Kagebund af kiks og mandler
Du kender de klassiske hovedingredienser: Bunden består af knuste Digestive kiks, malede mandler, piskefløde og smeltet smør. Digestive kiks giver kagen en solid, sprød base, mens de malede mandler tilføjer en delikat nøddeagtig smag. Piskefløde og smeltet smør binder det hele sammen og giver bunden den velkendte smøragtige konsistens, der smelter i munden.
Fyldet er der, hvor magien virkelig sker
Fyldet i cheesecake består af smøreost, creme fraiche, sukker, sirup - og i denne opskrift, naturligvis lime. Med smøreosten og cremefraichen bliver fyldet let og luftigt. Sukker og sirup tilføjer den perfekte mængde sødme, og saften og den revne skal fra limefrugterne giver kagen lige den fine, friske og syrlige kontrast, der gør den helt uimodståelig.
Cheesecakens fascinerende historie
Selvom det nok havde været en udfordring at finde Digestive kiks til kagebunden den gang, så stammer selve kagekonceptet, ifølge cheesecake-eksperter, fra det antikke Grækenland. Gennem tiden har opskriften udviklet sig og taget mange former, og findes i dag i utallige, dejlige varianter.
Men for os er denne version med lime den ultimative mundfuld:
Ingredienser til bunden
- 160 g knuste Digestive kiks
- 75 g malede mandler
- 1 dl piskefløde
- 75 g smeltet smør
Ingredienser til fyldet
- 3 tsk gelantine pulver
- 0.5 dl kogende vand
- 500 gram smøreost natural
- 2.5 dl let creme fraiche
- 1.5 dl sukker
- 1 spsk sirup
- revet skald af 2 lime
- saften fra 2 lime
- flødeskum og tynde lime skiver til pynt
Opskrift
- Beklæd en springform med bagepapir
- Bland alle ingredienserne til bunden sammen og pres massen godt ned i formen
- Hæld kogende vand over gelantinpulveret i en lille skål og rør til det er opløst
- Pisk flødeosten blød med en håndmikser
- Tilsæt creme fraiche, sukker og sirup i gelantineblandingen. Rør godt.
- Hæld blandingen over bunden og stil kagen i køleskabet i mindst 3 timer og gerne natten over
- Top kagen med flødeskum og enten limeskiver eller revet limeskal.