Kategori: Kogebøger

Blomsterbergs søde sager

Blomsterbergs søde sager 

Sødmefulde fristelser fra fru Blomsterberg ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Blomsterbergs søde sager
Forfatter: Mette Blomsterberg
Forlag: Politikens Forlag


Forkælelse til den søde tand
Tv-konditoren og chefen i Glyptotekets café, Mette Blomsterberg, er på banen med endnu en smuk opskriftsbog. Heri bydes der på hele 80 søde lækkerier. Bogen er både flot og fristende, ligesom opskrifterne emmer af kvalitet, god smag og perfektion. Derfor er det da også lidt ærgerligt, at Mette Blomsterberg ikke sørger for trin-for-trin illustrationer, så de sødmefulde lækkerier bliver en tand nemmere at gå i krig med. Nogle af opskrifterne har vi i øvrigt mødt tidligere, i forfatterens forrige opskriftsbog, men som klassikere fortjener de selvfølgelig at komme med på ny.

Kvalitet hele vejen igennem
”Blomsterbergs søde sager” rummer alt fra kendte konditorkager, mere enkle eftermiddagskager, små stykker konfekt og til moderne desserter med et tvist. Et flot og lækkert udvalg, der helt igennem frister og fornøjer. Størstedelen af opskrifterne kræver en indkøbstur til velassorterede supermarkeder og specialbutikker, hvor du fx kan finde rålakrids, frysetørrede bær og glukosesirup. Dertil kommer udstyret, der også bør være i orden før du går i gang. Men så kan du til gengæld også se frem til at høre englesang, og mærke en glædesrus i hele kroppen i samme sekund kageskeens indhold møder dine læber.

Sødt og syndigt!
Mette Blomsterbergs konditori borger for den virkelig gode smag og råvarer af højeste kvalitet. Derfor gør hun da også meget ud af, at lave tingene fra bunden med masser af smør, sukker, ægte vanilje, og hvad der ellers hører til i det søde køkken. I bedste kvalitet. Jeg havde gerne set, at bogen havde et større indledende afsnit om fx dekoration og andre vigtige teknikker. Vi får i al sin enkelhed, kun en håndfuld gode råd om chokolade med på vejen, og så selvfølgelig Mette Blomsterbergs bageregler, der efter min mening halter en del.

Konditori uden kontekst
”Blomsterbergs søde sager” er rig på fristende og frydefulde mundfulde, men vejen dertil kan være lang og vanskelig at gå. Mette Blomsterberg tager ikke rigtig tager sin læser ved hånden undervejs. Konditori ér en svær disciplin indimellem, og som sådan savner jeg flere billeder af tilblivelsesprocessen. Samtidig er konditori også et gammelt og traditionsrigt fag. Derfor er det trist og ærgerligt, at en så dygtig mester indenfor faget, forspilder en oplagt chance som denne, til at skrive lidt om de forskellige kager og desserters historie, oprindelse og tradition. Det ville have gjort oplevelsen mere helstøbt, og passe til den ellers så stilfulde konditor, der her leverer sit udmærkede bud på en række søde sager. ”Blomsterbergs søde sager” vil uden tvivl høre hjemme på hylden hos den bageglade, der elsker en virkelig god kage eller dessert, der er en tand bedre end andre søde sager.


Bestil online

Fokus på korn
Fokus på korn

Ny opskriftsamling fra Samvirke sætter fokus på korn. Opskrifterne, der er udviklet af Mia Irene Kristensen, er nemme at gå til og har samtidig fået små, lækre kulinariske tvists, som giver helt nye smagsoplevelser.

Læs mere
Smagen af moderne Mexico
Smagen af moderne Mexico

Sprøde tacos, varme quesadillas, stærke salsaer. Mexicansk mad er store smagsoplevelser, og ikke svært at tilberede. Ny bog om mexikansk mad hitter !

Læs mere
Lêlês grønne køkken

Til dig der elsker grønt og sundt, kan Anh Lê´s 'LêLês grønne køkken' være den helt store inspirationskilde til masser af velsmagende retter fra det vietnamesiske køkken.

Læs mere
Fremtidens brød
Fremtidens brød

Alt om de gamle kornsorter spelt, emmer og enkorn ...

Læs mere
Bagelyst, af Annemette Voss
Bagelyst, af Annemette Voss

Bagelyst er, udover opskrifter på 60 skønne kager, fuld af kagedronningens bedste bagetips og -tricks ..

Læs mere
Sunde Søde Sager
Sunde Søde Sager

Med Ditte Ingemanns lækre bog "Sunde Søde Sager" får du mere end 70 opskrifter på kager, tærter, is og desserter - alle uden sukker og hvedemel ...

Læs mere
Karolines tapas, picnic & brunch

Her er bogen til dig, der gerne vil diske op med lækkerier, tapas eller brunch, når familie og venner kigger forbi. Det er en bog fuld af både praktiske tips og nemme opskrifter på smagfulde småretter og appetizers, lækkerier til picnickurven og brunchen.

Læs mere
Grillbar, af Louisa Lorang
Grillbar, af Louisa Lorang

Der findes ikke den lækkerbisken, der ikke er grillbar. Bliv inspireret og udvid dit grill-repertoire med Louisa Lorangs nye grillbog ...

Læs mere
Bag glutenfrit
Bag glutenfrit

Karin Moberg og Oscar Måleviks "Bag glutenfrit" er en seriøs bagebog, som også giver lyst til at bage glutenfrit. Med sanselige og smukke billeder af Stefan Wettainen.

Læs mere
Biblen for alle hjemmebagere
Biblen for alle hjemmebagere

Mere end 500 opskrifter på al slags bagværk, samt tips om bageteknik og råvare ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^