Jordbærtærter uden ovn 

Her er opskriften på en tærte, som smager ligeså liflig, som den ser ud - og så skal den slet ikke i ovnen! Til gengæld skal den i køleskabet to gange, inden den er klar til at blive serveret. Men dekorativ og velsmagende, det er den!

Opskriften er udviklet af forfatter og journalist Dorthe Studsgarth, og bragt i hendes dejlige kogebog:  'Sommerhuskogebogen - 200 opskrifter & 100% sommer!'. 

Jordbærtærter uden ovn

8-10 personer 

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade
  • 1 spsk kaffe eller vand
  • 250 g grahamskiks (fx Digestive)
  • 1½ dl piskefløde
  • 150 g flødeost naturel (fx Philadelphia)
  • 1 spsk sukker
  • kornene af ½ vanillestang eller ½ tsk vanillepulver
  • 350 g jordbær
  • citronmelisse eller mynteblade
  • tærteform

Opskrift

Kagebunden kan laves dagen før eller om morgenen, men skal opbevares i køleskab.

  • Læg et stykke husholdningsfilm eller bagepapir i enten en rund tærteform på ca. 20 cm i diameter eller små muffinforme.
  • Klip husholdningsfilmen til, så der kun hænger lidt ud over kanten.
  • Hæld kaffe eller vand i en gryde og sæt den over ganske svag varme. Bræk chokoladen i stykker og lad den stå og smelte i væsken uden at røre for meget i den. Når chokoladen er smeltet, hældes den over i en skål og køler en smule af.
  • Knus kiksene groft ned i chokoladen med fingrene og hæld massen i formen.
  • Dyp en kniv eller ske i koldt vand, og brug den til at trykke bund og sider glatte. Siderne skal være ca. 4 cm i højden. Stil formen med bunden i køleskabet i en time, så chokolade og kiks kan størkne sammen.
  • Skyl jordbærrene, nip dem og skær dem i kvarte.
  • Pisk fløden sammen med flødeost og vanille til en let skummende og luftig creme.
  • Løft kagebunden ud af film/papir og over på et fad eller en tallerken.
  • Fordel cremen på tærtebunden og læg halvdelen af de friske bær i cremen.
  • Stil kagen tilbage i køleskabet og lad det hele sætte sig i mindst en halv time – jordbærrene vil være sunket ned, når man tager kagen/kagerne ud.
  • Pynt med resten af jordbærrene og bladene og servér straks.

Variation ...

  • Fløde og ost kan erstattes med kvark og fromage frais.
Heks året rundt
Sommer
Heks året rundt 

Den perfekte værtindegave til Sankt Hans

Læs mere
Spis dine duftpelagonier
Sommer
Spis dine duftpelagonier 

Flere duftpelargonier kan faktisk anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Men det er vigtigt at kontrollere hvilke sorter som er spiselige inden du begynder med madlavningen ...

Læs mere
Lås teltet!
Sommer
Lås teltet! 

Skal du på festival, så husk at din indboforsikring kun gælder, hvis du har lås på teltet ...

Læs mere
Værtindens checkliste
Sommer
Værtindens checkliste 

Venter du sommergæster? Her får du en checkliste på, hvordan du nemt og enkelt får dine gæster til at føle sig ekstra godt tilpas ...

Læs mere
Festlige farver i regnvejr
Sommer
Festlige farver i regnvejr 

I læ for sommerregnen under finske Marimekko´s farvestrålende blomster ...

Læs mere
Solfaktorguiden
Sommer
Solfaktorguiden 

Lige nu og i de kommende måneder er solen stærkest. Du kan nedsætte risikoen for solskader og hudkræft ved at følge nogle enkle regler ...

Læs mere
Vinderen af årets jordbærpris
Sommer
Vinderen af årets jordbærpris 

Årets prismodtager er en humørbombe med en markant og sødmefuld personlighed, der er svær at hamle op med !

Læs mere
Oplev danmark
Sommer
Oplev danmark 

Har du lidt ferie til gode? Så tag ud og oplev Danmark, for rundt omkring i landet venter der masser af stemningsfulde og dejlige sommeroplevelser ...

Læs mere
Urtepesto
Sommer
Urtepesto  

Pesto behøver ikke sejle i olie for at smage. Lav din egen skønne pesto af sommerens krydderurter, så bestemmer du selv, hvor fed den skal være ...

Læs mere
Slip for skuffende ferieoplevelser
Sommer
Slip for skuffende ferieoplevelser 

Gør jer selv en tjeneste og sørg for at få afstemt jeres forventninger til sommerferien, inden I tager af sted, anbefaler psykologen ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^