære personer i hendes liv: mor, kolleger, chefer og ægtefælle skriver lange roser og tak. Dét er uvant at se i en bog og ligner lidt en art forelskelse i sig selv, eller også er jeg en spids anmelder, der er præget af den triste Jantelov og endnu ikke har fået spist nok af den søde kage?! Jeg er i hvert fald heler ikke i tvivl om, at Mette Blomsterberg ér en passioneret konditor med oprigtig kærlighed til kager og konditori!

Se også ...Bestil online

Små retter stor smag, af Timm Vladimir

'Små retter', 'tapas', 'mezze', 'antipasti' – kært barn har mange navne. I sin bog 'Små retter stor smag' præsenterer Tim Vladimir 80 opskrifter på retter med stor smag fra hele verden.

Læs mere
Rug – Meget mere end rugbrød

Danmarks nationalbrød, rugbrødet, og hvad rugmel og kerner også kan bruges til i madlavningen. Bogen fortæller om, hvorfor rug er så fantastisk.

Læs mere
KÅL

Kål er lækkert. Kål er sundt. Og kål er billigt og tilgængeligt for alle. I køkkenet er der mange variations-muligheder med kålen. To passionerede kål-entusiaster kokken Peter Nøhr og ekspert i madkultur Asmus Gamdrup har sammen skrevet kogebogen 'KÅL'.

Læs mere
Spiselige Svampe

– Og lækre svamperetter.

Læs mere
Mit grønne køkken

Fra forfatteren bag 'Salater fra The Food Club' kommer nu en ny inspirerende kogebog med 80 velsmagende retter med det grønne som omdrejningspunkt.

Læs mere
Smagen af rabarber

Rabarberens syrlige smag er herlig sammen med søde jordbær og hvid chokolade, men også med både stjerneanis, fed and eller makrel - og så kan rabarber også blive til god chutney, marmelade, saft og vin.

Læs mere
Fisk på gaflen

Synes du også, at det er svært at få nok fisk i løbet af ugen? Rasmus Grønbech har skrevet 'Fisk på gaflen' lige netop til dig!

Læs mere
Plenty more - Forny dit grønne køkken

Yotam Ottolenghis grønne revolution fortsætter! Fuld af inspirerende opskrifter og farverige fotos er hans nye kogebog 'Plenty More' et must-have for såvel kødspisere som vegetarer.

Læs mere
Mit cowgirlkøkken

Louisa Lorang har en kæmpe kærlighed til Texas og hele den amerikanske madkultur. I 'Mit cowgirlkøkken' tager hun os med på et gastronomisk roadtrip, hvor hun gavmildt deler ud af sine bedste opskrifter.

Læs mere
Køkkenfest

Har du nogenside tænkt over, hvorfor en fest altid ender i køkkenet?

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^