Kategori: Kogebøger

Camilla Plums æbletrifli

Camilla Plums æbletrifli  

Læs et uddrag fra Camilla Plums nye, skønne bog "Helt i kage", hvor hun anviser hvordan nu nemt og enkelt smækker en himmelsk æbletrifli sammen ...

Af Camilla Plum.
Uddrag fra bogen Helt i kage


En æbletrifli – eller en æble-skal-ikke-bage-kage – der er så indlysende, at man måske ikke lige har tænkt på det. Man kan selvfølgelig også lave den med andet end æblekompot, for eksempel en abrikoskompot, en kompot af de der poser med blandet tørret frugt, man kan få alle vegne, udblødt og let kogt, eller optøede sukkerrørte bær – dog ikke jordbær. Men æblerne, som man næsten altid har i huset, er måske mest indlysende.

Æbletriflien har fået et ordentlig tryk Maraschino, en sød brændevin/likør, jeg aldrig bliver træt af at anbefale, fordi den simpelthen får alt muligt med frugt og bær til at smage helt vildt interessant. Den fremhæver frugtens egen smag, uanset hvilken frugt der er tale om, og giver en skøn overjordisk mandel/ kirsebærstensmag oveni. Den er lavet på marascabær, en sort sure kirsebær, og den bliver fremstillet både i Kroatien og i Italien.

Hvis man nægter at investere i en flaske af den (som altså holder i årevis), kan man bestemt bruge andre slags sprut og hedvin. Kirsch, som er en usødet eau de vie på kirsebær, kan bruges i stedet, eller en lys portvin, sød sherry, en virkelig god brun rom, calvados, pærebrændevin, pommeau, Pineau de charentes, er alt sammen velegnet. Men Maraschino er klart bedst.

Hvis det er meningen, at mindre børn skal spise af triflien, skal man ikke bruge sprut, ikke så meget fordi de ikke kan tåle det, som fordi de ikke kan lide det. Her vil en ufortyndet hyldeblomstsaft være bedst.

Hvis man ikke orker at bage sine egne makroner, skal man købe de dyreste. Dem er der mandler i, og det er ligesom det, der er meningen, så de sammen med Maraschinoen kan forstærke æblernes fine smag.

Triflinavnet hænger ganske vist sammen med både makroner og kagecreme, men en ordentlig kagecreme tager tid, og jeg kan heller ikke li’ det i trifli, så den er røget til fordel for en creme chantilly, som simpelthen er sødet vanilleflødeskum. Den bliver mest cremet, hvis man pisker den med kniven på foodprocessoren.

BOG



Fotograf: Anne-Li EngströmBestil online

Smagen af Danmark
Smagen af Danmark

Gennem 250 sider fortæller Claus Meyer om den danske mad- og kulturhistorie, beskriver det moderne nordiske køkkens helt særlige potentiale og kvaliteter, og inspirerer med mere end 75 spændende opskrifter ...

Læs mere
500 juicer & smoothies
500 juicer & smoothies

Bogen rummer alt fra gennemprøvede klassikere til helt nye ideer og smagskombinationer til enhver lejlighed – mættende morgenmadssmoothies, dejlige dessertdrinks og forfriskende sommerdrinks til at nyde i haven ...

Læs mere
200 opskrifter & 100% sommer!
200 opskrifter & 100% sommer!

Til alle der elsker stemningen af sommerhus og smagen af sommer, har Dorthe Studsgarth skrevet "Sommerhuskogebogen" ...

Læs mere
Suveræn sommermad
Suveræn sommermad

Nu kan vi godt begynde at glæde os; til alle de nye, skønne grøntsager, frugter og bær, der begynder at pible op af jorden og modnes på buske og træer. Og til al den gode sommermad, som vi kan lave af dem !

Læs mere
Madglad
Madglad

Hvis du, trods en imponerende kogebogsamling, føler dig som lidt af en kulinarisk analfabet, så er der hjælp at hente i Natalina Henriete Knudsen kogebog "Madglad" ...

Læs mere
Macarons, cupcakes & kagepops
Macarons, cupcakes & kagepops

40 opskrifter på små fine kager, som sætter gang i kreativiteten og kulør på hverdagen. Sjove og hyggelige at bage - og som smager så skønt !

Læs mere
Hverdagsmad fra elBulli
Hverdagsmad fra elbulli

Sammen med chefkok Eugeni de Diego, afslører elBulli´s verdensberømte kok Ferran Adria, for første gang opskrifterne på de måltider, som personalet på elBulli nyder i fællesskab hver dag, inden gæsterne ankommer ...

Læs mere
Knæk koden - og hold dig slank
Knæk koden - og hold dig slank

En vægttabsbog fyldt med gode tips, vejledninger og opskrifter til, hvordan du sikrer et sundt og holdbart vægttab ...

Læs mere
Stenalderkost
Stenalderkost

Stenalderkost er på alles læber i øjeblikket, og michelinkokken Thomas Rode er i disse dage ved at åbne sin nye fastfood restaurant i Torvehallerne med "stenalderkost". Bliv klog på den nye trend med denne bog. Det er slet ikke så tosset ...

Læs mere
Masser af tilbehør
Masser af tilbehør

Kig i Charlotte & Ida Grønlykke nye, skønne kogebog, som byder på opskrifter ud i de sydeuropæiske landkøkkener over indiske gadeboder til bedste- og oldeforældrenes sans for kvalitet og den gode smag ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^