Brug butterdej til dine pølsehorn, og nyd den sprøde krumme og smørrets runde smag

Nyd lækre pølsehorn svøbt med sprød butterdej. De er nemme at bage og er en herlig mundfuld, som stiller den lille sult.

Butterdejspølsehorn - Små sprøde mundfulde 

At bage pølsehorn med butterdej i stedet for almindelig dej har flere unikke fordele, der gør dem til en særlig lækker snack. Butterdej består af mange tynde lag dej og smør, hvilket giver en let og sprød tekstur, der adskiller sig fra den mere tætte og brødagtige konsistens af almindelig dej.

Med den færdigkøbte butterdej sparer man tid, da der ingen hævetid er, hvilket gør tilberedningen hurtigere og mere bekvem. Smørret i dejen giver pølsehornet en rigere smag, og når pølsehornene bages, får de en flot, gylden overflade. Derudover kan butterdej let tilpasses med forskellige fyld og toppings, som sennep, ost, sesamfrø eller birkes, hvilket gør det nemt at tilpasse dem efter smag og anledning.

Her er opskriften på pølsehorn svøbt butterdej:

Ingredienser:

  • 1 pakke butterdej (færdigkøbt)
  • 8 pølser (eller efter behov)
  • 1 æg (til pensling)
  • Sennep eller ketchup (valgfrit)
  • Evt. sesamfrø eller birkes

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 200°C (varmluft).
  2. Tag butterdejen ud af fryseren og lad den tø op i henhold til pakkens anvisninger.
  3. Rul butterdejen ud på et let meldrysset bord.
  4. Skær butterdejen i trekanter (antal trekanter afhænger af størrelsen på dejen og pølserne). Nu kan du evt. smøre lidt sennep eller ketchup på hver trekant af butterdej, hvis du ønsker ekstra smag.
  5. Skær pølserne i halve, hvis de er for lange i forhold til trekanterne af butterdej.
  6. Placer en pølse på den brede ende af hver trekant, og rul dejen omkring pølsen fra den brede ende mod den spidse ende, så pølsen er helt indpakket.

Pensling:

  1. Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir.
  2. Pisk ægget sammen og pensl hvert pølsehorn med ægget for at få en flot, gylden overflade.
  3. Drys sesamfrø eller birkes på toppen, hvis ønsket.

Bagning:

  • Bag pølsehornene i den forvarmede ovn i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.

Lad pølsehornene lune som de er, eller med lidt ekstra sennep eller ketchup til at dyppe i.
 

Opskrift: Grillet rødspætte
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet rødspætte med nye kartofler 

Rødspætte kan købes hele året, men der er nogen, der mener, at den er bedst i det sene forår og tidlig sommer. Og det er jo helt perfekt, for så kan den få en tur på grillen.

Læs mere
Hjemmelavede BBQ-sauce & marinader
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: BBQ-sauce & marinader  

Det er jo krydderierne og marinaderne, som giver det sidste ekstra pift til grillkødet, og med disse to opskrifter på BBQ-sauce og marinade kan du forvandle ethvert stykke kød til en kulinarisk oplevelse.

Læs mere
Opskrifter med nye kartofler
Opskrifter & råvarer
6 herlige sommeranretninger med nye kartofler 

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og lige nu ligger årets frilandskartofler klar i dagligvarebutikkerne. Her får du tips til tilberedning af de små knolde og idéer til lette, lækre sommeranretninger med kartofler.

Læs mere
Rustik kartoffelpizza med friske rosmarinnåle og serranoskinke. Kombinationen af sprøde kartofler og fyldig manchego-ost giver en uforglemmelig smagsoplevelse. Let at lave og perfekt til deling med venner og familie.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kartoffelpizza med rosmarin og skinke 

De små kartoffelpizzaer med rosmarin og skinke er kombinerer sprøde kartoffelskiver med den intense smag af rosmarin og den salte serranoskinke. Med fuldkornsmel er de et godt bud på en sund og velsmagende lille ret, og kan samtidig toppes og tilpasse dine personlige præferencer.

Læs mere
Vegetaropskrift fra Camilla Skov
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt 

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hyldeblomst som naturmedicin 

Nu blomstrer hylden med store, duftende blomsterskærme. Læs om hvordan hylden tidligere blev anvendt som folkemedicin og brugt mod både alvorlige og mindre alvorlige sygdomme som malaria, tandpine og begyndende forkølelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan tjekker du om et æg er friskt - og 20 andre interessante fakta om æg 

Kan æg fryses ned? Hvorfor lugter kogte æg? Er æg farligt for mennesker med forhøjet kolesterol? Indeholder æg vitaminer? I hvilket land spiser man flest æg? Hvad er forskellen på buræg, skrabeæg, frilandsæg og økologiske æg? Er det tilladt at holde høns i haven?

Når man tænker over det, så er æg…

Læs mere
Louisa Lorang opskrift
Opskrifter & råvarer
Louisa Lorang: Hashbrowns med pocheret æg, honning-bacon og hollandaise 

Nyd den klassiske, amerikanske morgenmadsret hashbrowns. De små gyldne, knasende kartoffelkager er den ultimative komfortmad - ikke mindst, når de serveres med med pocheret æg, honning-bacon og hollandaise. Opskriften til denne herlige ret er udarbejdet af den populære kogebogsforfatter og…

Læs mere
Opskrift: Spareribs på grillen
Opskrifter & råvarer
Amerikanske spareribs på grillen 

Ingen steder i verden har grill og barbeque så stolte traditioner og så stor kulturel betydning som i USA. Amerikanerne elsker deres ’Backyard barbeque parties’, og i nogle stater bliver BBQ dyrket så ivrigt, at der afholdes BBQ-festivaler og -konkurrencer.

Læs mere
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte, -saft, -cocktail og -smoothie 

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de saftige, røde stilke fra jordbærrabarber, som er en af sæsonens første sorter.

Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og som tilbehør til isdesserter og yoghurt, såvel som til kompot til fjerkræ og ost.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^