Ved at tilføje et twist af lime til den klassisk cheesecake, får man den ultimative smagskombination af syrligt og sødt.

Opskrift: Cheesecake med lime - Sød, syrlig - og helt uimodståelig! 

Har du smag for syndige, søde, syrlige kager? Så vil du falde i svime over cheesecake med lime! Opskriften kombinerer den klassiske cremede cheesecake-smag med den lækreste friske, let syrlige smag af solmoden lime.

Kagebund af kiks og mandler

Du kender de klassiske hovedingredienser: Bunden består af knuste Digestive kiks, malede mandler, piskefløde og smeltet smør. Digestive kiks giver kagen en solid, sprød base, mens de malede mandler tilføjer en delikat nøddeagtig smag. Piskefløde og smeltet smør binder det hele sammen og giver bunden den velkendte  smøragtige konsistens, der smelter i munden.

Fyldet er der, hvor magien virkelig sker

Fyldet i cheesecake består af smøreost, creme fraiche, sukker, sirup - og i denne opskrift, naturligvis lime. Med smøreosten og cremefraichen bliver fyldet let og luftigt. Sukker og sirup tilføjer den perfekte mængde sødme, og saften og den revne skal fra limefrugterne giver kagen lige den fine, friske og syrlige kontrast, der gør den helt uimodståelig.

Cheesecakens fascinerende historie

Selvom det nok havde været en udfordring at finde Digestive kiks til kagebunden den gang, så stammer selve kagekonceptet, ifølge cheesecake-eksperter, fra det antikke Grækenland. Gennem tiden har opskriften udviklet sig og taget mange former, og findes i dag i utallige, dejlige varianter.

Men for os er denne version med lime den ultimative mundfuld:

Ingredienser til bunden

  • 160 g knuste Digestive kiks
  • 75 g malede mandler
  • 1 dl piskefløde
  • 75 g smeltet smør


Ingredienser til fyldet

  • 3 tsk gelantine pulver
  • 0.5 dl kogende vand
  • 500 gram smøreost natural
  • 2.5 dl let creme fraiche
  • 1.5 dl sukker
  • 1 spsk sirup
  • revet skald af 2 lime
  • saften fra 2 lime
  • flødeskum og tynde lime skiver til pynt


Opskrift

  1. Beklæd en springform med bagepapir
  2. Bland alle ingredienserne til bunden sammen og pres massen godt ned i formen
  3. Hæld kogende vand over gelantinpulveret i en lille skål og rør til det er opløst
  4. Pisk flødeosten blød med en håndmikser
  5. Tilsæt creme fraiche, sukker og sirup i gelantineblandingen. Rør godt.
  6. Hæld blandingen over bunden og stil kagen i køleskabet i mindst 3 timer og gerne natten over
  7. Top kagen med flødeskum og enten limeskiver eller revet limeskal.
Sommer
Årets hindbær frister med saft og sødme 

En varm juni betyder, at de danske hindbær, ligesom mange andre danske bær, er klar tidligere. Samtidig er den danske hindbærsæson længere, hvilket betyder, at hindbærelskere vil kunne lægge de små bær i indkøbskurven fra begyndelsen af juli og helt ind i oktober måned.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordbær-smoothie 

Fyld glasset med læskende lækker jordbærsmoothie.

Læs mere
Sommer
Flest syge af campylobacter i grillsæsonen 

Blot nogle få dråber kødsaft fra råt kød med campylobacterbakterier er nok til at sende gæsterne fra bordet med et ulmende maveonde og senere en omgang diarré eller opkast.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tomatpesto 

Skøn tomatpesto til din pasta, pizza, salat - og til dit italienske brød.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råkost med funky dressing 

Med Kostkompagniets dressing, hvor der er ingefær, citron, tamari, brun farin og sesamolie med i opskriften, er den klassiske råkostsalat en helt ny oplevelse. Uhmmmm!

Læs mere
Forår
Sunde muffins 

Skal du en tur ud og nyde det smukke forår, så får du her opskriften på de lækreste, sunde muffins - lige til at have med i madkurven.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Gazpacho med suveræn salat 

Fra Tina Scheftelowitz´smukke bog 'Den andalusiske drøm - opskrifter og fortællinger fra Frigiliana', bringer vi opskriften på gazpacho.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bitz og Holms kikærtedeller med bayaldi 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi en opskrift inspireret af det tyrkiske køkken.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bitz & Holm 

'Sund appetit' er en ny, skøn kogebog fra det populære makkerpar, Bitz og Holm. Her præsenteres 80 opskrifter på lækre måltider, der strutter af saft, kraft og masser af grønt. Det er opskrifter på hverdagsmad, du aldrig bliver træt af. Det er lækre retter med fokus på smag, sæson og sundhed. Det er…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Engelsk daddel- & tamarindkage 

Grove kornprodukter i kosten er godt. Havregryn, fuldkornshvede og rug giver en god mæthedsfølelse og holder gang i fordøjelsen. Forskning viser, at en kost rig på fuldkorn forebygger sukkersyge, hjertekarsygdomme og endda visse former for kræft. Men først og fremmest er fuldkorn godt, fordi det…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^