Kategori: Kogebøger

Blomsterbergs søde sager

Blomsterbergs søde sager 

Sødmefulde fristelser fra fru Blomsterberg ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Blomsterbergs søde sager
Forfatter: Mette Blomsterberg
Forlag: Politikens Forlag


Forkælelse til den søde tand
Tv-konditoren og chefen i Glyptotekets café, Mette Blomsterberg, er på banen med endnu en smuk opskriftsbog. Heri bydes der på hele 80 søde lækkerier. Bogen er både flot og fristende, ligesom opskrifterne emmer af kvalitet, god smag og perfektion. Derfor er det da også lidt ærgerligt, at Mette Blomsterberg ikke sørger for trin-for-trin illustrationer, så de sødmefulde lækkerier bliver en tand nemmere at gå i krig med. Nogle af opskrifterne har vi i øvrigt mødt tidligere, i forfatterens forrige opskriftsbog, men som klassikere fortjener de selvfølgelig at komme med på ny.

Kvalitet hele vejen igennem
”Blomsterbergs søde sager” rummer alt fra kendte konditorkager, mere enkle eftermiddagskager, små stykker konfekt og til moderne desserter med et tvist. Et flot og lækkert udvalg, der helt igennem frister og fornøjer. Størstedelen af opskrifterne kræver en indkøbstur til velassorterede supermarkeder og specialbutikker, hvor du fx kan finde rålakrids, frysetørrede bær og glukosesirup. Dertil kommer udstyret, der også bør være i orden før du går i gang. Men så kan du til gengæld også se frem til at høre englesang, og mærke en glædesrus i hele kroppen i samme sekund kageskeens indhold møder dine læber.

Sødt og syndigt!
Mette Blomsterbergs konditori borger for den virkelig gode smag og råvarer af højeste kvalitet. Derfor gør hun da også meget ud af, at lave tingene fra bunden med masser af smør, sukker, ægte vanilje, og hvad der ellers hører til i det søde køkken. I bedste kvalitet. Jeg havde gerne set, at bogen havde et større indledende afsnit om fx dekoration og andre vigtige teknikker. Vi får i al sin enkelhed, kun en håndfuld gode råd om chokolade med på vejen, og så selvfølgelig Mette Blomsterbergs bageregler, der efter min mening halter en del.

Konditori uden kontekst
”Blomsterbergs søde sager” er rig på fristende og frydefulde mundfulde, men vejen dertil kan være lang og vanskelig at gå. Mette Blomsterberg tager ikke rigtig tager sin læser ved hånden undervejs. Konditori ér en svær disciplin indimellem, og som sådan savner jeg flere billeder af tilblivelsesprocessen. Samtidig er konditori også et gammelt og traditionsrigt fag. Derfor er det trist og ærgerligt, at en så dygtig mester indenfor faget, forspilder en oplagt chance som denne, til at skrive lidt om de forskellige kager og desserters historie, oprindelse og tradition. Det ville have gjort oplevelsen mere helstøbt, og passe til den ellers så stilfulde konditor, der her leverer sit udmærkede bud på en række søde sager. ”Blomsterbergs søde sager” vil uden tvivl høre hjemme på hylden hos den bageglade, der elsker en virkelig god kage eller dessert, der er en tand bedre end andre søde sager.


Bestil online

Det peruanske køkken

Det peruanske køkken er festligt, smagfuldt, elegant og farverigt. Med bogen "Ceviche - det peruanske køkken" præsenteres 100 lækre og simple opskrifter, som med garanti får mundvandet til at løbe hjemme i de danske køkkener.

Læs mere
Uimodståeligt asiatisk

Der er noget helt unikt over Asiens smagseksplosioner, hvor den rette balance af sødt, salt, surt og stærkt finder sammen i sitrende, skønne kombinationer. Den populære kok, Bill Granger, har elsket det asiatiske køkken, siden han var barn, og samler med bogen 'Uimodståeligt asiatisk' alle de…

Læs mere
Lakrids i maden
Lakrids i maden

I 'Lakrids i maden' har Johan Bulöw samlet intet mindre end 72 opskrifter, så du i eget køkken kan eksperimentere med både det søde og det salte lakrids.

Læs mere
Camilla & krydderierne

’Abracadabra – 1001 ret fra Camillas krydrede køkken’ er en fortryllende rejse gennem krydderiernes univers og verdens mange madkulturer, fortalt af Camilla Plum. Og der er meget at fortælle. 350 tætskrevne sider fyldt med krydderiernes historie, fakta om smag og egenskaber samt masser af tips til…

Læs mere
Dragsholm Slot
Dragsholm Slot

Bogen 'Dragsholm Slot' fortæller filosofien bag slottets restauranter og anmelderroste gourmetmad – fra fjord til jord til bord – og øser ud af vidunderlige opskrifter ...

Læs mere
Mørbradgryde
Mørbradgryde

En rigtig skøn efterårsret: Mørbradgryde med svampe og linser. Opskriften er fra Pia Andreassens nye, roste kogebog "Protein".

Læs mere
Heibergs søde tand
Heibergs søde tand

Morten Heiberg giver dig sine allerbedste desserter til både hverdag og fest, så du har et kæmpe udvalg af de mest delikate lækkerier både når det gælder desserttype og sværhedsgrad.

Læs mere
Liv og glade dage
Liv og glade dage

Der er hygge og masser af inspiration til liv og glade dage i Nicoline Olsen nye skønne bog Liv og glade dage - Opskrifter og kreative ideer til børnefamilier ...

Læs mere
Få gratis kogebog med kartoffelopskrifter

Økologiske kartoffelavlere har udgivet en fin øko-kogebog med kartoffelopskrifter af Anne Hjernøe og fakta om alle de gode fordelene, der er ved økologiske kartofler. Download gratis bogen her !

Læs mere
Kram i madkassen

Går du også op i at lave gode madpakker, og har du brug for frisk inspiration til at få nogle nye, nemme, sunde og velsmagende indslag i kassen? Så er denne bog lige noget for dig!

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^