Brug butterdej til dine pølsehorn, og nyd den sprøde krumme og smørrets runde smag

Nyd lækre pølsehorn svøbt med sprød butterdej. De er nemme at bage og er en herlig mundfuld, som stiller den lille sult.

Butterdejspølsehorn - Små sprøde mundfulde 

At bage pølsehorn med butterdej i stedet for almindelig dej har flere unikke fordele, der gør dem til en særlig lækker snack. Butterdej består af mange tynde lag dej og smør, hvilket giver en let og sprød tekstur, der adskiller sig fra den mere tætte og brødagtige konsistens af almindelig dej.

Med den færdigkøbte butterdej sparer man tid, da der ingen hævetid er, hvilket gør tilberedningen hurtigere og mere bekvem. Smørret i dejen giver pølsehornet en rigere smag, og når pølsehornene bages, får de en flot, gylden overflade. Derudover kan butterdej let tilpasses med forskellige fyld og toppings, som sennep, ost, sesamfrø eller birkes, hvilket gør det nemt at tilpasse dem efter smag og anledning.

Her er opskriften på pølsehorn svøbt butterdej:

Ingredienser

  • 1 pakke butterdej (færdigkøbt)
  • 8 pølser (eller efter behov)
  • 1 æg (til pensling)
  • Sennep eller ketchup (valgfrit)
  • Evt. sesamfrø eller birkes

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 200°C (varmluft).
  2. Tag butterdejen ud af fryseren og lad den tø op i henhold til pakkens anvisninger.
  3. Rul butterdejen ud på et let meldrysset bord.
  4. Skær butterdejen i trekanter (antal trekanter afhænger af størrelsen på dejen og pølserne). Nu kan du evt. smøre lidt sennep eller ketchup på hver trekant af butterdej, hvis du ønsker ekstra smag.
  5. Skær pølserne i halve, hvis de er for lange i forhold til trekanterne af butterdej.
  6. Placer en pølse på den brede ende af hver trekant, og rul dejen omkring pølsen fra den brede ende mod den spidse ende, så pølsen er helt indpakket.

Pensling:

  1. Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir.
  2. Pisk ægget sammen og pensl hvert pølsehorn med ægget for at få en flot, gylden overflade.
  3. Drys sesamfrø eller birkes på toppen, hvis ønsket.

Bagning:

  • Bag pølsehornene i den forvarmede ovn i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.

Lad pølsehornene lune som de er, eller med lidt ekstra sennep eller ketchup til at dyppe i.
 

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Græskarpandekager med sirup 

Fejrer du Halloween med børn, så er pandekagebagning en oplagt aktivitet. Børnene kan ganske vist ikke være med til at vende dem på panden, men de kan grave græskarkødet ud med ske og piske dejen - og servere dem med sirup og smørklat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie 

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Populære rødder: Pastinak og persillerod 

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken 

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter 

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ristede kastanjer & kastanjefestival 

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie 

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat 

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^