Brug butterdej til dine pølsehorn, og nyd den sprøde krumme og smørrets runde smag

Nyd lækre pølsehorn svøbt med sprød butterdej. De er nemme at bage og er en herlig mundfuld, som stiller den lille sult.

Butterdejspølsehorn - Små sprøde mundfulde 

At bage pølsehorn med butterdej i stedet for almindelig dej har flere unikke fordele, der gør dem til en særlig lækker snack. Butterdej består af mange tynde lag dej og smør, hvilket giver en let og sprød tekstur, der adskiller sig fra den mere tætte og brødagtige konsistens af almindelig dej.

Med den færdigkøbte butterdej sparer man tid, da der ingen hævetid er, hvilket gør tilberedningen hurtigere og mere bekvem. Smørret i dejen giver pølsehornet en rigere smag, og når pølsehornene bages, får de en flot, gylden overflade. Derudover kan butterdej let tilpasses med forskellige fyld og toppings, som sennep, ost, sesamfrø eller birkes, hvilket gør det nemt at tilpasse dem efter smag og anledning.

Her er opskriften på pølsehorn svøbt butterdej:

Ingredienser:

  • 1 pakke butterdej (færdigkøbt)
  • 8 pølser (eller efter behov)
  • 1 æg (til pensling)
  • Sennep eller ketchup (valgfrit)
  • Evt. sesamfrø eller birkes

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 200°C (varmluft).
  2. Tag butterdejen ud af fryseren og lad den tø op i henhold til pakkens anvisninger.
  3. Rul butterdejen ud på et let meldrysset bord.
  4. Skær butterdejen i trekanter (antal trekanter afhænger af størrelsen på dejen og pølserne). Nu kan du evt. smøre lidt sennep eller ketchup på hver trekant af butterdej, hvis du ønsker ekstra smag.
  5. Skær pølserne i halve, hvis de er for lange i forhold til trekanterne af butterdej.
  6. Placer en pølse på den brede ende af hver trekant, og rul dejen omkring pølsen fra den brede ende mod den spidse ende, så pølsen er helt indpakket.

Pensling:

  1. Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir.
  2. Pisk ægget sammen og pensl hvert pølsehorn med ægget for at få en flot, gylden overflade.
  3. Drys sesamfrø eller birkes på toppen, hvis ønsket.

Bagning:

  • Bag pølsehornene i den forvarmede ovn i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.

Lad pølsehornene lune som de er, eller med lidt ekstra sennep eller ketchup til at dyppe i.
 

Opskrifter & råvarer
Rabarbercrumble opskrift 

Ingen kager slår rabarber crumble. En skøn sommerdessert med den syrlige rabarberkompot i med den sprøde, søde crumble. Et lille strejf af kanel og de knasende mandler fuldender den uimodståelige smag, der gør rabarbercrumble til en absolut favorit blandt både børn og voksne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbertærte med friske jordbær - Syrligt møder sødt! 

Det er sæson for den alsidige rabarber, der kan nydes både kold og varm - eller lun som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis og friske jordbær på toppen.

Kagen er fuld af gode råvarer; smør, sukker og…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Samsøs Bedste Kartoffelmad 2024: En hyldest til sæsonens små, fine knolde 

Blandt sæsonens råvarer er de nye kartofler en sand delikatesse, og her er kartofler fra Samsø en særlig skøn mundfuld, og som et af sommermånedernes første kulinariske begivenheder fejrer Samsø de nye kartofler med eventet 'Samsøs Bedste Kartoffelmad 2024'.

Nye kartofler er, med deres let…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kartoffelmad med hjemmelavet mayonnaise: En nem og dejlig klassiker 

Sæsonen for de små nye frilandskartofler skal fejres med en rigtig smørrebrødsklassiker: Kartoffelmaden. Faktisk er kartoffelmaden så populær, at selv finere danske frokostrestauranter har den med på menuen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
3 favoritter med asparges 

Med asparges er mulighederne mange. Asparges kan serveres med vinaigrette sauce, hakkede æg og kapers, eller ganske enkelt med lidt god olivenolie, citron og friskhøvlet parmesan på toppen. Og så man man jo også lægge asparges viklet i røget bacon på havegrillen ...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hollandaise sauce - Perfekt til sæsonens grønne og hvide asparges  

En hjemmelavet hollandaise sauce er skøn til både fisk og skaldyr, kylling - og ikke mindst til asparges. Hollandaise minder om bearnaisesauce, men indeholder ikke estragon og persille. Saucen er bedst, hvis den tilberedes umiddelbart før serveringen, da den ikke kan opvarmes uden at skille.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges - Tilberedning & opskrifter 

Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Bløde, fudgy brownies med stor chokoladesmag 

Forestil dig duften af nybagte brownies, der fylder hele køkkenet, og den fyldige chokoladesmag og bløde, fudgy konsistens, der bare smelter i munden. Heldigvis er de små chokoladefirkanter også super nemme at bage, hvilket gør dem til en klar favorit både blandt den erfarne såvel som knap så…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Focacciabrød med rosmarin - Nem opskrift! 

Focacciabrødet stammer fra den solrige region Ligurien i Italien og har været en del af den italienske madkultur i århundreder. Oprindeligt blev brødet bagt i landsbyens fællesovn, og det blev hurtigt populært for sin lækre smag. Den klassiske focaccia har siden udviklet sig til at inkludere…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagels - Nemt og lækkert til morgenbordet og madpakken 

Bagels er alsidige små brød, der både kan nydes plain, med smør, eller som mere fyldig sandwich med fx cream cheese og pålæg, hvilket gør den helt perfekt som en del af morgenmaden, madpakken og som en hurtig snack på farten. Her deler Karolines Køkken opskriften på skønne bagels med et fint twist…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^