Kategori: Kogebøger

Bistro - Pryd for øjet og fryd for maven

Bistro - Pryd for øjet og fryd for maven 

Den yderst lækre og rigt illustrerede kogebog giver opskriften på 299 franske specialiteter, som man ikke behøver et Michelin-stjernet gourmetkøkken for at udføre. Læs hele anmeldelsen ...

Titel: BISTRO
Forfatter: Stephane Reynaud
Omfang: 480 sider
Forlag: Lindhardt og Ringhof




Pryd for øjet og fryd for maven
Selv om Stéphane Reynaud er 3. generation i en familie af griseelskere og barnebarn af en landsbyslagter fra Ardechehøjsletten i Frankrig, så er hans seneste kogebog ”Bistro” (Lindhardt og Ringhof) ikke kun en hyldest til det øffende husdyr.
Den yderst lækre og rigt illustrerede kogebog giver opskriften på 299 franske specialiteter, som man ikke behøver et Michelin-stjernet gourmetkøkken for at udføre.

Her er alt fra dejlige omeletter, små toast-hapsere, lækre lammekasseroller, krebsesupper, oksekød i løgsauce, anderagout, frugtrige vandbakkelser og til 292 andre rustikke franske retter med danske mål og råvarer.

Indimellem kan der godt snige sig nogle typiske franske køkkengloser ind, som eksempelvis ”Bouquet Garni” og ”Piment d’Espelette”, men så er der henvisning andetsteds i bogen, som forklarer, at førstnævnte er en suppevisk bestående af bl.a. persille, timian og laurbærblade. Og sidstnævnte er et chilikrydderi fra det sydvestlige Frankrig, som i øvrigt kan erstattes af alm. stødt chili.

Finurlige indlæg og skæve illustrationer
Det som gør ”Bistro” til lidt mere end bare endnu en kogebog er Stéphane Reynauds små finurlige indlæg og persongallerier. Her er det ældre ægtepar Pierette og Claude, som elsker skovduer – og navnlig at tilberede og spise dem. Journalisten Jérôme, der egentligt burde have været kok i stedet, og som øser ud af sin lidenskab og erfaring med snegle. Og Salima, der laver Frankrigs bedste couscous.

Spredt ud med gavmild hånd er også et væld af gastronomiske såvel som vinøse informationer. Eksempelvis udskæringerne på gris, ko, får. Æggeredskaber. Loiredalens fyrsteslotte. Hvor mange flasker champagne er der i en Metusalem (8 flasker). Hvordan hjemmekonserverer man, og hvad er hemmeligheden bag en god confit de canard. Ovennævnte små tips og råd er illustreret med muntre tegninger af José Reis de Matos. Fotografierne af retter og personer er taget af mesterfotografen Marie-Pierre Morel, som formår - med sine smukke baggrunde – at gøre de enkle retter i gryderne til en nærmest illustrativ patos.

”Bistro” er en pryd for øjet på kogebogsreolen og en fryd for maven, når man kaster sig ud i de autentiske og uprætentiøse franske retter.

PS:
Stéhpane ejer Villa 9 Trois, en restaurant med speciale i gris, som ligger i forstadskvarteret Montreuil i det østlige Paris. Der er opskrifter på gris i ”Bistro”, men vil man have udelukkende gris på gaflen, har han begået endnu en bog, som også er udkommet på dansk tidligere i år: ”Gris & Søn”.



Bestil online

Verdens bedste brød
Verdens bedste brød

50 gode brødopskrifter og tips til hvordan du opnår den perfekte luftige krumme og den gode seje skorpe ...

Læs mere
Camilla Plums æbletrifli
Camilla Plums æbletrifli

Læs et uddrag fra Camilla Plums nye, skønne bog "Helt i kage", hvor hun anviser hvordan nu nemt og enkelt smækker en himmelsk æbletrifli sammen ...

Læs mere
Mad med kærlighed
Mad med kærlighed

Marie Melchior har skrevet en super inspirerende og meget smuk kogebog med nemme opskrifter, som giver dig lyst til at gå i køkkenet og lave dejlig mad til dem, du holder af.

Læs mere
Helt i kage
Helt i kage

Camilla Plums nye skønne kagebog er en bog, som ligesom Camilla selv, er "nede på jorden" og præsenterer opskrifter på lækre kager, som alle kan overkomme at lave.

Læs mere
Svampekogebogen
Svampekogebogen

Der findes masser af bøger om svampe, men næsten ingen om at få svampe til at smage. Med sin nye bog samler Philippe Emanuelli 127 gennemprøvede opskrifter og metoder til, hvordan man får den bedste smag frem i hver enkelt svamp ...

Læs mere
Opskrifter fra Tartine Bakery
Opskrifter fra Tartine Bakery

Mesterbageren Chad Robertson viser gennem en letforståelig tekst og masser af billeder, hvordan han laver de brød, der har givet ham kultstatus ...

Læs mere
Opskrifter fra The Hummingbird Bakery
Opskrifter fra The Hummingbird Bakery

Du behøver ikke tage til London for at opleve de fantastiske kager fra The Hummingbird Bakery. Med Tarek Malouf Kagedage – opskrifter fra Hummingbird Bakery får du nemlig over 100 af bageriets populære opskrifter

Læs mere
Mit frugt-­ og bærkøkken

Så er der godt nyt for alle, der elsker at safte, sylte, bage og lave mad med frugt og bær, for nu genudgives Anemette Olesens dejlige bog Mit frugt- og bærkøkken ...

Læs mere
Ny Nordisk Hverdagsmad hædret
Ny Nordisk Hverdagsmad hædret

Arne Astrup og Claus Meyers bestseller Ny Nordisk Hverdagsmad er udvalgt til en af de smukkeste bøger, der blev udgivet i 2011 ...

Læs mere
Ukrudt
Ukrudt

Det behøver ikke være svært at lave mad med vilde urter. Tværtimod er det sjovt, super sundt og tilmed ganske gratis !

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^