Panna Cotta

Panna Cotta  

- med marinerede bær

(1350 kJ / 320 kcal per portion)

4 portioner

Ingredienser …
∙ 5 dl. Cremefine 7%
∙ 75 g sukker
∙ ½ stang vanille
∙ 3 blade husblas
∙ 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
∙ 1 dl vand
∙ 250 g bær, fx jordbær, blåbær, ribs, hindbær eller brombær
∙ ½ stang vanille
∙ 50 g sukker


Sådan gør du …
∙ Læg husblas i blød i koldt vand i 3-4 min.
∙ Tag den op og pres vandet fra.
∙ Varm langsomt Cremefine, sukker og vanille op til kogepunktet under omrøring.
∙ Smelt den udblødte husblas i den varme masse.
∙ Si blandingen igennem et finmasket sigte og fordel cremen i fire glas.
∙ Sæt glassene i køleskabet mindst 2 timer inden serveringen.
∙ Bring hyldeblomstsaft, vand, vanille og sukker i kog og lad det koge ind, til konsistensen er som sirup.
∙ Hæld den varme lage over bærrene og stil det på køl.
∙ Kom bærrene på toppen af penna cottaen og server.

Inspiration til alt det nye grønne
Sommer
Inspiration til alt det nye grønne 

Hellig jer for en stund til de grønne sager fuldt ud, eller skær kød og fisk ned til et absolut minimum, hvor I kun bruger det som pynt i de salater og andre nemme retter, I vælger. Der er ikke nogen grund til spise andet end netop dét, der er allerbedst nu og i højsæson: vores gode danske frugt og…

Læs mere
Sommer
Årets hindbær frister med saft og sødme 

En varm juni betyder, at de danske hindbær, ligesom mange andre danske bær, er klar tidligere. Samtidig er den danske hindbærsæson længere, hvilket betyder, at hindbærelskere vil kunne lægge de små bær i indkøbskurven fra begyndelsen af juli og helt ind i oktober måned.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordbær-smoothie 

Fyld glasset med læskende lækker jordbærsmoothie.

Læs mere
Sommer
Flest syge af campylobacter i grillsæsonen 

Blot nogle få dråber kødsaft fra råt kød med campylobacterbakterier er nok til at sende gæsterne fra bordet med et ulmende maveonde og senere en omgang diarré eller opkast.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tomatpesto 

Skøn tomatpesto til din pasta, pizza, salat - og til dit italienske brød.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råkost med funky dressing 

Med Kostkompagniets dressing, hvor der er ingefær, citron, tamari, brun farin og sesamolie med i opskriften, er den klassiske råkostsalat en helt ny oplevelse. Uhmmmm!

Læs mere
Forår
Sunde muffins 

Skal du en tur ud og nyde det smukke forår, så får du her opskriften på de lækreste, sunde muffins - lige til at have med i madkurven.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Gazpacho med suveræn salat 

Fra Tina Scheftelowitz´smukke bog 'Den andalusiske drøm - opskrifter og fortællinger fra Frigiliana', bringer vi opskriften på gazpacho.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bitz og Holms kikærtedeller med bayaldi 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi en opskrift inspireret af det tyrkiske køkken.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bitz & Holm 

'Sund appetit' er en ny, skøn kogebog fra det populære makkerpar, Bitz og Holm. Her præsenteres 80 opskrifter på lækre måltider, der strutter af saft, kraft og masser af grønt. Det er opskrifter på hverdagsmad, du aldrig bliver træt af. Det er lækre retter med fokus på smag, sæson og sundhed. Det er…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^