Kategorier: Sundhed  -  Slank & sund

Danskerne fravælger LCHF diæt 

34% af danskerne kender til LCHF kostprincipperne, men kun 2% af dem lever efter diætens forskrifter. Det viser en helt ny analyse som YouGov har udarbejdet for Fuldkornspartnerskabet.

Diæter der anbefaler at udelukke eller reducere indtaget af brød, rugbrød, pasta og knækbrød - også de grove af slagsen, fylder på kogebogshylden hos boghandleren. Men en ny analyse fra YouGov viser, at LCHF diæter fylder mindre på danskernes tallerkener. Analysen viser, at kun 2% af de danskere, der kender til LCHF også spiser efter diætens anbefalinger. Mens 22% af dem, ind i mellem spiser efter principperne, så vil 74% slet ikke spise LCHF kost.

”LCHF diæter fylder meget i medierne, og det har vakt bekymring hos os i Fuldkornspartnerskabet, hvor vi arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn” siger kampagneleder Rikke Iben Neess. ”Det er derfor positivt, at kun få mennesker vælger helt at kvitte kornprodukterne”.

Når man udelukker fuldkorn i sin kost, er det vigtigt at være klar over, hvad man siger farvel til.

Derfor skal du spise fuldkorn

Med fuldkorn får du hele kornet med også kimen og skaldelene, hvor de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder. Fuldkorn er ét af de ti officielle kostråd.

”Fuldkornsvarianter, brød og kornprodukter er afgørende i forhold til at få dækket kroppens behov for fibre og en række vitaminer og mineraler. En ensidig kost, hvor man udelukker brød og kornprodukter gør det svært at få dækket behovet for alle næringsstoffer. Sund kost handler om at spise varieret og fokusere på hvad man inkluderer i kosten, snarere end hvad man udelukker. Derfor anbefaler vi, at man spiser varieret og lever efter de officielle kostråd," siger Hanne Skov, ernæringsfaglig konsulent fra Hjerteforeningen og partner i Fuldkornspartnerskabet.

Analysen fra YouGov viser, at 67% af danskerne synes, at fuldkorn smager godt. 23% er hverken enig eller uenig i, at fuldkorn smager godt. Kun 5% har endnu ikke overgivet sig til smagen af fuldkorn. Så her er endnu et argument for at tage mere fuldkorn på tallerkenen.

Hvis du vil leve efter Fødevarestyrelsens anbefaling på 75 gram fuldkorn om dagen, så kræver det kun, at du spiser en lille portion havregryn til morgen og 1-2 skiver fuldkornsrugbrød i løbet af dagen. I dag er der over 660 produkter at vælge i mellem med det orange fuldkornslogo. Vælger du et produkt med fuldkornslogo, er du garanteret et højt fuldkornsindhold.

Sundhed
Kvinder bliver tykkere 

Trods kampagner for sund mad og mere bevægelse, så bliver flere og flere danske kvinder overvægtige. Det viser en nye tal fra DTU Fødevareinstituttet.

Læs mere
Sundhed
Guide: Sådan tager I p-pille-snakken 

De færreste kvinder glæder sig nok til at skulle have den første ’p-pillesnak’ – hvad enten de er mødre eller døtre. For hvordan tager man lige initiativ til den, og hvad synes modparten om det at tale om sex og prævention? Her er en guide, baseret på en undersøgelse blandt 730 yngre kvinder, der…

Læs mere
Sundhed
Søvnproblemer 

Alt for mange danskere sover for lidt og for dårligt, og det kan blandt andet have konsekvenser for trivslen i hverdagen. Manglende energi og overskud, nedsat stress-tærskel og dårligt humør, er nogle af de umiddelbare symptomer, og på længere sigt kan dårlig søvn blandt andet resultere i forhøjet…

Læs mere
Sundhed
Hormonforstyrrende stoffer kan påvirke brystudviklingen 

Nye forskningsstudier peger på, at hormonforstyrrende stoffer kan påvirke brystvævets udvikling i mennesker.

Læs mere
Sundhed
Og den mest udbredte sovestilling er .... 

På ryggen, på siden eller i fosterstilling? Det er ikke altid nemt at finde den rette stilling, når vi skal finde ro for natten. Men en ny undersøgelse foretaget for hoteleksperten Hotels.com viser, at danskerne har valgt side.

Læs mere
Sundhed
Er du blevet målt for nyligt? 

Det er vigtigt at kende sit blodtryk. Er det for højt, betyder det større risiko for hjerte-kar-sygdomme.

Læs mere
Sundhed
Irritabel tarm og mave 

Omkring 500.000 danskere menes at være ramt at IBS, en mave-tarm lidelse, der medfører mavesmerter og generende symptomer som oppustethed, diarré, forstoppelse, pludselig og hyppig afføringstrang, kvalme samt træthed.

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk? 

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er…

Læs mere
Sundhed
Bivirkninger ved HPV-vacciner skal undersøges 

Hvert år opereres mere end 6.000 kvinder for forstadier til livmoderhalskræft, og hvert år koster livmoderhalskræft omkring 100 danske kvinder livet. Derfor har en vaccine mod livmoderhalskræft, den såkaldte HPV-vaccine, været en del af det danske børnevaccinationsprogram og et gratis tilbud til…

Læs mere
Sundhed
Fejldosering i håndbog om Panodil Junior 

I en håndbog om Panodil Junior er der angivet en forkert dosering i behandlings-vejledningen, advarer medicinalfirmaet GSK, der står bag Panodil.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^