Kategori: Kogebøger

Aarstidernes guld & grønne sager

Aarstidernes guld & grønne sager 

Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel, skriver anmelder Nønne Lønne Votborg ..

Titel: Aarstidernes Guld & Grønne sager
Forfattere: Jacob Dietz, Søren Ejlersen
Forlag: Forlaget Olivia
Anmeldt: Nønne Lønne Votborg




Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel - ja, indrømmet - en af mange, for hos os har vi flere! Dietz og Ejlersen lever desværre ikke helt op til forventningerne, men det må selvfølgelig også være svært, når niveauet er tårnhøjt. Her er tale om en slags A, B, C med 40 af deres yndlingsgrøntsager, og så hopper der pludselig også et par frugter ind. Hvad frugterne gør her er ulogisk, især fordi opskrifterne, der optræder i kølvandet, er på desserter, og så kommer frugtopskrifterne til at flagre for sig selv.
Aarstidernes Guld og Grønne sager er et pudsigt mix af opskrifter, fakta, tips om tilberedning og ideer til, hvordan man i øvrigt selv kan bruge de forskellige grøntsager i sin madlavning. Det hele er krydret med små sjove og hyggelige fortællinger præsenteret i en højst utraditionel collageform med knald på hele farvepaletten. Ideen er super, og ungerne kan også godt tåle at høre om, at da lakridskongen mødte frøken Blegselleri, kaldte de deres børn for fennikel, og andre skæve historier. De tips og ideer, der gives, er præcis som opskrifterne karakteriserede ved at være enkle. For børnefamilierne er det med garanti et plus!
Bogen er, som der helt rigtigt står skrevet bag på: en anderledes kogebog. Dertil vil jeg sige, at den er en flot fortælling om grøntsagernes kulturhistorie, botanik og deres egenskaber ernæringsmæssigt og i køkkenet. Det er fornøjelig læsning, hvor opskrifterne må anses som et krydderi: Velduftende og godt!
Min kritik er imidlertid, at jeg kan finde næsten identiske opskrifter på aarstidernes hjemmeside.


Bestil online

Danmarks første seriøse køkkenordbog
Danmarks første seriøse køkkenordbog

Her er hjælp at hente når du finder den længe eftersøgte opskrift - på engelsk !

Læs mere
Wagamama kogebog
Wagamama kogebog

192 sider spækket med sundhed, livsglæde og god og enkel gastronomi ...

Læs mere
Ølguide
Ølguide

Bliv klogere på øllets historie og lær, hvordan man finder frem til den rigtige øltype til enhver lejlighed og ethvert måltid ...

Læs mere
Dansk mad derhjemme
Dansk mad derhjemme

Dansk mad derhjemme er spækket med 129 lækre opskrifter på forretter, hovedretter, desserter, bagværk og andre lækkerier - alle inddelt efter årstidens skatkammer ...

Læs mere
Street food
Street food

Gademad fra hele verden. Gadens mad er fristende, eksotisk og frem for alt lækker ...

Læs mere
Vores indiske køkken
Vores indiske køkken

Spis indisk på danske.

Læs mere
På den nemme måde
På den nemme måde

Tre kogebøger med enkle og lettilgængelige opskrifter til madelskere på alle niveauer ...

Læs mere
God fisk let at lave
God fisk let at lave

God fisk let at lave er en helt ny grundkogebog i samme let tilgængelige stil som bestselleren God mad let at lave ...

Læs mere
Japanske kvinder er unge og slanke så længe de lever
Japanske kvinder er unge og slanke så længe de lever

Japanere ser både yngre og sundere ud end de fleste andre folkeslag. En af forklaringerne ligger i kosten, der består af fisk, tang, soja, magert kød, grøntsager og ris. Det er optimal ernæring, hvor kroppen får præcis det, den skal bruge for at holde sig sund og velfungerende.

Læs mere
Mad uden mor
Mad uden mor

En moderne kogebog til teenagere, der vil selv ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^