Kategori: Parforhold

Kærlighed

Kærlighed  

- er ikke for kujoner. En vigtig bog der handler om

om at turde elske. Om at turde give os selv, vores

inderste tanker, følelser og reaktioner til vores

partner - uden at tænke på dennes reaktion...

Bogen handler om at turde elske. Om at turde give os selv, vores inderste tanker, følelser og reaktioner til vores partner uden at tænke på dennes reaktion. Vi er angst for at blive afvist og forladt, når vi viser de følelser og reaktioner, som vi ikke oplevede var velkomne i vores barndom. Samtidig tror vi heller ikke, vores reaktioner hjælper.

Forfatteren og parterapeuten Birgit Weber beskriver, hvordan vi ved hjælp af kritik og manipulation forsøger at lave hinanden om, så vi undgår at komme i kontakt med vores egne indre konflikter. Det gør vi på tre måder: ved at være:

1) eftergivende
2) aggressiv eller
3) afstandtagende over for andre.

Hun beskriver også, hvordan vi kan få øje på vores egne blinde pletter, dvs. de træk og konflikter, vi har følt os tvunget til at fortrænge i vores barndom.

Bogen viser, at kærlighed kun kan udvikles, hvis vi er i stand til frit at give udtryk for os selv, og hvis vi er parat til at vende fokus mod os selv og se på de uhensigtsmæssige mønstre, vi har dannet for at overleve som børn. Vi må finde frem til, gennemleve og bearbejde vores indre konflikter, og vi må lære at stå på egne ben og berolige os selv i angstprovokerende situationer uden behov for den andens bekræftelse. Alt dette giver bogen vejledning i.

Birgit Weber understreger hele vejen igennem, at først når vi hver især bliver forankret i os selv og tager ansvaret for vores egne vanskeligheder, kan vi udvikle et parforhold, hvor kærligheden hele tiden bliver dybere og rigere.

Birgit Weber har tidligere skrevet "Find en partner for livet og bliv en partner for livet". Hun er psykoterapeut og socialrådgiver og har siden 1984 på det psykologiske plan været optaget af, hvorfor det er så vanskeligt at få de nære relationer til at lykkes.

For hurtig udløsning
Parforhold
For hurtig udløsning 

Hendes kæreste får for hurtig udløsning, hvilket giver frustrationer i forholdet. Parterapeut Ingrid Ann Watson giver gode råd...

Læs mere
Men lysten mangler
Parforhold
Men lysten mangler 

Hun har ikke rigtig lyst til sex - og har aldrig haft det. Hun spørger parterapeut Ingrid Ann Watson om der er noget man kan gøre for at få mere lyst...

Læs mere
Videre efter utroskab
Parforhold
Videre efter utroskab 

Ingrid Ann Watson skriver om 3-trins metoden, for dem der vil genopbygge tilliden i parforholdet efter utroskab...

Læs mere
Del en fantasi
Parforhold
Del en fantasi 

Grib papir og pen og nedfælg hver for sig jeres vildeste fantasi. Øvelsen er en sjov og vovet udfordring, der måske åbner dørene til nogle nye, vilde og måske grænseoverskridende oplevelser....

Læs mere
Mad for sanserne
Parforhold
Mad for sanserne 

Nyd hinanden og væk sanserne med lækkerier der både dufter og smager..

Læs mere
Dna-firmaer afslører utroskab
Parforhold
Dna-firmaer afslører utroskab 

Mod kr. 5.000,- kan man bestille en dna test som, ifølge dna-firmaet Identigene, kan ”anvendes til at afgøre hvor mistænkelige sædpletter (på fx tøj) stammer fra.” ( ! )

Læs mere
Parforhold
Hvorfor har min mand stadig kontakt til sin ex? 

Brevkassen: Efter års samliv finder hun ud af, at hans ex-kone intet ved om, at han har giftet sig igen.

Læs mere
Køkkensex
Parforhold
Køkkensex 

En californisk undersøgelse viser, at huslige mænd virker umådeligt tiltrækkende på kvinder og dette fører til mere sex. Det lyder jo meget sandsynligt ! ...

Læs mere
Rejsningsproblemer
Parforhold
Rejsningsproblemer 

Fakta om rejsningsproblemer..

Læs mere
Hvorfor er flere og flere hinanden utro?
Parforhold
Hvorfor er flere og flere hinanden utro?  

Blandt par i 20´erne og 30´erne, er det næsten hver andet, der skilles og stigningen af utroskabssager er foruroligende siger samlivseksperter.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^