Kategori: Kogebøger

Det helbredende køkken

Det helbredende køkken 

Sund & rask med veganerkost. Læs anmeldelsen af bogen "Det helbredende køkken" ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Det helbredende køkken
Forfattere: Mikael Bitsch, Søren Lange,
Catharina Rosendahl og Kirsten Skaarup


Bliv rask via grøn mad!
Et lille team af en overlæge, en chefkok, en underviser i ernæring og en garvet vegetarforfatter har lavet et banebrydende forskningsprojekt på baggrund af et lignende fra Amerika, hvor behandlingen er grøn mad alene. Resultatet taler for sig selv! Testdeltagerne opnår et lavere BMI, lavere blodtryk og deres blodsukker falder ligeledes. Behovet for medicin reduceres af samme årsag. Vejen til det hele er en vegansk diæt og nu kan vi alle få del i denne fantastiske diæt i en ny bog. ”Det helbredende køkken” er en både inspirerende, vedkommende og appetitlig bog, der byder på nem og enkel grøn mad uden de store dikkedarer men med masser af smag og karakter.

Grønne frikadeller og vegetabilsk postej!
Opskrifterne i ”Det helbredende køkken” indbyder til at kødspiserne føler sig godt tilpas og hjemme i et grønt køkken, hvor frikadeller og postejer er en ligeså stor selvfølge som farverige salater og skønne retter fra fjerne himmelstrøg. ”Det helbredende køkken” kræver ikke indkøb i alverdens specialbutikker; et besøg i et velassorteret supermarked kan gøre det. Bogens 4 ugers kur vinder ved at være vidunderlig let at lave og ligeså let for kroppen at fordøje. Det giver alt andet lige en større trivsel og et øget velbehag, der hjælper på motivationen til at forsætte den grønne helbredende kur.

Grønt går bedre an end vegetar …
I ”Det helbredende køkken” går de fire forfattere bevidst udenom ord som vegetar og veganer. Det er slående i en tid hvor det bliver mere og mere almindeligt at spise vegetarisk for sin sundhed, dyrevelfærden og pt. især pga. miljøet, hvor fokus er, at kød forårsager en langt større CO2 belastning end vegetabilsk kost.

Uden æg og mælk
Uanset om vi kalder kosten grøn eller vegansk, så ér der nu engang tale om sidstnævnte i denne vigtige bog. Bogen går et skridt videre end de mange andre helsebøger vi har set, der serverer diæter med flere grøntsager og lidt kød. I ”Det helbredende køkken” opnås de imponerende resultater vha. veganerkost, som betyder at kosten er 100% vegetabilsk. Dvs. ingen æg og ingen ost som almindelig vegetarisk kost inkludere. Og for god ordens skyld præciserer vi også at vegetar betyder, at man ikke spiser hverken kylling eller fisk & skaldyr hvis nogen skulle være i tvivl om det.

Færre vegetarer i Danmark end nabolandene
Hvor er det ærgerligt, at Danmark endnu står så mange år bagud i forhold til vores nabolande som Sverige, England og Tyskland, hvor både vegetarisk og vegansk kost er det naturligste i verden og hvor forfattere og forlag med sindsro kunne skrive vegansk. Det ærgrer mig meget, at en eminent bog som denne ikke tør tage chancen og kalde tingene ved deres rette navn af frygt for at skræmme evt. læsere væk.

Vejen til sundhed går via veganermad
Bogen viser jo med al tydelighed, at vegansk kost ikke er asketisk, kedelig og trist. Derimod stråler retterne og appellerer i den grad med deres skønne farver og store variation! For det er jo først og fremmest maden, der er vejen til de imponerende resultater som lægen Mikael Bitsch og projektlederen Catharina Rosendahl kan fremlægge. Jovist ér det svært at begå sig socialt i forhold til mad som veganer, men det er udelukkende fordi Danmark er sagtnet agterud på det grønne område når vi kigger i butikker og spisesteder. Det er ikke kun et problem for vegetarer og veganer, men et alvorligt problem for alle der gerne vil forblive sunde og raske – eller finde tilbage til den tilstand. Grøn mad behøver ikke være kompliceret for at være lækker eller for at indeholde de ting, vi har behov for ernæringsmæssigt. Dét viser ”Det helbredende køkken” med al tydelighed, og bogen fortjener af samme grund stor, stor applaus!

Henvender sig til alle
”Det helbredende køkken” henvender sig til diabetespatienter, patienter med for højt blodtryk og overvægtige. En overordentlig stor del af Danmarks befolkning! Her kan bogen være en fantastisk inspiration, uanset om man hopper ud i den anbefalede 4 ugers kur og oplever hvor revolutionerende den veganske kost ér, eller om man alene bruger bogen som input til en mere grøn hverdag. Med sin nye tilgang til sundhed er bogen også værd at læse for enhver anden, der ønsker at leve mere sundt uanset om der lægger sygdom til grund eller et ønske om at forebygge.

Flot bog der forebygger og helbreder
I mine øjne er ”Det helbredende køkken” ikke blot gavnligt i behandlingsmæssigt øjemed. Jeg så lige så gerne at undertitlen hed ” – der forebygger”. Bogens fornemmeste opgave er måske netop, at gøre Hippokrates ord levende: ”Lad din mad være din medicin og din medicin være din mad”. Deri ligger forebyggelse også som en vigtig intention. Måske er det heller ikke tilfældigt, at store græske tænkere som Platon, Aristoteles og Pythagoras har været vegetarer. Og siden dem har vi haft mange andre ”store” tænkere der også ernærede sig vegetarisk: Leonardo da Vinci, Frans af Assisi, Buddha, Mahatma Gandhi, Martin Luther, Max Harvelar og Dalai Lama. Lad os endelig nyde denne eminente bog, der kan mere end mange andre tilsammen. ”Det helbredende køkken” præsenterer et fantastisk vegansk køkken med stor smagsrigdom. Hvor er det livgivende og godt!

Bestil online

Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^