Kategorier: Sundhed  -  Slank & sund

Danskerne fravælger LCHF diæt 

34% af danskerne kender til LCHF kostprincipperne, men kun 2% af dem lever efter diætens forskrifter. Det viser en helt ny analyse som YouGov har udarbejdet for Fuldkornspartnerskabet.

Diæter der anbefaler at udelukke eller reducere indtaget af brød, rugbrød, pasta og knækbrød - også de grove af slagsen, fylder på kogebogshylden hos boghandleren. Men en ny analyse fra YouGov viser, at LCHF diæter fylder mindre på danskernes tallerkener. Analysen viser, at kun 2% af de danskere, der kender til LCHF også spiser efter diætens anbefalinger. Mens 22% af dem, ind i mellem spiser efter principperne, så vil 74% slet ikke spise LCHF kost.

”LCHF diæter fylder meget i medierne, og det har vakt bekymring hos os i Fuldkornspartnerskabet, hvor vi arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn” siger kampagneleder Rikke Iben Neess. ”Det er derfor positivt, at kun få mennesker vælger helt at kvitte kornprodukterne”.

Når man udelukker fuldkorn i sin kost, er det vigtigt at være klar over, hvad man siger farvel til.

Derfor skal du spise fuldkorn

Med fuldkorn får du hele kornet med også kimen og skaldelene, hvor de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder. Fuldkorn er ét af de ti officielle kostråd.

”Fuldkornsvarianter, brød og kornprodukter er afgørende i forhold til at få dækket kroppens behov for fibre og en række vitaminer og mineraler. En ensidig kost, hvor man udelukker brød og kornprodukter gør det svært at få dækket behovet for alle næringsstoffer. Sund kost handler om at spise varieret og fokusere på hvad man inkluderer i kosten, snarere end hvad man udelukker. Derfor anbefaler vi, at man spiser varieret og lever efter de officielle kostråd," siger Hanne Skov, ernæringsfaglig konsulent fra Hjerteforeningen og partner i Fuldkornspartnerskabet.

Analysen fra YouGov viser, at 67% af danskerne synes, at fuldkorn smager godt. 23% er hverken enig eller uenig i, at fuldkorn smager godt. Kun 5% har endnu ikke overgivet sig til smagen af fuldkorn. Så her er endnu et argument for at tage mere fuldkorn på tallerkenen.

Hvis du vil leve efter Fødevarestyrelsens anbefaling på 75 gram fuldkorn om dagen, så kræver det kun, at du spiser en lille portion havregryn til morgen og 1-2 skiver fuldkornsrugbrød i løbet af dagen. I dag er der over 660 produkter at vælge i mellem med det orange fuldkornslogo. Vælger du et produkt med fuldkornslogo, er du garanteret et højt fuldkornsindhold.

Sommer
Flest syge af campylobacter i grillsæsonen 

Blot nogle få dråber kødsaft fra råt kød med campylobacterbakterier er nok til at sende gæsterne fra bordet med et ulmende maveonde og senere en omgang diarré eller opkast.

Læs mere
Spiritualitet
Mindfulness øger livskvaliteten hos syge 

Meditationsformen ‘mindfulness’ kan være et redskab til at bedre livskvaliteten hos mennesker med såkaldte funktionelle lidelser. Det viser undersøgelser fra Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelser under Aarhus Universitetshospital.

Læs mere
Undgå kræftfremkaldende stoffer når du griller
Sommer
Undgå kræftfremkaldende stoffer når du griller 

At grille er hyggeligt og sommermenuen tilberedt på grill er delikat, men svensk test viser at det sundhedsmæssigt ikke er ligegyldigt hvilen grill man bruger. Det er det svenske forbrugerblad Testfakta, der har undersøgt indholdet af de kræftfremkaldende PAH (Poly Aromatiske Hydrocarboner) i kød,…

Læs mere
Sundhed
Demens rammer hele familier 

Demens er både en folkesygdom og en familiesygdom. Mange danskere er ramt af sygdommen i dag, og i takt med at befolkningen bliver ældre og ældre, forventes flere også at blive ramt af demens i de kommende år.

Læs mere
Sundhed
Lymfedrænage mod væskeophobninger 

Hævede ben og væskeophobninger er, omend generende, en meget almindelig og oftest ufarlig tilstand. Hvis problemet skyldes et dårligt fungerende lymfesystem, så kan lymfedrænage være en hjælp.

Læs mere
Sundhed
Parkinsons sygdom kan snart opdages tidligere 

Parkinsons sygdom er en kronisk lidelse, der langsomt tiltager. Med tiden mister patienten flere og flere dopaminproducerende celler i hjernen og dermed evnen til at kontrollere kroppens bevægelser. Blandt symptomerne ved Parkinson er invaliderende rystelser, træghed og stivhed i kroppen.

Læs mere
Sundhed
Flere unge har syreskader og caries 

Cola, energidrikke og en stor pose slik. Det smager godt, giver et energiboost og indtages derfor ofte i stor stil, når børn og unge samles foran skærmen. Men når børn og unge holder energiniveauet højt ved fx at sippe til sodavand over mange timer, gambler de samtidig med deres tandsundhed, advarer…

Læs mere
Sundhed
Danske børn vælger computerspil fremfor leg med venner 

Danmark er blandt de europæiske lande, hvor skolebørn bruger mindst tid sammen med venner efter skoletid. Samtidig er danske skolebørn blandt de børn i Europa, der sidder mest foran computeren og tv’et. Det gælder især de 11- og 13-årige danske drenge. De har faktisk europarekorden i at sidde foran…

Læs mere
Sundhed
Lykkepiller skader tænderne  

En af bivirkningerne ved lykkepiller er mundtørhed, derfor opfordrer tandlæger patienter, der tager lykkepiller til, at være særlig opmærksom på tandhygiejnen, for mundtørhed øger risikoen for caries.

Læs mere
Sundhed
Stort set alle får for lidt D-vitamin fra kosten 

Der skrives mangt og meget om kosttilskud. Senest skriver DTU Fødevareinstituttet, at de, på baggrund af nye analyser, vurderer, at den gennemsnitlige dansker sjældent har brug for kosttilskud. Behovet for vitaminer og mineraler dækkes nemlig i tilstrækkeligt grad oftest gennem kosten. Dette gælder…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^