Kategori: Kogebøger

Aarstidernes guld & grønne sager

Aarstidernes guld & grønne sager 

Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel, skriver anmelder Nønne Lønne Votborg ..

Titel: Aarstidernes Guld & Grønne sager
Forfattere: Jacob Dietz, Søren Ejlersen
Forlag: Forlaget Olivia
Anmeldt: Nønne Lønne Votborg




Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel - ja, indrømmet - en af mange, for hos os har vi flere! Dietz og Ejlersen lever desværre ikke helt op til forventningerne, men det må selvfølgelig også være svært, når niveauet er tårnhøjt. Her er tale om en slags A, B, C med 40 af deres yndlingsgrøntsager, og så hopper der pludselig også et par frugter ind. Hvad frugterne gør her er ulogisk, især fordi opskrifterne, der optræder i kølvandet, er på desserter, og så kommer frugtopskrifterne til at flagre for sig selv.
Aarstidernes Guld og Grønne sager er et pudsigt mix af opskrifter, fakta, tips om tilberedning og ideer til, hvordan man i øvrigt selv kan bruge de forskellige grøntsager i sin madlavning. Det hele er krydret med små sjove og hyggelige fortællinger præsenteret i en højst utraditionel collageform med knald på hele farvepaletten. Ideen er super, og ungerne kan også godt tåle at høre om, at da lakridskongen mødte frøken Blegselleri, kaldte de deres børn for fennikel, og andre skæve historier. De tips og ideer, der gives, er præcis som opskrifterne karakteriserede ved at være enkle. For børnefamilierne er det med garanti et plus!
Bogen er, som der helt rigtigt står skrevet bag på: en anderledes kogebog. Dertil vil jeg sige, at den er en flot fortælling om grøntsagernes kulturhistorie, botanik og deres egenskaber ernæringsmæssigt og i køkkenet. Det er fornøjelig læsning, hvor opskrifterne må anses som et krydderi: Velduftende og godt!
Min kritik er imidlertid, at jeg kan finde næsten identiske opskrifter på aarstidernes hjemmeside.


Bestil online

Madlavning i en travl hverdag
Madlavning i en travl hverdag

Vi anmelder en ny kogebog for travle småbørnsfamilier - og giver dig tips til madplaner og gode redskaber der letter arbejdet i køkkenet ...

Læs mere
Klap gællerne i!
Klap gællerne i!

Alle ved det – og nu får du chancen for at gøre noget ved det: Der skal mere fisk ind i dit køkken !

Læs mere
High on smoothies
High on smoothies

Smoothies der både smager godt og giver et bedre helbred ...

Læs mere
Mad mod kræft
Mad mod kræft

En skidt livsstil med dårlig kost er i den vestlige verden skyld i ca. en tredjedel af alle kræfttilfælde, anslås det ...

Læs mere
Alle kan lære at lave mad
Alle kan lære at lave mad

Damn good ! Så er det sagt med det samme. Jamie Olivers nye kogebog er en fornem præstation, skriver boganmelder Nønne Lønne Votborg ...

Læs mere
MAD
MAD

Ingeborg Suhrs kogebog er en moderne klassiker, en uovertruffen grundkogebog. Nu udkommer den i smuk jubilæumsudgave ...

Læs mere
Nemt og billigt
Nemt og billigt

En fin kogebog særligt udarbejdet til unge, der for første gang selv skal til at stå for indkøb og madlavning hver dag ...

Læs mere
Madmad
Madmad

Lindhardt & Ringhof har samlet Henrik Boserups to storsælgende kogebøger Mad (hhv. sort og hvid) i en bog i nyt, større format ...

Læs mere
Frydefulde fristelser
Frydefulde fristelser

Hun har trukket forsider på alverdens modeblade og blev berømt som verdens første, frodige supermodel. Men underskønne Sophie Dahl er først og fremmest en fantastisk skribent – og en begejstret kok ...

Læs mere
En kvinde der brænder for maden!
En kvinde der brænder for maden!

Portræt af en ildsjæl og anmeldelse af hendes nye kogebog "Familiemad" ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^