Kategori: Kogebøger

Baronessens sunde fastfood

Baronessens sunde fastfood 

Rig og berømt, men alligevel jordnær når vi kigger med. Hun har tv-tække, er smuk og så kan hun lave mad ! Tv-baronessen Caroline Fleming er på banen med endnu en kogebog; denne gang med titlen: ”Baronesses sunde fastfood” ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Baronessens sunde fastfood
Forfatter: Caroline Fleming
Forlag: Lindhardt og Ringhof



Rig og berømt, men alligevel jordnær når vi kigger med. Hun har tv-tække, er smuk og så kan hun lave mad! Tv-baronessen Caroline Fleming er på banen med endnu en kogebog; denne gang med titlen: ”Baronesses sunde fastfood”. Vi vender tilbage til det med titlen. Det kunne være nærliggende at tro, det blot er en tynd kop the, produceret i kølvandet på den store medieinteresse og uden nogen større værdi for den sultne seer. ”Baronesses sunde fastfood” emmer imidlertid at god, gedigen og gennemført mad.

Klassisk og moderne a la baronessen
I ”Baronesses sundefastfood” får vi 60 nye opskrifter, fra Caroline Fleming eget køkken. Stilen er et mix af klassiske retter – lidt old school, der vidner om baronessens baggrund – og så selvfølgelig en række moderne retter, med ingredienser fra hele verden.

Fastfood advanced – hutigt og let
Titlen er ”Baronesses sunde fastfood”, og der er da også tale og gudeskøn mad, der lader sig lave på relativ kort tid! Min forventning var imidlertid at finde smarte og sunde versioner af de mere populære fastfoodretter fra hele verden. Jeg ledte forgæves efter en fancy burger, et fladbrød med falafler, hot hummus, en omgang hjemmelavede grovfritter eller måske en sandwich med et twist.

”Baronesses sunde fastfood” rummer flere overraskende retter som fx moules mariniere, gammeldags dunser, grønne asparges med rørt smør, artiskokker med vinaigrette og grøntsagslasagne. Men Caroline Fleming har også flere salater, supper og en omelet – retter, der er lidt mere typisk sundt fastfood og dog alligevel får en tand mere klasse med Baronessen ved målebægeret. Alt sammen indbydende og fristende med undtagelse af et par opskrifter: omelet lavet på æggehvider alene og bønnesalat med fois grais. Ingen af delene giver mening og trækker ned. Alligevel er helhedsindtrykket positivt. Her er en kvinde, der kan mere end at se godt ud og gå i høje hæle. Hun kan lave mad - i en fart!

Næse for kvalitet og holdbare idéer
Med vanlig sikker stil viser Caroline Flemming, at fastfood kan være andet og mere end det sædvanlige repertoire, vi altid præsenteres for i fastfoodgenren. Overraskende, men absolut positivt er det at opleve begrebet fastfood blive udvidet, så selv den travle kan unde sig store madoplevelser, der holder længe! ”Baronesses sunde fastfood” skal også nok holde længe, med sine dejlige billeder, små tips om sundhed og mad samt mad, vi vil komme til at lave tit og ofte i den travle hverdag. Bestil online

Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^