Kategori: Kogebøger

Camilla Plums æbletrifli

Camilla Plums æbletrifli  

Læs et uddrag fra Camilla Plums nye, skønne bog "Helt i kage", hvor hun anviser hvordan nu nemt og enkelt smækker en himmelsk æbletrifli sammen ...

Af Camilla Plum.
Uddrag fra bogen Helt i kage


En æbletrifli – eller en æble-skal-ikke-bage-kage – der er så indlysende, at man måske ikke lige har tænkt på det. Man kan selvfølgelig også lave den med andet end æblekompot, for eksempel en abrikoskompot, en kompot af de der poser med blandet tørret frugt, man kan få alle vegne, udblødt og let kogt, eller optøede sukkerrørte bær – dog ikke jordbær. Men æblerne, som man næsten altid har i huset, er måske mest indlysende.

Æbletriflien har fået et ordentlig tryk Maraschino, en sød brændevin/likør, jeg aldrig bliver træt af at anbefale, fordi den simpelthen får alt muligt med frugt og bær til at smage helt vildt interessant. Den fremhæver frugtens egen smag, uanset hvilken frugt der er tale om, og giver en skøn overjordisk mandel/ kirsebærstensmag oveni. Den er lavet på marascabær, en sort sure kirsebær, og den bliver fremstillet både i Kroatien og i Italien.

Hvis man nægter at investere i en flaske af den (som altså holder i årevis), kan man bestemt bruge andre slags sprut og hedvin. Kirsch, som er en usødet eau de vie på kirsebær, kan bruges i stedet, eller en lys portvin, sød sherry, en virkelig god brun rom, calvados, pærebrændevin, pommeau, Pineau de charentes, er alt sammen velegnet. Men Maraschino er klart bedst.

Hvis det er meningen, at mindre børn skal spise af triflien, skal man ikke bruge sprut, ikke så meget fordi de ikke kan tåle det, som fordi de ikke kan lide det. Her vil en ufortyndet hyldeblomstsaft være bedst.

Hvis man ikke orker at bage sine egne makroner, skal man købe de dyreste. Dem er der mandler i, og det er ligesom det, der er meningen, så de sammen med Maraschinoen kan forstærke æblernes fine smag.

Triflinavnet hænger ganske vist sammen med både makroner og kagecreme, men en ordentlig kagecreme tager tid, og jeg kan heller ikke li’ det i trifli, så den er røget til fordel for en creme chantilly, som simpelthen er sødet vanilleflødeskum. Den bliver mest cremet, hvis man pisker den med kniven på foodprocessoren.

BOG



Fotograf: Anne-Li EngströmBestil online

Sophie Dahls køkken året rundt
Sophie Dahls køkken året rundt

Sophie Dahls nye smukke kogebog, er fuld af inspirerende opskrifter til ethvert måltid. Det er opskrifter med smag og historie, baseret på årstidens råvarer ...

Læs mere
Kirsten Skaarups grønne køkken
Kirsten Skaarups grønne køkken

Grøn mad med nye og vidunderlige indtryk for smagsløgene. Vegetariske opskrifter til alle dagens måltider !

Læs mere
Let og lækker lykkemad med Louise
Let og lækker lykkemad med Louise

"At spise sundt og lækkert med Louise Bruun er på ingen måde lig afsavn og fanatisme. Hvor er det fint, at opleve en opskriftssamling, der forener lækker mad og sund ernæring på så flot vis ...

Læs mere
Styrk dit immunforsvar
Styrk dit immunforsvar

En guldgrube for enhver, som vil holde immunforsvaret sundt og stærkt. Det er en nyttig opslagsbog med inspirerende opskrifter på nemme og sunde retter ...

Læs mere
Sundt sødt
Sundt sødt

Ny skøn opskriftssamling præsenterer 50 hurtige og nemme ideer til sunde søde sager, kager og is - også velegnet til diabetikere og glutenallergikere ....

Læs mere
Nyd dig sund - Raw snacks
Nyd dig sund - Raw snacks

Ny bog fra forfatteren til bestsellersuccesen Raw Cake hjælper dig til at kvitte trøstespisningen og de dårlige madvaner en gang for alle ...

Læs mere
Spise med Price sæson 3
Spise med Price sæson 3

Adam og James er tilbage i topform med opskrifterne fra tredje sæson af den populære tv-udsendelse Spise med Price. Herlig læsning og mad-underholdning i topklasse ...

Læs mere
Nyt vegetarisk mad
Nyt vegetarisk mad

En anderledes kogebog for alle, der holder af god mad og gode råvarer ! Vil med sin tilbagelænede stil utvivlsomt tiltale alle. Selv de - vegetarer eller ej - der kun nødigt nærmer sig køkkenet ...

Læs mere
Meyers kager
Meyers kager

Glæd dig til at læse kagernes dragende historie, inden du kaster dig over bogens overvældende opbud af knasende sprøde, lokkende søde, behageligt bløde og ikke mindst fuldfede og smørgode opskrifter ...

Læs mere
Gorms gryder
Gorms gryder

Kokken Gorm Wisweh, kendt fra Go Morgen Danmark, - og som står bag spisestederne Magstræde 16, Nyhavn 14 og Skotterup Spiseri & Enotek - byder i denne kogebog på sine bedste opskrifter og tips ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^