Kategori: Kogebøger

Bistro - Pryd for øjet og fryd for maven

Bistro - Pryd for øjet og fryd for maven 

Den yderst lækre og rigt illustrerede kogebog giver opskriften på 299 franske specialiteter, som man ikke behøver et Michelin-stjernet gourmetkøkken for at udføre. Læs hele anmeldelsen ...

Titel: BISTRO
Forfatter: Stephane Reynaud
Omfang: 480 sider
Forlag: Lindhardt og Ringhof




Pryd for øjet og fryd for maven
Selv om Stéphane Reynaud er 3. generation i en familie af griseelskere og barnebarn af en landsbyslagter fra Ardechehøjsletten i Frankrig, så er hans seneste kogebog ”Bistro” (Lindhardt og Ringhof) ikke kun en hyldest til det øffende husdyr.
Den yderst lækre og rigt illustrerede kogebog giver opskriften på 299 franske specialiteter, som man ikke behøver et Michelin-stjernet gourmetkøkken for at udføre.

Her er alt fra dejlige omeletter, små toast-hapsere, lækre lammekasseroller, krebsesupper, oksekød i løgsauce, anderagout, frugtrige vandbakkelser og til 292 andre rustikke franske retter med danske mål og råvarer.

Indimellem kan der godt snige sig nogle typiske franske køkkengloser ind, som eksempelvis ”Bouquet Garni” og ”Piment d’Espelette”, men så er der henvisning andetsteds i bogen, som forklarer, at førstnævnte er en suppevisk bestående af bl.a. persille, timian og laurbærblade. Og sidstnævnte er et chilikrydderi fra det sydvestlige Frankrig, som i øvrigt kan erstattes af alm. stødt chili.

Finurlige indlæg og skæve illustrationer
Det som gør ”Bistro” til lidt mere end bare endnu en kogebog er Stéphane Reynauds små finurlige indlæg og persongallerier. Her er det ældre ægtepar Pierette og Claude, som elsker skovduer – og navnlig at tilberede og spise dem. Journalisten Jérôme, der egentligt burde have været kok i stedet, og som øser ud af sin lidenskab og erfaring med snegle. Og Salima, der laver Frankrigs bedste couscous.

Spredt ud med gavmild hånd er også et væld af gastronomiske såvel som vinøse informationer. Eksempelvis udskæringerne på gris, ko, får. Æggeredskaber. Loiredalens fyrsteslotte. Hvor mange flasker champagne er der i en Metusalem (8 flasker). Hvordan hjemmekonserverer man, og hvad er hemmeligheden bag en god confit de canard. Ovennævnte små tips og råd er illustreret med muntre tegninger af José Reis de Matos. Fotografierne af retter og personer er taget af mesterfotografen Marie-Pierre Morel, som formår - med sine smukke baggrunde – at gøre de enkle retter i gryderne til en nærmest illustrativ patos.

”Bistro” er en pryd for øjet på kogebogsreolen og en fryd for maven, når man kaster sig ud i de autentiske og uprætentiøse franske retter.

PS:
Stéhpane ejer Villa 9 Trois, en restaurant med speciale i gris, som ligger i forstadskvarteret Montreuil i det østlige Paris. Der er opskrifter på gris i ”Bistro”, men vil man have udelukkende gris på gaflen, har han begået endnu en bog, som også er udkommet på dansk tidligere i år: ”Gris & Søn”.



Bestil online

Spis salat !
Spis salat !

Salaterne i denne bog er alle tilberedt efter ernæringsteorien om GI der hovedsageligt udelader sukker fra kosten, Også sukker i form af hurtigt omsættelige kulhydrater, som vi blandt andet finder dem i hvedebrød, pasta, ris ...

Læs mere
Mine bedste ingredienser
Mine bedste ingredienser

Skye Gyngell´s skønne inspirationsbog med mere end 100 alsidige og let tilgængelige opskrifter ...

Læs mere
365 hverdagsretter
365 hverdagsretter

I alt 365 opskrifter, der alle tager udgangspunkt i det danske hverdagskøkken, som Trine Hahnemann er en fornem eksponent for ...

Læs mere
Godt til grillen
Godt til grillen

Jan-Erik Hagboms skønne kogebog med et væld af ideer til lækkert tilbehør til grillmaden – spændende marinader, udsøgte saucer og dips og delikate salater ...

Læs mere
Køkkentid
Køkkentid

Nem mad - ugen ud ...

Læs mere
Grønne proteiner
Grønne proteiner

Spis skøn mad - styrk sundheden og miljøet ...

Læs mere
Kernesund økologisk mad
Kernesund økologisk mad

Økologiske idéer nok til resten af årets travle dage, fester, frokoster, lunch-boxes, mellemmåltider og desserter med god samvittighed ...

Læs mere
Aamans til frokost
Aamans til frokost

Dette er smørrebrød på absolut førsteklasse. Delikat !

Læs mere
Bordets glæder
Bordets glæder

Nyd farverne, årstiderne og ikke mindst maden i Susanne Engelstorp Rasmussens "Bordets glæder" ...

Læs mere
Pastaretter
Pastaretter

Fra fast food til gourmet, der er pasta til enhver lejlighed og smag - og så er pasta yderligere let at tilberede ..

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^