Ved at tilføje et twist af lime til den klassisk cheesecake, får man den ultimative smagskombination af syrligt og sødt.

Opskrift: Cheesecake med lime - Sød, syrlig - og helt uimodståelig! 

Har du smag for syndige, søde, syrlige kager? Så vil du falde i svime over cheesecake med lime! Opskriften kombinerer den klassiske cremede cheesecake-smag med den lækreste friske, let syrlige smag af solmoden lime.

Kagebund af kiks og mandler

Du kender de klassiske hovedingredienser: Bunden består af knuste Digestive kiks, malede mandler, piskefløde og smeltet smør. Digestive kiks giver kagen en solid, sprød base, mens de malede mandler tilføjer en delikat nøddeagtig smag. Piskefløde og smeltet smør binder det hele sammen og giver bunden den velkendte  smøragtige konsistens, der smelter i munden.

Fyldet er der, hvor magien virkelig sker

Fyldet i cheesecake består af smøreost, creme fraiche, sukker, sirup - og i denne opskrift, naturligvis lime. Med smøreosten og cremefraichen bliver fyldet let og luftigt. Sukker og sirup tilføjer den perfekte mængde sødme, og saften og den revne skal fra limefrugterne giver kagen lige den fine, friske og syrlige kontrast, der gør den helt uimodståelig.

Cheesecakens fascinerende historie

Selvom det nok havde været en udfordring at finde Digestive kiks til kagebunden den gang, så stammer selve kagekonceptet, ifølge cheesecake-eksperter, fra det antikke Grækenland. Gennem tiden har opskriften udviklet sig og taget mange former, og findes i dag i utallige, dejlige varianter.

Men for os er denne version med lime den ultimative mundfuld:

Ingredienser til bunden

  • 160 g knuste Digestive kiks
  • 75 g malede mandler
  • 1 dl piskefløde
  • 75 g smeltet smør


Ingredienser til fyldet

  • 3 tsk gelantine pulver
  • 0.5 dl kogende vand
  • 500 gram smøreost natural
  • 2.5 dl let creme fraiche
  • 1.5 dl sukker
  • 1 spsk sirup
  • revet skald af 2 lime
  • saften fra 2 lime
  • flødeskum og tynde lime skiver til pynt


Opskrift

  1. Beklæd en springform med bagepapir
  2. Bland alle ingredienserne til bunden sammen og pres massen godt ned i formen
  3. Hæld kogende vand over gelantinpulveret i en lille skål og rør til det er opløst
  4. Pisk flødeosten blød med en håndmikser
  5. Tilsæt creme fraiche, sukker og sirup i gelantineblandingen. Rør godt.
  6. Hæld blandingen over bunden og stil kagen i køleskabet i mindst 3 timer og gerne natten over
  7. Top kagen med flødeskum og enten limeskiver eller revet limeskal.
Opskrifter & råvarer
Cremet jordskoksuppe & grahams flute 

Nem opskrift på en skøn suppe og gode grahams flute udarbejdet af kok Bent J. Megzari Andreasen, Dansk Vegetarforening.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dansk frugt og grønt har færre pesticidrester end udenlandsk 

Hvis du vil have færrest mulige pesticidrester, kan du med fordel kigge efter den del af frugt og grønt, hvor der står 'DK' som oprindelsesland. Her er der nemlig væsentligt færre pesticidrester end i frugt og grønt, som stammer fra udlandet. Det viser årets pesticidrapport fra DTU…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Claus Holms simregryde 

En simregryde er god i årets kolde måneder, for her får du kombineret årstidens sunde, grove grøntsager og rødder i en smagfuld og nem ret. Selve forberedelsen tager faktisk ikke ret lang tid … i hvert tilfælde ikke, hvis du følger Claus Holms opskrift, som vi bringer her. Når du først har…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kotelet med æble 

Grillet kotelet med æble, gulerod, løg og courgette.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skinkemignon med coleslaw 

Fra Kostkompagniet kommer her en skøn efterårsret med ovnstegt skinkemignon, klassisk risotto og coleslaw.

Læs mere
Frugt & bær på glas & flaske
Sensommer
Frugt & bær på glas & flaske 

Sensommeren er en dejlig tid, og på intet tidspunkt ses himlen så høj og blå, som i september. I skoven kan du nu være heldig at finde brombær, hyldebær, røn, hassel og hyben. I haver og plantager er blommer, pærer, blåbær og æbler modne og plukkeklar. Få mest ud af sensommerens lækkerier, og saml…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Laksestykker med lun rødkålssalat 

Super nem, sund og lækker ret med laks og rødkål.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Brombærkage 

Fra Tanja Tings dejlige bog 'Pure Goodness', bringer vi opskriften på en saftig kage med brombær, blåbær, mandel- og kokosmel.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Palæo-morgenmuffins 

Skønne, sunde godmorgen-muffins med masser af god smag. Tanja Tings muffinopskrift er fuld af proteiner, gode fedtstoffer og fibre fra kerner, frø og nødder samt bær, der fremmer fordøjelsen. De nemme muffins kan bages i forvejen og holde sig i 5–6 dage i køleskabet.

Læs mere
Inspiration til alt det nye grønne
Sommer
Inspiration til alt det nye grønne 

Hellig jer for en stund til de grønne sager fuldt ud, eller skær kød og fisk ned til et absolut minimum, hvor I kun bruger det som pynt i de salater og andre nemme retter, I vælger. Der er ikke nogen grund til spise andet end netop dét, der er allerbedst nu og i højsæson: vores gode danske frugt og…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^