Kategori: Kogebøger

Anne Hjernøe - Annemad

Anne Hjernøe - Annemad 

AnneMad er lige så sprudlende og ligetil, som Anne Hjernøe selv er, skriver Nønne Lønne Votborg, som her anmelder bogen ...

Titel: AnneMad : Små retter fra hele verden
Forfatter: Anne Hjernøe
Anmeldt af: Nønne Lønne Votborg
Forlag: Politiken




Det er som om noget mangler, efter at Anne Hjernøe og AnneMad ikke mere glider over skærmen søndag på DR2. Hvor savner jeg altså bare hendes umiddelbarhed og ægte glæde ved at lave mad! Derfor har jeg kastet mig over AnneMad : Små retter fra hele verden, der indeholder opskrifterne fra de 8 madprogrammer, der netop er blevet genudsendt.

Verden rundt i 8 stop
AnneMad er lige så sprudlende og ligetil, som Anne Hjernøe selv er. Her får vi præsenteret mad fra hele verden mere eller mindre. Hvert afsnit behandler en type køkken, f.eks. det franske, det nordiske, det spanske, det asiatiske, det arabiske og det latinamerikanske.

Mange små retter frem for én 3-retters menu
Som altid er konceptet, at der laves mange små retter i stedet for de traditionelle 3-retters menuer. Anne Hjernøe formår at give retterne de respektive landes autenticitet med enkle virkemidler og uden, det bliver alt for indviklet. AnneMad er verdensmad, alle kan tilberede og nyde. Og så er retterne selvfølgelig tilsat et lidt strejf ”Anne Hjernøe”, så de smager på en helt speciel måde og trods deres ægthed adskiller sig med et lille twist. Det er Anne Hjernøes specialitet. Prikken over i'et.

En dansk Nigella?!
Jeg beundrer Anne Hjernøes kogekunst og passion for mad. Mon ikke det inspirerer mange, når hun toner frem i programmer som Frilandshaven med sin glæde ved udekøkkenet. I AnneMad bliver størstedelen tilberedt hjemme i Anne Hjernøes hyggelige køkken. Med sit snakketøj, de raske bevægelser og trangen til at smage på maden minder det alt sammen meget om Nigella Lawson, der også har optaget mange populære madprogrammer i sit køkken.

Nej tak til fois grais
AnneMad er en letlæst kogebog med dejlige billeder og skøn mad. Desværre oplevede jeg, at det var helt umuligt at skaffe flere af bogens ingredienser. Eksempelvis de soltørrede jordbær og hindbær måtte jeg give op over for. Min familie og jeg var ellers meget fristet af opskriften på varm solbærsaft med soltørrede bær. Modsat er jeg dybt forundret og modstander af, at Anne Hjernøe vælger at bruge fois grais. Det klæder sig absolut ikke.

Forførende favoritter
De dejlige smagsoplevelser står i kø, vi tog hul på dem allerede i løbet af madprogrammerne på tv. Hyldebærsyltet rødbedesalat med frisk peberrod er en guds gave til vores køkken. Det smager så englene synger! Ganske lækkert og delikat var også pissaladière (fransk pizza/foccia minus tomat men med løg, timian og rosmarin). Min datter på 8 år har hygget sig med frisk krydret myntete, efter at hun så det på tv, og et par af veninderne er også blevet ”omvendt” til denne liflige varme drik med frisk mynte, stjerneanis og citron. Alt i alt har vi fået flere favoritter på kort tid. Fælles for dem alle er, at de er meget enkle, og så bruger Anne Hjernøe som altid masser af friske krydderurter samt gode krydderier.

Vellavet
AnneMad er en af de kogebøger, der både er hyggelig at læse, men også bliver en brugsbog. En hel igennem velduftende og appetitlig bog, der vil vække glæde.
Bestil online

Det peruanske køkken

Det peruanske køkken er festligt, smagfuldt, elegant og farverigt. Med bogen "Ceviche - det peruanske køkken" præsenteres 100 lækre og simple opskrifter, som med garanti får mundvandet til at løbe hjemme i de danske køkkener.

Læs mere
Uimodståeligt asiatisk

Der er noget helt unikt over Asiens smagseksplosioner, hvor den rette balance af sødt, salt, surt og stærkt finder sammen i sitrende, skønne kombinationer. Den populære kok, Bill Granger, har elsket det asiatiske køkken, siden han var barn, og samler med bogen 'Uimodståeligt asiatisk' alle de…

Læs mere
Lakrids i maden
Lakrids i maden

I 'Lakrids i maden' har Johan Bulöw samlet intet mindre end 72 opskrifter, så du i eget køkken kan eksperimentere med både det søde og det salte lakrids.

Læs mere
Camilla & krydderierne

’Abracadabra – 1001 ret fra Camillas krydrede køkken’ er en fortryllende rejse gennem krydderiernes univers og verdens mange madkulturer, fortalt af Camilla Plum. Og der er meget at fortælle. 350 tætskrevne sider fyldt med krydderiernes historie, fakta om smag og egenskaber samt masser af tips til…

Læs mere
Dragsholm Slot
Dragsholm Slot

Bogen 'Dragsholm Slot' fortæller filosofien bag slottets restauranter og anmelderroste gourmetmad – fra fjord til jord til bord – og øser ud af vidunderlige opskrifter ...

Læs mere
Mørbradgryde
Mørbradgryde

En rigtig skøn efterårsret: Mørbradgryde med svampe og linser. Opskriften er fra Pia Andreassens nye, roste kogebog "Protein".

Læs mere
Heibergs søde tand
Heibergs søde tand

Morten Heiberg giver dig sine allerbedste desserter til både hverdag og fest, så du har et kæmpe udvalg af de mest delikate lækkerier både når det gælder desserttype og sværhedsgrad.

Læs mere
Liv og glade dage
Liv og glade dage

Der er hygge og masser af inspiration til liv og glade dage i Nicoline Olsen nye skønne bog Liv og glade dage - Opskrifter og kreative ideer til børnefamilier ...

Læs mere
Få gratis kogebog med kartoffelopskrifter

Økologiske kartoffelavlere har udgivet en fin øko-kogebog med kartoffelopskrifter af Anne Hjernøe og fakta om alle de gode fordelene, der er ved økologiske kartofler. Download gratis bogen her !

Læs mere
Kram i madkassen

Går du også op i at lave gode madpakker, og har du brug for frisk inspiration til at få nogle nye, nemme, sunde og velsmagende indslag i kassen? Så er denne bog lige noget for dig!

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^