Ved at tilføje et twist af lime til den klassisk cheesecake, får man den ultimative smagskombination af syrligt og sødt.

Opskrift: Cheesecake med lime - Sød, syrlig - og helt uimodståelig! 

Har du smag for syndige, søde, syrlige kager? Så vil du falde i svime over cheesecake med lime! Opskriften kombinerer den klassiske cremede cheesecake-smag med den lækreste friske, let syrlige smag af solmoden lime.

Kagebund af kiks og mandler

Du kender de klassiske hovedingredienser: Bunden består af knuste Digestive kiks, malede mandler, piskefløde og smeltet smør. Digestive kiks giver kagen en solid, sprød base, mens de malede mandler tilføjer en delikat nøddeagtig smag. Piskefløde og smeltet smør binder det hele sammen og giver bunden den velkendte  smøragtige konsistens, der smelter i munden.

Fyldet er der, hvor magien virkelig sker

Fyldet i cheesecake består af smøreost, creme fraiche, sukker, sirup - og i denne opskrift, naturligvis lime. Med smøreosten og cremefraichen bliver fyldet let og luftigt. Sukker og sirup tilføjer den perfekte mængde sødme, og saften og den revne skal fra limefrugterne giver kagen lige den fine, friske og syrlige kontrast, der gør den helt uimodståelig.

Cheesecakens fascinerende historie

Selvom det nok havde været en udfordring at finde Digestive kiks til kagebunden den gang, så stammer selve kagekonceptet, ifølge cheesecake-eksperter, fra det antikke Grækenland. Gennem tiden har opskriften udviklet sig og taget mange former, og findes i dag i utallige, dejlige varianter.

Men for os er denne version med lime den ultimative mundfuld:

Ingredienser til bunden

  • 160 g knuste Digestive kiks
  • 75 g malede mandler
  • 1 dl piskefløde
  • 75 g smeltet smør


Ingredienser til fyldet

  • 3 tsk gelantine pulver
  • 0.5 dl kogende vand
  • 500 gram smøreost natural
  • 2.5 dl let creme fraiche
  • 1.5 dl sukker
  • 1 spsk sirup
  • revet skald af 2 lime
  • saften fra 2 lime
  • flødeskum og tynde lime skiver til pynt


Opskrift

  1. Beklæd en springform med bagepapir
  2. Bland alle ingredienserne til bunden sammen og pres massen godt ned i formen
  3. Hæld kogende vand over gelantinpulveret i en lille skål og rør til det er opløst
  4. Pisk flødeosten blød med en håndmikser
  5. Tilsæt creme fraiche, sukker og sirup i gelantineblandingen. Rør godt.
  6. Hæld blandingen over bunden og stil kagen i køleskabet i mindst 3 timer og gerne natten over
  7. Top kagen med flødeskum og enten limeskiver eller revet limeskal.
Jordbær 'cheese' kage med mandelbund
Opskrifter & råvarer
Jordbær 'cheese' kage med mandelbund 

Fra Lisbeth Tordendahl smukke og inspirerende bog 'Det søde - sundhed & nydelse', bringer vi her opskriften på den mest delikate jordbær 'cheese' kage med mandelbund.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Mandelmarengs med friske bær 

Fine marengs mundfulde med friske bær og vaniljeskum.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Madtrend: Bowls 

Bowls, en af de seneste års hotteste foodtrends, har bidt sig fast som sund og hurtig 'comfort food'. I en travl hverdag, hvor der er fokus på at begrænse madspild, hvor mange af os bor alene, og hvor familier med fritidsaktiviteter og lange arbejdsdage ofte spiser på forskellige tidspunkter, er mad…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Er du med på lidt grøntsagssnyderi? 

Grønt er sundt, men langt fra så populært hos børnefamilier, som det burde være. Men rundt omkring i de små hjem er især kvinder blevet gode til at pakke grøntsagerne ind i familiens livretter, så vitaminerne stadig kommer indenbords, viser en ny undersøgelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sunde, mættende chufa kiks 

Med chufamel, olivenolie og et mix af dine favorit nødder, gryn kerner og/eller frø, kan du hurtigt og nemt bage alletiders lækre og mættende kiks. Perfekt til den lille sult og som sund snack, men også i yoghurten som delikat granola.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vinterminestrone 

Bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindahl er tilbage – denne gang med vegetarbogen 'Green Kitchen derhjemme', der præsenterer mere end 100 vegetariske opskrifter – alle familiens favoritter – som igen og igen er på menuen i deres eget køkken. Læs mere om bogen, og få parrets opskrift på…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vild med chufa? 

Måske er du vild med chufa, fordi chufamel tilføjer en mild og lækker smag i dine brød og boller? Eller måske kan du bare ikke stå for smagen af et glas cremet, spansk horchata? Det kan også være, at du bare nyder, at have fundet en snack, som både mætter og holder maven i gang? Med de små chufa har…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kyllingebryst med vinter-ratatouille 

Honningmarineret kyllingebryst og vinter-ratatouille med aubergine, peber og gulerod. Uhmmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Cremet gulerodssuppe 

Gulerødder er billige, sunde, mættende og fulde af smag, og er gode i efterårets gryderetter - og som her, hvor de er blendet til en skøn og cremet gulerodssuppe med revet ingefær, hvidløg, appelsinsaft, koriander og græsk youghurt.

Læs mere
Citrusmarmelade
Opskrifter & råvarer
Citrusmarmelade 

Findes der noget bedre end lækre marmelader fyldt med citrusfrugter og krydderier i kønne glas på bordet? Prøv f.eks. denne skønne citrusmarmelade med blodgrape, appelsiner, karambole-frugt og kumquat, tilsæt kardemomme og vaniljesukker. Opskriften er udviklet af Dansukker - og er en marmelade, der…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^