Høje hæle er godt for bækkenbunden

Høje hæle er godt for bækkenbunden 

En italiensk urolog fastslår at musklerne i kvindens underliv bliver styrket af at balancere rundt på hælene ...

For de kvinder der, trods fare for forstuvede ankler og ømme tæer, nyder at føre sig frem i stiletter, er der godt nyt. En italiensk urolog fastslår nemlig at der også er sundhedsmæssige fordele ved at balancere rundt i højhælede.

Musklerne i kvindens underliv bliver nemlig styrket af at balancere rundt på hælene, og en stram bækkenbund er en god bækkenbund - ikke mindst i sexlivet.

Effekten er påvist på af den italienske urolog (specialist i urinveje) Maria Cerruto. På universitetet i Verona har hun udført forsøg med at måle elektriske spændinger i musklerne hos kvinder, der holdt foden i forskellige vinkler. Når foden er bøjet i en vinkel på 15 grader, hvilket svarer til en hæl på 7 cm, er musklerne i bækkenet mest afslappede. Det giver det bedste udgangspunkt for at træne dem under gang, siger Maria Cerruto.

Hun indrømmer dog, at hun ikke som udgangspunkt havde en helt uhildet tilgang til forsøgene:

"Som en kvinde, der elsker høje hæle, var jeg ude efter at finde noget positivt at sige om dem og jeg har nået mit mål. Hælene påvirker bækkenbundsaktiviteten, det reducerer smerter og forbedrer helbredet. Vi håber nu at kunne bevise, at daglig hælebrug kan nedsætte behovet for knibeøvelser", siger hun ifølge Times Online.

Der er dog en grænse for, hvor høj hælen skal være for at virke gavnlig. Ikke kun påvist af urologen, men udstedt af selveste sko-guruen Manolo Blahnik:

"Alt over fire en halv tomme (11,5 cm) er for højt. Man kan ikke gå ordentligt i dem, det er ikke længere elegant", siger han.



Kilde: Times Online, 3. februar 2008

Skønhed & Pleje
Bonbon Eau de Parfum Viktor & Rolf  

En varm, rund og delikat duft i den mest bedårende flakon. Det er Bonbon fra Viktor & Rolf, og duften er, som flakonen indikerer, sødmefuld ligesom den man får i næsen, når man pakker flødekarameller ud af cellofanpapiret.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Kom blød og lækker i gennem de kolde vintermåneder 

Især i den kolde vintertid kan huden have brug for lidt ekstra kærlighed og pleje. Giv den tørre vinterhud et boost med kropsbørste, scrubs og skønne olier. Her får du vores bedste bud på vinterens hudplejeprodukter.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Gode råd til vinterhuden 

3 nyttige tips til, hvordan du bedst passer på din hud i den kolde tid.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Hvordan har dine negle det? 

Døjer du med flossede, flækkede negle, generende neglerødder og misfarvede og rillede negle? Her får du vores bedste quickfix til pæne negle og velplejede hænder.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Snup en spa dag! 

Riv en eftermiddag ud af kalenderen og gør noget rigtig rart for dig selv. Planlæg f.eks. dit eget lille wellnessprogram hvor du, i dit eget selskab, og i ro og fred, tager dig god tid til at pusle om og pleje dig selv. Det skal være nogle rare timer, hvor du kun skal koncentrere dig om dig selv og…

Læs mere
Skønhed & Pleje
8 hudpleje tips 

Op i mod hver anden dansker - barn som voksen - oplever problemer med tør hud, når den kolde tid sætter ind. Sprukne læber, frostkinder, tørre hænder og fødder er nogle af de mest velkendte problemer, men ofte skal der ikke så meget til for at komme den tørre hud til livs. Det er vigtigt, at du…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Nye dufte efterår 2015 

Er du på jagt efter en ny duft, så husk også at tjekke nye dufte fra CLEAN, Calvin Klein, Esprit, Gucci, Lancôme og Rituals. Og til fans af My Burberry, så er duften netop lanceret i en særlig limited juleudgave med gulvstøv!

Læs mere
Skønhed & Pleje
Kulturnat med Kinder-event 

I anledningen af Kulturnatten inviterer Kinder chokolade til ... makeup-event!?

Læs mere
Skønhed & Pleje
Få gratis hudanalyse og True North produkt til værdi af 475 kroner 

Har du lyst til at blive klogere på din hudtype, så lancerer True North nu alletiders kampagne, hvor KvindeGuidens læsere – gratis og uforpligtende – kan få scannet og analyseret deres hud samt modtage et True North produkt til værdi af 475 kroner.

Læs mere
Anette Kristine Poulsen. Foto: Anne Højlund Nicolajsen
Skønhed & Pleje
Sig farvel til forvirring og fejlkøb af hudplejeprodukter 

Du har sikkert prøvet det: At stå foran butikkens hyldekilometer af hudpleje, mens blikket flakker rundt mellem krukker og tuber. Måske har du også købt dig fattig i cremer, der lover alverdens skønne ting, som bare ikke bider på din hud. Men det skal være slut nu!

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^