Ved at tilføje et twist af lime til den klassisk cheesecake, får man den ultimative smagskombination af syrligt og sødt.

Opskrift: Cheesecake med lime - Sød, syrlig - og helt uimodståelig! 

Har du smag for syndige, søde, syrlige kager? Så vil du falde i svime over cheesecake med lime! Opskriften kombinerer den klassiske cremede cheesecake-smag med den lækreste friske, let syrlige smag af solmoden lime.

Kagebund af kiks og mandler

Du kender de klassiske hovedingredienser: Bunden består af knuste Digestive kiks, malede mandler, piskefløde og smeltet smør. Digestive kiks giver kagen en solid, sprød base, mens de malede mandler tilføjer en delikat nøddeagtig smag. Piskefløde og smeltet smør binder det hele sammen og giver bunden den velkendte  smøragtige konsistens, der smelter i munden.

Fyldet er der, hvor magien virkelig sker

Fyldet i cheesecake består af smøreost, creme fraiche, sukker, sirup - og i denne opskrift, naturligvis lime. Med smøreosten og cremefraichen bliver fyldet let og luftigt. Sukker og sirup tilføjer den perfekte mængde sødme, og saften og den revne skal fra limefrugterne giver kagen lige den fine, friske og syrlige kontrast, der gør den helt uimodståelig.

Cheesecakens fascinerende historie

Selvom det nok havde været en udfordring at finde Digestive kiks til kagebunden den gang, så stammer selve kagekonceptet, ifølge cheesecake-eksperter, fra det antikke Grækenland. Gennem tiden har opskriften udviklet sig og taget mange former, og findes i dag i utallige, dejlige varianter.

Men for os er denne version med lime den ultimative mundfuld:

Ingredienser til bunden

  • 160 g knuste Digestive kiks
  • 75 g malede mandler
  • 1 dl piskefløde
  • 75 g smeltet smør


Ingredienser til fyldet

  • 3 tsk gelantine pulver
  • 0.5 dl kogende vand
  • 500 gram smøreost natural
  • 2.5 dl let creme fraiche
  • 1.5 dl sukker
  • 1 spsk sirup
  • revet skald af 2 lime
  • saften fra 2 lime
  • flødeskum og tynde lime skiver til pynt


Opskrift

  1. Beklæd en springform med bagepapir
  2. Bland alle ingredienserne til bunden sammen og pres massen godt ned i formen
  3. Hæld kogende vand over gelantinpulveret i en lille skål og rør til det er opløst
  4. Pisk flødeosten blød med en håndmikser
  5. Tilsæt creme fraiche, sukker og sirup i gelantineblandingen. Rør godt.
  6. Hæld blandingen over bunden og stil kagen i køleskabet i mindst 3 timer og gerne natten over
  7. Top kagen med flødeskum og enten limeskiver eller revet limeskal.
Opskrifter & råvarer
Opskrift karamelkage 

Fra Maja Vases nye smukke kagebog 'Majas Kager' får du her opskriften på en helt eventyrlig delikat karamelkage med knasende karamelpopcorn og glitrende glaze, hvorunder der gemmer sig cremet karamelmousse og saftig peanutbund. En eksplosion af sødt og salt!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift syltede chili 

Syltede chili er lækkert tilbehør til både kolde og varme retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bag en smiley 

I vores digitale tid kommunikerer vi mere og mere over sms, mail og sociale medier. Og det kan nemt skabe misforståelser, for det kan være svært helt at forstå og tolke stemning, når vi sender eller modtager beskeder i korte tekster. Her kan emojis og smileys med billeder og ansigtsudtryk hjælpe os…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Varm chokolade med chili 

Når vejret er koldt og vådt, så er der ikke noget som en god, varm drik. Her får du opskriften på en rigtig lækker en af slagsen, en herlig kombination af chokolade, vanilje og chili.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kæmperejer i kokosmælk med chili, ingefær og forårsløg 

En herlig, hurtig og nem suppe inspireret af den thailandske Tom Yum Goong. Suppen er traditionelt stærk og syrlig med masser af chili, hvidløg og lime, men vi opfordrer til, at man selv smager sig frem.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kalvesteak med løgrisotto og timianpesto 

Super skøn weekendmenu: Krydrede kalvesteak, løgrisotto med timianpesto og grønne bønner med agurkevinaigrette.

Læs mere
Kalkun i chili-chokoladesauce
Opskrifter & råvarer
Kalkun i chili-chokoladesauce 

Kalkun og chokolade .. Det lyder måske mærkeligt, men denne ret smager helt forrygende af dejlige krydderier, tomat og et touch af mørk chokolade, der runder smagen af. Og opskriften er enkelt: Lad kalkunkød simrer i stærk, krydret tomatsauce med sesamfrø, og server retten med quinua, salat og evt.…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Couscousalat med turbofalafler & bagte peberfrugter 

En grøn salat er populær i madpakken, ikke kun fordi den udgør et let, sundt og mættende måltid, men fordi den kan varieres i det uendelige med alverdens skønne ingredienser.

Couscousalaten med falafler er fx ideel til madpakken. Opskriften her er udviklet af Ditte Ingemann fra den populære…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Søl-tang er den nye sunde bacon  

Tang er en sund spise og et bæredygtigt alternativ til en lang række populære dagligvarer som fx bacon og pasta. Men mange af os vil nødig undvære smagen af bacon og pasta, så derfor er det en rigtig god nyhed, at Irma fremover forhandler to nye tangprodukter fra Seamore; tangpasta og tangbacon, der…

Læs mere
Tomatpesto
Opskrifter & råvarer
Tomatpesto 

Tomatpesto smager fantastisk og kan f.eks. anvendes til pastaretter, salater, pizza og dip og er nemt at lave selv.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^