Kategori: Kogebøger

Aarstidernes guld & grønne sager

Aarstidernes guld & grønne sager 

Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel, skriver anmelder Nønne Lønne Votborg ..

Titel: Aarstidernes Guld & Grønne sager
Forfattere: Jacob Dietz, Søren Ejlersen
Forlag: Forlaget Olivia
Anmeldt: Nønne Lønne Votborg




Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel - ja, indrømmet - en af mange, for hos os har vi flere! Dietz og Ejlersen lever desværre ikke helt op til forventningerne, men det må selvfølgelig også være svært, når niveauet er tårnhøjt. Her er tale om en slags A, B, C med 40 af deres yndlingsgrøntsager, og så hopper der pludselig også et par frugter ind. Hvad frugterne gør her er ulogisk, især fordi opskrifterne, der optræder i kølvandet, er på desserter, og så kommer frugtopskrifterne til at flagre for sig selv.
Aarstidernes Guld og Grønne sager er et pudsigt mix af opskrifter, fakta, tips om tilberedning og ideer til, hvordan man i øvrigt selv kan bruge de forskellige grøntsager i sin madlavning. Det hele er krydret med små sjove og hyggelige fortællinger præsenteret i en højst utraditionel collageform med knald på hele farvepaletten. Ideen er super, og ungerne kan også godt tåle at høre om, at da lakridskongen mødte frøken Blegselleri, kaldte de deres børn for fennikel, og andre skæve historier. De tips og ideer, der gives, er præcis som opskrifterne karakteriserede ved at være enkle. For børnefamilierne er det med garanti et plus!
Bogen er, som der helt rigtigt står skrevet bag på: en anderledes kogebog. Dertil vil jeg sige, at den er en flot fortælling om grøntsagernes kulturhistorie, botanik og deres egenskaber ernæringsmæssigt og i køkkenet. Det er fornøjelig læsning, hvor opskrifterne må anses som et krydderi: Velduftende og godt!
Min kritik er imidlertid, at jeg kan finde næsten identiske opskrifter på aarstidernes hjemmeside.


Bestil online

Salater som hovedret
Salater som hovedret

*****Midt i sommerheden dukker årstidens perfekte kogebog op ...

Læs mere
Renæssancemad
Renæssancemad

*****

Guf for kogebogsentusiaster ...

Læs mere
Nemt, hurtigt, sundt
Nemt, hurtigt, sundt

*****

Jamie Olivers kvindelige modstykke Silvana Franco, har skrevet en helt igennem delikat bog med lækre fotos som forhåbentlig vil overbevise mange om den gode fast foods velsignelser....

Læs mere
Klassiske frk. Jensen
Klassiske frk. Jensen

*****Her er grundlaget for mormor/farmor mad ...

Læs mere
Aschehougs bog om vin
Aschehougs bog om vin

Anmeldelse*****

Grundig gennemgang...

Læs mere
Montignac-kuren
Montignac-kuren

Anmeldelse*****"Det må være den lækreste kur jeg endnu har læst om...."

Læs mere
Hvid Spiritus
Hvid Spiritus

Anmeldelse*****En herlig bog, som både giver opskrifter på drinks, kager og diverse madretter med sprit.

Læs mere
Ælle-bælle frikadelle
Ælle-bælle frikadelle

Anmeldelse***** - Ingen tvivl om at både børn og voksne her kan lære meget om gode råvarer og nydelsen ved indtagelse af samme ...

Læs mere
Wagamama kogebogen
Wagamama kogebogen

Anmeldelse*****Et nyt fast food koncept med kvalitetsgrøntsager, fisk og kød som basis ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^