Kategori: Kogebøger

Aarstidernes nye livretter

Aarstidernes nye livretter 

Aarstidernes nye kogebog ”Aarstidernes nye livretter” er et fantastisk fint værktøj, når familien savner inspiration til hvordan kendte og ukendte råvarer tilberedes ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Aarstidernes grønne goodies - advanced!
Præcis som i filmens verden, hvor alle store succeser får en opfølger, er det også tilfældet for Aarstidernes første kogebog ”Aarstidernes Livretter”. Forfatterteamet er udvidet betragteligt i denne ombæring. Folkene fra Aarstidernes - Søren Ejlersen (medstifter), Thomas Hess og Sanne Venlov – har fået bistand af hele tre gæstekokke i egenskab af Carsten Kyster, Umahro Cadogan og Pernille Skjødt. Vi kender allerede de tre, som dygtige kokke og erfarne kogebogsforfattere med interessante profiler.

Eksperimenterende gæster
De tre gæster får i bogen lov at sætte et markant aftryk i retning af et endnu mere eksperimenterende køkken, hvor de mange grøntsager Aarstiderne er kendt for, får lov at optræde endnu mere sprælsk og særpræget. ”Aarstidernes nye livretter” er da også kendetegnet ved det vovede og nytænkende køkken, hvor kokkene i den grad tør! Her er tale om nye og ukendte kombinationer på kryds og tværs, som ofte vil forekomme besynderligt ved første øjekast. Langt de fleste mix falder imidlertid heldigt ud og meget tyder da også på at ”Aarstidernes nye livretter” vil blive en populær kogebog.

Nyt og gammel – resultatet er godt!
Det kræver lidt mod og is i maven for en del af os at kaste os ud i nye påfund som fx jordbærsmoothie med ingefær, rosmarin og peanutbutter eller en frosne valnødde-delights med grøn te og timian. Bogen byder imidlertid også på et overflødighedshorn af den slags opskrifter, vi er mange der forbinder med den første version af Aarstidernes Livretter. Her er det især kærligheden til grøntsagerne og det typisk nordiske, der er fremherskende. Vi møder kapers, sennep, laurbær og peberroden, som jeg i den grad holder af!

Enkelt – forenklet virkelighed
De tre gæstekokke Carsten Kyster, Umahro Cadogan og Pernille Skjødt skruer op under blusset og udvalget af krydderier. Vi møder de typisk indiske krydderier og ditto fra Mellemøsten. Alligevel kan jeg indimellem være lidt i tvivl omkring enkelte af retterne, der næsten virker lidt for enkelte og simpelt sat sammen. Det stiller uhyre store krav til råvarer og tilberedningen, da det jo desværre er en utopi, at vi alle kan hive vores aftensmad op direkte fra jord til bord. Vi kan elske idéen og hylde princippet, men reelt er der endnu langt før muligheden forelægger – også selvom vi har Aarstiderne som en god leverandør af fine økologiske råvarer.

Skønne billeder og fornuftigt register
”Aarstidernes nye livretter” byder på flotte og fristende billeder, fanget af den altid fantastiske fotograf Columbus Leth. Bogen er forsynet med hel tre registre: dels et opskriftregister fordelt på type, et alfabetisk råvareregister og endelig et alfabetisk stikordsregister fra A-Å. På den måde er det nemt at finde en opskrift, der passer til det du har i dit køkken eller modtager via en abonnementsordning fra fx Aarstiderne eller en anden aktør på markedet. I dag er der som bekendt flere, der leverer frugt og grønt med mere direkte til din dør. Som en lille detalje kunne jeg ønske, at hver opskrift var forsynet med signatur, der angiver hvem af de 6 forfattere, der har leveret opskriften.

En to´er der duer!
De fleste af os har for vane at købe det samme frugt og grønt, men det er som bekendt en god idé at spise mest muligt varieret. Derfor kan det være fornuftigt indimellem at købe frugt og grønt pr. abonnement, så familien introduceres til flere slags og om muligt også får lyst til at spise endnu mere af det gode grønne. Aarstidernes nye kogebog ”Aarstidernes nye livretter” er et fantastisk fint værktøj, når familien savner inspiration til hvordan kendte og ukendte råvarer tilberedes. Her er masser af sund, lækker og alsidig mad, der giver familien en spand kul til at klare hverdagene på den rigtig gode måde!

Titel: Aarstidernes nye livretter
Forfatter: Søren Ejlersen med Thomas Hess, Sanne Venlov, Carsten Kyster, Umahro Cadogan og Pernille Skjødt.

Bestil online

Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der…

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller…

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske…

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Friske spirer – en guide til spiring

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin…

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen…

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^