Kategori: Kogebøger

Baronessens sunde fastfood

Baronessens sunde fastfood 

Rig og berømt, men alligevel jordnær når vi kigger med. Hun har tv-tække, er smuk og så kan hun lave mad ! Tv-baronessen Caroline Fleming er på banen med endnu en kogebog; denne gang med titlen: ”Baronesses sunde fastfood” ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Baronessens sunde fastfood
Forfatter: Caroline Fleming
Forlag: Lindhardt og Ringhof



Rig og berømt, men alligevel jordnær når vi kigger med. Hun har tv-tække, er smuk og så kan hun lave mad! Tv-baronessen Caroline Fleming er på banen med endnu en kogebog; denne gang med titlen: ”Baronesses sunde fastfood”. Vi vender tilbage til det med titlen. Det kunne være nærliggende at tro, det blot er en tynd kop the, produceret i kølvandet på den store medieinteresse og uden nogen større værdi for den sultne seer. ”Baronesses sunde fastfood” emmer imidlertid at god, gedigen og gennemført mad.

Klassisk og moderne a la baronessen
I ”Baronesses sundefastfood” får vi 60 nye opskrifter, fra Caroline Fleming eget køkken. Stilen er et mix af klassiske retter – lidt old school, der vidner om baronessens baggrund – og så selvfølgelig en række moderne retter, med ingredienser fra hele verden.

Fastfood advanced – hutigt og let
Titlen er ”Baronesses sunde fastfood”, og der er da også tale og gudeskøn mad, der lader sig lave på relativ kort tid! Min forventning var imidlertid at finde smarte og sunde versioner af de mere populære fastfoodretter fra hele verden. Jeg ledte forgæves efter en fancy burger, et fladbrød med falafler, hot hummus, en omgang hjemmelavede grovfritter eller måske en sandwich med et twist.

”Baronesses sunde fastfood” rummer flere overraskende retter som fx moules mariniere, gammeldags dunser, grønne asparges med rørt smør, artiskokker med vinaigrette og grøntsagslasagne. Men Caroline Fleming har også flere salater, supper og en omelet – retter, der er lidt mere typisk sundt fastfood og dog alligevel får en tand mere klasse med Baronessen ved målebægeret. Alt sammen indbydende og fristende med undtagelse af et par opskrifter: omelet lavet på æggehvider alene og bønnesalat med fois grais. Ingen af delene giver mening og trækker ned. Alligevel er helhedsindtrykket positivt. Her er en kvinde, der kan mere end at se godt ud og gå i høje hæle. Hun kan lave mad - i en fart!

Næse for kvalitet og holdbare idéer
Med vanlig sikker stil viser Caroline Flemming, at fastfood kan være andet og mere end det sædvanlige repertoire, vi altid præsenteres for i fastfoodgenren. Overraskende, men absolut positivt er det at opleve begrebet fastfood blive udvidet, så selv den travle kan unde sig store madoplevelser, der holder længe! ”Baronesses sunde fastfood” skal også nok holde længe, med sine dejlige billeder, små tips om sundhed og mad samt mad, vi vil komme til at lave tit og ofte i den travle hverdag. Bestil online

Små retter stor smag, af Timm Vladimir

'Små retter', 'tapas', 'mezze', 'antipasti' – kært barn har mange navne. I sin bog 'Små retter stor smag' præsenterer Tim Vladimir 80 opskrifter på retter med stor smag fra hele verden.

Læs mere
Rug – Meget mere end rugbrød

Danmarks nationalbrød, rugbrødet, og hvad rugmel og kerner også kan bruges til i madlavningen. Bogen fortæller om, hvorfor rug er så fantastisk.

Læs mere
KÅL

Kål er lækkert. Kål er sundt. Og kål er billigt og tilgængeligt for alle. I køkkenet er der mange variations-muligheder med kålen. To passionerede kål-entusiaster kokken Peter Nøhr og ekspert i madkultur Asmus Gamdrup har sammen skrevet kogebogen 'KÅL'.

Læs mere
Spiselige Svampe

– Og lækre svamperetter.

Læs mere
Mit grønne køkken

Fra forfatteren bag 'Salater fra The Food Club' kommer nu en ny inspirerende kogebog med 80 velsmagende retter med det grønne som omdrejningspunkt.

Læs mere
Smagen af rabarber

Rabarberens syrlige smag er herlig sammen med søde jordbær og hvid chokolade, men også med både stjerneanis, fed and eller makrel - og så kan rabarber også blive til god chutney, marmelade, saft og vin.

Læs mere
Fisk på gaflen

Synes du også, at det er svært at få nok fisk i løbet af ugen? Rasmus Grønbech har skrevet 'Fisk på gaflen' lige netop til dig!

Læs mere
Plenty more - Forny dit grønne køkken

Yotam Ottolenghis grønne revolution fortsætter! Fuld af inspirerende opskrifter og farverige fotos er hans nye kogebog 'Plenty More' et must-have for såvel kødspisere som vegetarer.

Læs mere
Mit cowgirlkøkken

Louisa Lorang har en kæmpe kærlighed til Texas og hele den amerikanske madkultur. I 'Mit cowgirlkøkken' tager hun os med på et gastronomisk roadtrip, hvor hun gavmildt deler ud af sine bedste opskrifter.

Læs mere
Køkkenfest

Har du nogenside tænkt over, hvorfor en fest altid ender i køkkenet?

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^