Kategori: Parforhold

Kærlighed

Kærlighed  

- er ikke for kujoner. En vigtig bog der handler om

om at turde elske. Om at turde give os selv, vores

inderste tanker, følelser og reaktioner til vores

partner - uden at tænke på dennes reaktion...

Bogen handler om at turde elske. Om at turde give os selv, vores inderste tanker, følelser og reaktioner til vores partner uden at tænke på dennes reaktion. Vi er angst for at blive afvist og forladt, når vi viser de følelser og reaktioner, som vi ikke oplevede var velkomne i vores barndom. Samtidig tror vi heller ikke, vores reaktioner hjælper.

Forfatteren og parterapeuten Birgit Weber beskriver, hvordan vi ved hjælp af kritik og manipulation forsøger at lave hinanden om, så vi undgår at komme i kontakt med vores egne indre konflikter. Det gør vi på tre måder: ved at være:

1) eftergivende
2) aggressiv eller
3) afstandtagende over for andre.

Hun beskriver også, hvordan vi kan få øje på vores egne blinde pletter, dvs. de træk og konflikter, vi har følt os tvunget til at fortrænge i vores barndom.

Bogen viser, at kærlighed kun kan udvikles, hvis vi er i stand til frit at give udtryk for os selv, og hvis vi er parat til at vende fokus mod os selv og se på de uhensigtsmæssige mønstre, vi har dannet for at overleve som børn. Vi må finde frem til, gennemleve og bearbejde vores indre konflikter, og vi må lære at stå på egne ben og berolige os selv i angstprovokerende situationer uden behov for den andens bekræftelse. Alt dette giver bogen vejledning i.

Birgit Weber understreger hele vejen igennem, at først når vi hver især bliver forankret i os selv og tager ansvaret for vores egne vanskeligheder, kan vi udvikle et parforhold, hvor kærligheden hele tiden bliver dybere og rigere.

Birgit Weber har tidligere skrevet "Find en partner for livet og bliv en partner for livet". Hun er psykoterapeut og socialrådgiver og har siden 1984 på det psykologiske plan været optaget af, hvorfor det er så vanskeligt at få de nære relationer til at lykkes.

Det kræver sin kvinde at være tro mod en mand nu om dage!
Parforhold
Det kræver sin kvinde at være tro mod en mand nu om dage! 

Parterapeut Ingrid Ann Watson skriver Når man er sammen med en anden, krænker man fortrolighedens rum i ægteskabet. Har man gjort det én gang, bliver det lettere næste gang...

Læs mere
Fantaserer om utroskab
Parforhold
Fantaserer om utroskab 

Han er hensynsfuld, ærlig og dejlig. De griner sammen og har mange fælles interesser. De passer perfekt sammen ! – men hun fantaserer om andre mænd…

Læs mere
Hun har været mig utro
Parforhold
Hun har været mig utro 

Hvilke krav bør man stille til en kæreste som har været utro for at man kan satse på forholdet?

Læs mere
Utroskab kan nogle gange være et råb om hjælp
Parforhold
Utroskab kan nogle gange være et råb om hjælp 

"Forleden dag kom chokket – min kæreste havde været i seng med en anden. Jeg opdagede det ved et tilfælde og det kom helt bag på mig..." Læs psykolog Isabella Sofia Pedersen´s råd..

Læs mere
Parforhold
Til magtkampene os skiller… 

Sidste år stod 37.210 danske par foran en præst eller giftefoged og lovede hinanden troskab, til døden dem skiller. Samme år gjorde 15.304 ægtepar det modsatte – de blev skilt.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^