Høje hæle er godt for bækkenbunden

Høje hæle er godt for bækkenbunden 

En italiensk urolog fastslår at musklerne i kvindens underliv bliver styrket af at balancere rundt på hælene ...

For de kvinder der, trods fare for forstuvede ankler og ømme tæer, nyder at føre sig frem i stiletter, er der godt nyt. En italiensk urolog fastslår nemlig at der også er sundhedsmæssige fordele ved at balancere rundt i højhælede.

Musklerne i kvindens underliv bliver nemlig styrket af at balancere rundt på hælene, og en stram bækkenbund er en god bækkenbund - ikke mindst i sexlivet.

Effekten er påvist på af den italienske urolog (specialist i urinveje) Maria Cerruto. På universitetet i Verona har hun udført forsøg med at måle elektriske spændinger i musklerne hos kvinder, der holdt foden i forskellige vinkler. Når foden er bøjet i en vinkel på 15 grader, hvilket svarer til en hæl på 7 cm, er musklerne i bækkenet mest afslappede. Det giver det bedste udgangspunkt for at træne dem under gang, siger Maria Cerruto.

Hun indrømmer dog, at hun ikke som udgangspunkt havde en helt uhildet tilgang til forsøgene:

"Som en kvinde, der elsker høje hæle, var jeg ude efter at finde noget positivt at sige om dem og jeg har nået mit mål. Hælene påvirker bækkenbundsaktiviteten, det reducerer smerter og forbedrer helbredet. Vi håber nu at kunne bevise, at daglig hælebrug kan nedsætte behovet for knibeøvelser", siger hun ifølge Times Online.

Der er dog en grænse for, hvor høj hælen skal være for at virke gavnlig. Ikke kun påvist af urologen, men udstedt af selveste sko-guruen Manolo Blahnik:

"Alt over fire en halv tomme (11,5 cm) er for højt. Man kan ikke gå ordentligt i dem, det er ikke længere elegant", siger han.



Kilde: Times Online, 3. februar 2008

Vi tester!
Remington Air3D – Føntørrer i nyt elegant design 

Når det kommer til føntørrere, er der sjældent tale om elegant design, derfor var det med en vis nysgerrighed, at vi fik præsenteret Remingtons nylancering. Med Air3D har Remington nemlig designet en hårtørrer i et så super elegant design, at føntørren fremover kan ligge fremme.

Med Air3D…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Vinterhår? Sådan får du glansfuldt og sundt hår 

Stylingprodukter, føntørring, brug af stylingjern og skiftet mellem vinterens fugtige kolde luft ude og den varme, tørre centralvarme inden døre, kan få håret til at se fladt, glansløst og kedeligt ud. Men med lidt nænsom og kærlig pleje, kan selv det mest glansløse og kedelige hår få et skinne…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Julerød til læber og negle 

Der findes ikke noget som rød læbestift, der på et øjeblik kan forvandle det hverdagsagtige til det sofistikerede og elegante. Med udsigt til stribevis af festlige lejligheder i julen, kan en læbestift i den helt rigtige røde farve, være lige netop dét, der fuldender festlooket.
Og så kan man jo…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Intenst blik med tætte vipper 

Når man først har styr på teknikken, så er det hverken svært eller tidskrævende, at anvende kunstige vipper. En lille stribe fine, kunstige vipper kan fremhæve dine øjne, give dig et intenst blik og være lige det, der fuldender festmakeuppen.

Læs mere
Sådan får du smukke vipper
Skønhed & Pleje
Sådan får du smukke vipper 

Næst efter læbestiften, så er mascaraen det makeupprodukt, danske kvinder helst ikke forlader hjemmet foruden. Men der er heller ikke noget som mascaraen, der kan give et intenst og vågent blik på et øjeblik - især hvis den bruges korrekt ...

Læs mere
Skønhed & Pleje
My Moments by Matas: Lykken er … 

Med en gennemsnitlig normal/halvsart nordisk hud, får man tude ørerne fulde af formaninger om at holde sig fra parfumerede produkter. Derfor er jeg heller ikke sikker på, at denne anbefaling var blevet til noget, hvis det ikke var fordi Matas havde sørget for at en stribe testprodukter landede på…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Blændende look med bronzer 

Savner du sommerens glød, så er der ikke noget som en god bronzer, der både giver glød og contour.
'Master Bronzer Color & Highlighting Kit' fra Maybelline er en gelbaseret bronzerpalette, bestående af tre bronzere og én highlighter. Den er super nem at arbejde med, og kombinationen af de smukke…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Har du styr på UV-indekset? 

UV-indeks bruges som pejlemærke for, hvornår man bør huske skygge, solhat og solcreme, så man mindsker risikoen for solskoldninger, permanente hudskader som pigmentpletter og rynker samt hudkræft. Men undersøgelser viser, at mange af os er forvirrede omkring solbegreberne og ikke har styr på hverken…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Forbrugerrådet Tænk Kemi tester læbepomader 

Forbrugerrådet Tænk Kemi har testet læbepomader for indhold af mineralske olier, som, ifølge forbrugerrådet, kan være sundhedsskadelige. Det amerikanske skønhedsbrand eos blev, sammen med 5 andre brands, testet fri for de problematiske stoffer.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Nye lækre dufte - Forår 2017 

Foråret byder på flere nye parfumer og dufte, friske pust med duftnoter som passer til sommer, solskin og blå himmel. Er du på jagt efter en ny duft, så er her 12 spændende forårsnyheder fra blandt andet Abercrombie & Fitch, Kenzo, Hugo Boss, Giorgio Armani og Yves Saint Laurent.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^